Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2010 12:29 - Незаконен паркинг възмути комшии
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 2680 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Темата от архива:

Комшийски войни

   

Незаконен паркинг възмути жители на квартал “Дружба”

   

 

   

Хората от блок 113 настояват нарушителите да бъдат санкционирани

 

   

image

Мая ПАСКОВА

Живеещи в блок 113 на кв. "Дружба" собственици на автомобили си направиха гараж под прозорците на своите комшии. Естествено това не е прецедент - проблем с паркингите в Плевен има и той не е от вчера. Прецедент в крайните квартали на града са по-скоро мини оазисите, които хората изграждат пред входовете си на фона на апокалиптичния пейзаж наоколо. И точно по средата на градинката, която изникнала в насипа пред блока, гордите собственици на автомобили решили да вкопаят подслон за колите си, след като предишното им място - тротоарът пред училище "Св. Климент Охридски" "нагло" било заградено с метален парапет за безопасност на децата. С чие позволение там дотогава е имало коли и с чие разрешение фадрома е прокопала тротоара отсреща, не е ясно.

Домоуправителят на вход "Ж" Евгения Петровска веднага внася жалба до кмета Найден Зеленогорски, в която го уведомява за случващото се и моли за адекватна намеса от общинската администрация. В законовия срок се получава отговор от сградата с часовника, в който я уведомяват, че проверка е направена и е констатирано нарушение, но тя трябва да им подаде регистрационните номера на автомобилите, които паркират там... Защо не са свършили тази работа сами проверяващите и с какво точно ще им помогне това да заловят нарушителите, не става ясно.

"Ние сме си направили една градинка в чупката на блока, от която започва брега. Засадихме едно бяло борче, рядък вид, друго борче, люляк, цветя. В "Дружба" това е рядкост по принцип. Имаме си джанка, която си подкастряме и гледаме, защото ни пази сянка през лятото. Преди имаше едни тополи, които бяха отрязани нелегално. А през лятото е страшен пек - на мен ми изпопадаха секциите в хола, разсъхнаха се. Една вечер касиерката ми вика: ти, Евгения, разбра ли какво стана днеска, ела да видиш. Гледам - подкопали почти до джанката, където е колекторът за парното, до борчето. Кои са те? Това е наш двор, не е на общината. Унищожават тротоара, за да си паркират колите, не стига че на "Дружба" никъде няма тротоари", обяснява Евгения случката от 27 октомври.

Напоследък всички обичат да говорят, че за да се оправи държавата, трябва всеки да се погрижи за собствения си двор. Е, тук хората това правят - сложили си ключалка на входната врата, за да не влизат пияници и наркомани, боядисали си стените в свежи цветове, подредили си цветя по стълбите. "Хората са възрастни, но им казах - вижте как живеят вашите внуци и деца в Испания. И те си го поддържат. На "Дружба" има и разкошни къщи със заградени дворове и кучета, които ги пазят. Ние не можем да си го позволим, ние живеем в гето и ако не си го направим прилично за живеене, няма кой. Поне да не разрушават направеното", коментира домоуправителката.

Вместо градинка сега изгледът са коли. "Нека този, който го е направил, да си даде разрешението да копае тротоара, никой не ни е и питал. Поне да го глобят. То е ясно, че няма да се възстанови нищо", коментират хората. Има платени гаражи и паркинги, има начин къде да се паркират колите. Като си купил такава голяма кола, трябва да мислиш предварително къде ще я паркираш, възмущават се те.

Това не е единственият повод, при който Евгения Петровска е искала съдействие от местната управа за проблемите на хората от квартала. Точно срещу прозореца й има трап, който навремето са копали за топлофикацията на "долната" "Дружба", но след промените - вече 20 години, проектът е приключил. Трапът обаче си стои - точно до оградата на училището. И започнал да се пълни с всевъзможни боклуци, понякога и с деца, които пожарната идвала да вади. След жалба до общинския съвет дошла фадрома и вдигнала боклука. Временно, защото сега положението е същото. И пак се чака - или някой да се самосезира и да ликвидира окончателно това сметище, опасно не само за екологията, но и за здравето на децата от училището, или да се внесе поредната жалба по законовия ред.


Материалът е от архива на BG Север

 


Тагове:   паркинг,   незаконен,


Гласувай:
5



1. анонимен - Крайно време е кмета да си свърши работата
10.07.2010 09:04
Общинските служби изпълняват задачите си избирателно и според интереса. Кмета е софиянец и не се задържа в Плевен. Интересува го политическата му кариера. И чиновниците в Плевен си клатят краката.
цитирай
2. анонимен - Точи си зъбите и за президент.
10.07.2010 12:17
Точи си зъбите и за президент.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3483215
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930