Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2010 10:33 - Джип изчезна мистериозно от автосервиз на Чаира
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 2581 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Джип изчезва мистериозно от автосервиз на Чаира

 

Полина ТОНЕВА

 

image

От много време е известно, че в България всичко е възможно. Това, което се е случило на Снежана Панкова обаче, като че ли надминава абсурда.

Снежана изкарва няколко години на гурбет в Испания. Успява да събере малко пари и се прибира. С част от спястяванията си купува кола на старо - джип "Мицубиши". Возилото й е удобно, защото се движи без проблем дори през зимата, когато до село Пелишат, където живее Снежана, има преспи и навявания.

Около средата на август познат на Снежана иска колата за един ден и тя му я дава. Човекът обаче я чупи и заявява, че ще оправи положението. Така джипът се озовава в нещо като автосервиз в местността "Чаира". Нещо като сервиз, тъй като за приемането на джипа не е дадена нито някаква разписка, нито какъвто и да е друг документ. Четирите клетки в двора са на различни собственици и наематели. Очевидно е, че тук се извършва дейност, присъща за автосервизи. Единият от стопаните на това място - този, който е приел джипа на Снежана, се казва Анатоли. Дълго не желаеше да говори с журналисти, както и да бъде сниман. С мотива, че те са "незаконни", изобщо тук не е сервиз. Анатоли обясни, че просто понякога помага на приятели, които имали проблем с колата. С просто око обаче се вижда, че тук се правят ремонти, вероятно доста сериозни. Снежана заяви, че не притежава никаква бележка от сервиза, с която да докаже, че колата й е била докарана за ремонт. Нещо повече, месец след като джипът престоява в сервиза, той изчезва. "Обадиха ми се на 20 септември от сервиза и ме попитаха дали не сме си взели колата случайно, защото я нямало. Аз не мога да разбера как е възможно изобщо такова нещо. Освен това никой - нито собственика на сервиза, нито някой друг, поема отговорност за тази изчезнала кола", заяви Снежана. За да търси правата си, жената пише жалба до полицията и прокуратурата.

Колата действително е изнесена от сервиза, съобщи началникът на Първо РПУ Петър Кочев. Той добави, че полицаите са направили проверка, а материалите са предадени в районна прокуратура, където е образувано досъдебно производство. Според запознати в района е имало камери, които обаче са записали само как джипът се изтегля с платформа, но не и лицата на извършителите. От полицията заявиха, че не е в техните правомощия да разследват законността на сервизите. Затова са се обърнали към общинския инспекторат, който е направил проверка. Тя доказва, че имотът е деактуван, след което продаден. Три от гаражните клетки са отдадени под наем, четвъртата е купена отново. Оказва се обаче, че и общинският инспекторат няма правомощия да каже - законен или не е този сервиз и имат ли право хората в него да извършват подобна дейност. От кметството прехвърлят топката към териториалното поделение на НАП в Плевен. Оттам заявиха, че те биха могли да направят проверка, но пък при тях нямало сигнал. Така в крайна сметка, дори след подаден сигнал, след проверка на инспекторат и полиция, след разследване на кражба, никой не може да каже дали гаражните клетки в Чаира са сервиз или не. Както и дали и с колко ощетяват общинската и държавната хазна, работейки незаконно.

А по отношение на кражбата на джипа от същия този сервиз срокът на досъдебното производство е три месеца.

Материалът е от новия брой на BG Север.
 

 



Гласувай:
10



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3480716
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930