Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2010 22:27 - Улук превърнат в тоалетна, фекалии се стичат по стените на кооперация в Плевен
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 22393 Коментари: 26 Гласове:
11

Последна промяна: 19.02.2010 22:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Публикувам този материал поради интереса, който предизвика в този постинг на Cefules.
Това не е дребнотемие, то присъства в ежедневието ни по най-различни начини, а ние, който за каквото и да заговори, все някой ще му се нахвърли, че има по-важни неща. Не че няма. Но за тези неща трябва да се крещи, не да се свиваме като мишки.
Според нас.
А според вас?

Улук превърнат в тоалетна, фекалии
се стичат по стените на кооперацията

 Съсед къса нервите на комшиите си,
институциите са безсилни

   

 

image
Импровизираният клозет на ул. "Руй" 4 в Плевен

Истинска междусъседска война се води на улица "Руй" 4 от години и краят й не се вижда. Хората от блока се борят срещу приумиците на свой съсед, който от дълго време тероризира всички. Илия Тодоров Николов живее на третия етаж на блока. В таванска стая е настанил под наем жена от ромски произход. До тук - нищо лошо. Фрапиращото обаче е, че на тавана няма нито тоалетна, нито баня. Изобретателният Николов прекарва вода до тавана, като инсталира сам водопроводна система, тръбите на която се виждат в коридора. Освен това е решил проблема и с тоалетната. Заградил е с някакви тенекии и шперплати едната част на тераската на тавана и е сложил в това нещо клекало. То обаче няма как да се свърже с мръсния канал, затова Илия Тодоров го свързва с... улука. Така водосточната тръба се превръща в отходен канал, по който по всяко време текат мръсотии. През последните студени дни онова, което е в улука, замръзва. И през процепите му като нелепи гроздове увисват фекалиите на наемателката. Тъй като това е таванско помещение, хората под него не смеят лятно време да си отворят прозорците, защото миризмата е отвратителна. Абсурдната ситуация обаче не свършва с това. Оказва се, че въпросният таван, отдаден под наем от Илия Николов, изобщо не е негова собственост, а на семейството на Румяна Ламбиева, която притежава апартамент на "Руй" 4. "Ние сме собственици на апартамента от 2006 г. и от тогава не можем да си влезем нито в тавана, нито в мазето, тъй като този човек ги е обсебил. Аз съм влизала във въпросния таван и не можете да си представите каква мизерия е там. Срещала съм се и с Илия Николов, който отказва да напусне нашата собственост, а вади някакви измислени документи, че таванът и мазето са негови, което не е вярно. За всичко това има преписка в полицията и прокуратурата от април 2009 г.", разказа Румяна Ламбиева.

Съседите на Николов от години се мъчат да премахнат незаконните тоалетна и ВиК-инсталация. "Писали сме до всички институции, но явно те са безсилни. Последния път имаше цяла комисия - от общината, от ВиК, от ДНСК, от полицията. Имаше и прокурор, който обаче не разреши да влезем на тавана и да разрушим тази мизерия", казва Янка Добрева, която живее в блока. Още през 2007 г. по повод жалба на съседи на Илия Николов община Плевен прави проверка. "Установено е, че изнесеното в жалбата отговаря на истината. От апартамента на Илия Николов през отдушника на тоалетната му и през стълбищната клетка и междуетажната плоча е прекарана водопроводна инсталация. Тя е без проекти и без разрешение за строеж. В срок до 30 април 2007 г. трябва да бъде премахната. След тази дата ще бъде извършена проверка и за резултата от нея ще бъде съставен констативен протокол". Датата на това писмо от община Плевен е 2 април 2007 г. Преди близо три години. Подобен отговор на изтерзаните съседи дават и от ДНСК, като обещават нова проверка във връзка със сигнал, че системата не е премахната въпреки указанията. И това писмо е от 2007 г. Кореспонденцията продължава и през следващите години. На 6 октомври 2009 г. от община Плевен за пореден път казват на хората, че е назначена комисия във връзка с жалбите им. И въпреки проверките и предписанията на институциите, незаконната водопровадна система, която Илия Николов е направил, си стои и се ползва. Улукът продължава да служи като мръсен канал и зловоние и мръсотия да заливат обитателите на блока. Хората твърдят, че през последните месеци приспособлението, което Николов е направил за тоалетна на квартирантката му, е подгизнало и може всеки момент да се срути. Освен че може да падне наемателката, импровизираният клозет може да убие и някой човек, който върви под блока, опасяват се хората. Може би чак тогава институциите ще се намесят, без да пишат писма с препоръки и да си прехвърлят топката.

Хората от блока са стигнали дотам, че може да прибягнат и до саморазправа, твърдят самите те. "Ако пък нещо такова се случи, ние ще сме виновни, а този човек ни торзмози от години. Засега сме безсилни, но страшното е, че и институциите са безсилни", категорични са обитателите на улица "Руй" 4.

Публикувано във в-к "BG Север"
 



Тагове:   Плевен,


Гласувай:
11


Вълнообразно


1. sestra - Кошмар
20.02.2010 10:38
няве.
цитирай
2. анонимен - Kak taka da ne moge da se naprawi n...
20.02.2010 11:58
Kak taka da ne moge da se naprawi ne6to?abe,kakwa durgava sme.......ugas
цитирай
3. iliada - Ужас наяве.........:(
20.02.2010 12:41
Чак такова изобретение не очаквах да срещна:(
цитирай
4. анонимен - Път на чстнмата инициатива
20.02.2010 13:07
Какво искате бе, това сигурно е единственият му доход и завистливи съседи искат да му го отнемат, след като дуржавате не е реагирала на момента, значи има обективни причини за това, гледната точка тук е само на една от страните, нека чуем и другата и тогава да съдим ////
цитирай
5. анонимен - Е как можа...
20.02.2010 13:37
Как можа да се изложиш като кифла с това изказване? Кенеф на балкона! Това ли е обективната причина?

анонимен написа:
Какво искате бе, това сигурно е единственият му доход и завистливи съседи искат да му го отнемат, след като дуржавате не е реагирала на момента, значи има обективни причини за това, гледната точка тук е само на една от страните, нека чуем и другата и тогава да съдим ////

цитирай
6. анонимен - за 4
20.02.2010 13:40
абе ти чуваш ли се какво говориш? някаква циганка сере в улука по главите на хората, ама имало обективни причини това да придължава? чудя се само едно - как съседите още не са пречукали и Николов, и мангалката.... заспал народ.
цитирай
7. анонимен - възмездие
20.02.2010 13:57
да купят на мангелата преносима тоалетна,купих си за моята яхта работи идеално.а на наемодателя един як пердах вечерта на тъмно и докато излезе от болница да се разруши квартирата
цитирай
8. анонимен - Разбирам и съчувствам!
20.02.2010 14:20
Разбирам и съчувствам на съкооператорите!В гараж до блока на родителите ми един малоумник отглежда всяко лято по 100-120 бройлера, от малки пиленца чак до голями бройлери.Смрадттна лятото е непоносима, хората в съседните гаражи даже спряха да си вкарват колите там, защото тапицерийте им поемат миризмата.Жалби до ХЕИ, до квартален и нищо!Само залепиха на входа на блока предупреуждение да махне пилетата, което той естествено не спази, и с това се изчерпа всичко.Този цирк се повтаря всяко лято и никой нищо не може да направи по законен път.Съчувствам на съкооператорите!
цитирай
9. анонимен - нещастници
20.02.2010 14:44
За пореден път е ясно, че от българите чеп за зеле не става.Толкова ли е трудно да запалите тавана и апартамента на въпросния гъз.Ако има кола пак палене му е майката, макар че 4 или 5 кирки също са добър подход.Ама за тая работа трябва акъл и най вече кураж. А тия чакат да им свършат работата някакви дето взимат заплати 400 или 500 лева.
цитирай
10. анонимен - гражданин
20.02.2010 15:59
Глупости пишеш, защото не ти е на главата. Това е отвратително. На това му се вика беззаконие. Като прочета една такава статия и се успокоявам, че навремето съм взел правилното решение да живея извън БГ.

анонимен написа:
Как можа да се изложиш като кифла с това изказване? Кенеф на балкона! Това ли е обективната причина?

анонимен написа:
Какво искате бе, това сигурно е единственият му доход и завистливи съседи искат да му го отнемат, след като дуржавате не е реагирала на момента, значи има обективни причини за това, гледната точка тук е само на една от страните, нека чуем и другата и тогава да съдим ////


цитирай
11. анонимен - a, da, ne moje ni6o da se napravi. kak ...
20.02.2010 16:06
a,da,ne moje ni6o da se napravi.kak taka.to naistina v bg e katastrofa.male,ujas ,kolko sa bessilni gorkite hora.q da be6e v 4ujbina.az jiveq v germaniq.gledah 1 predavane po televisiqta,rum1nzi,si bqha postroilikvartal ot dqrveta,kartoni,vednaga otidoha polizai,i gi srinaha s bager,a horata gi pratiha da si hodqt.nedopustimo bilo.a u nas.male,gorkata bg
цитирай
12. анонимен - мале мале
20.02.2010 16:14
Ееее това е балканска дивотия...а институциите не могат да направят нищо, щото държавата бе оставена толкова години на самотек...

Жалка държавица с жалки хорица.
цитирай
13. анонимен - на всеки км
20.02.2010 17:39
Институциите ТРЯБВА ДА НЕ могат. Това са законите в Абсурдистан, наследство от Тройната ламя и тия преди тях.
цитирай
14. анонимен - Вие акъл имате ли?!
20.02.2010 17:39
Институциите били безсилни... Вярвате ли на това?! Държавата не можела да направи нищо... Институциите НЕ ИСКАТ да направят нищо. По-удобно им е да не правят нищо. Естествено, че МОГАТ. Ама нали дебелите чичковци и лелки ще си нарушат спокойствието, ако предприемат законови действия... Обадете се на Господари на ефира. Поне след тях често нещата се оправят.
цитирай
15. анонимен - Хората гледат
20.02.2010 18:11
Хората гледат как държавниците ни безчинстват нагло и безнаказано, и накрая решават сами да приложат този явно работещ модел на поведение.
Инак, такъв комшия ще ми е комшия точно 10 минути след подобна архитектурна интервенция.
Ама, щяло да бъдело саморазправа. Като няма кой да ги другооправя такива, ще се саморазправяме. Без компромиси.
цитирай
16. анонимен - Kakuv e toq koito se e izkalzal che ...
20.02.2010 20:03
Kakuv e toq koito se e izkalzal che tova bilo normalno:abe ti ot kude si be,kude si jivql!!!Kak moje da si takuv tupanar da go kajesh tova!!!Na toq Iliq li e kakuv li e samo natroshete glavata,suborete mu tova grozno i mirizlivo izobretenie i tova e!!!Kakvo mi chakate tiq obshtinari da vi opravqt neshtata!!!Tova nqma kak da stane v Bulgariq ne ste li go razbrali tova nai nakraq!!!Posle zashto horata bqgali v drugite starani,ami kak nqma,tova dyrjavala li e?!!!
цитирай
17. borsi - Това не е нормална държава, поли...
21.02.2010 00:04
Това не е нормална държава, полицията да откаже да състави акт на този човек, да го арестува а общината да не събори този кенеф !!!
Според мен няма нищо случайно в тази уж "безпомощност" на държавата.

Терор - България 20 години (цяло 1 затрито поколение):

http://borsi.blog.bg/biznes/2009/04/19/teror-bylgariia-20-godini-cialo-1-zatrito-pokolenie.324391
цитирай
18. анонимен - rumjana-germanija
21.02.2010 01:15
sram me e 4e sam rodena v tosi grad.sram me e sa vsi4ki balgari, koito ostanaha da jivejat v balgarija. a vsi4ki sko4iha srestu isobrasjavaneto na balgarija kato toaletna.nali pomnite slu4aja? kak ste gi stignem amerikanzite...?nie germanzite ne mojem da stignem.tuk takova nesto prosto e nemislimo da se slu4i.tuk ima sakoni i red.
цитирай
19. анонимен - тоалетна
21.02.2010 07:52
Този ако е в моя блок след 30сек. тоя и наемателката влиза в релси.
цитирай
20. анонимен - до Илия Тодоров Николов
21.02.2010 08:56
Впечатлен съм от твоята изобретателност, но по всичко личи, че ще си имаш неприятности. Най-добре срини кенефа и дай на циганката едно гърне, да сере в него. След това го изхвърля от балкона и готово, чиста работа.
цитирай
21. vmir - Това е за Гинес. Като рекод по безсилие на държава.
21.02.2010 10:15
Уникални сме в упоритостта да си вгорчаваме живота. И да отслабваме държавата си до крайно обезсмисляне. Логичен резултат, когато от 7 милиона, поне 6 милиона знаят всичко...
цитирай
22. анонимен - Лошия
21.02.2010 10:17
Закон за етажната собственост а?
цитирай
23. анонимен - Оффф толкова ли е трудно, идва един ...
21.02.2010 10:32
Оффф толкова ли е трудно, идва един човек от Общината, пет, шест ченгета, хващат го и го изхвърлят, завежда се дело от Прокуратурата и да си търпи наказанието.Не че не може просто на никого не му се занимава да ви кажа!!!!!!Те цели апартаменти прехвърят на хората без да разберат и после ги изкарват от собствените им апартаменти, пък камо ли някакъв натрапник, ще си стои.Амаа ние си плащаме данъците, осиговките и всичко, но недай си боже някой радови граджанин да не си взене осигуровката веднага му се спират здравните права и глоба и за мн елементарни неща глоби, но за престъпниците и нахалниците нищо, това е.
цитирай
24. dorichela - резват улука, пълнят му пяна за и...
24.02.2010 14:21
резват улука, пълнят му пяна за изолация и да му бликат всички фекалии в импровизирания кенеф!!
цитирай
25. bgsever - Разбирам и съчувствам на съкооп...
26.02.2010 13:54
анонимен написа:
Разбирам и съчувствам на съкооператорите!В гараж до блока на родителите ми един малоумник отглежда всяко лято по 100-120 бройлера, от малки пиленца чак до голями бройлери.Смрадттна лятото е непоносима, хората в съседните гаражи даже спряха да си вкарват колите там, защото тапицерийте им поемат миризмата.Жалби до ХЕИ, до квартален и нищо!Само залепиха на входа на блока предупреуждение да махне пилетата, което той естествено не спази, и с това се изчерпа всичко.Този цирк се повтаря всяко лято и никой нищо не може да направи по законен път.Съчувствам на съкооператорите!



С удоволствие ще разработим случая с пилетата, ако по някакъв начин ни съобщите координати.
цитирай
26. анонимен - улука-тоалетна мрежа
31.10.2010 22:34
А уж живеем в 21-век?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3483337
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930