Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2011 15:20 - Лесно е да мразиш в интернет
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 2637 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Лесно е да мразиш в интернет

 

Хейтър може да стане всеки - псува на воля, и то анонимно

 

image

Поля ТОМОВА

Сигурно всеки се е сблъсквал с тях - хоратa, които коментират различни теми в интернет и винаги са груби, дори вулгарни. Те мразят всичко, псуват и пишат неща, които сигурно никога не биха казали лице в лице. "Напишете нещо, под някоя статия, например против хомеопатията. И ще видите, че след няколко минути ще се изсипят десетки мнения, ще ви ругаят и ще ви пишат какво ли не. А нищо чудно повечето от тези хора да са например майки, които харесват хомеопатията", разказва Петър Стойчев, един от популярните блогъри у нас.

Хейтър може да стане всеки един от нас, тъй като у всекиго дреме грубиян, който мрази определени неща. Тъй като не е прието публично в обществото да казваш това, което мислиш, то това се прави анонимно в интернет. Повечето запознати съветват да не се влиза в директен спор с хейтърите, защото това си е чиста загуба на време. По-добре е да бъдат игнорирани, а най-циничните просто да бъдат изтривани от администраторите.

Любимо поле за действие на хейтърите са форумите, най-често на вестникарски издания или телевизии. Тогава те се разгръщат с пълна сила. Иначе явлението не е опасно, категорични са експертите, тъй като хейтърството не излиза от интернет пространството. Много рядко един протест може да възникне от подобни изблици. "Случилото се в Катуница даде простор на хейтърите. Само отворете някоя статия и прочетете отдолу какво пише - косата ви ще настръхне. Това обаче никога няма да напусне страницата в интернет, защото повечето от тези хора нямат смелостта да го кажат на глас", твърди Петър. Той е категоричен, че явлението съществува в целия свят. У нас обаче, както винаги, се развива лавинообразно.

В никакъв случай хейтърите не са аутсайдери или неудачници, но в живота им има голяма степен на неудовлетвореност, заключават експертите. Много рядко хейтърите имат определена тема, те просто псуват всичко и всички. Това им харесва, а и запазват своята анонимност.

 


Материалът е от новия брой на BG Север. 



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3483923
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930