Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2010 15:58 - Неразкрити убийства - 2
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 3779 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Темата от архива:

Неразкрити убийства

ВИДИН

 

Още търсят кой застреля мъж в зеленчукова градина

 

Теменужка ИЛИЕВА

Преди три години в квартал "Панония" на Видин е убит 58-годишен мъж. Трупът му е намерен в етап на разложение в зеленчукова градина зад жилищен блок. Снегът е скривал гледката от околните прозорци и откриването му е станало случайно.

Веднага е установено кой е мъжът - В. Д. На слепоочието му има входно-изходно отверстие, установява съдебно-медицинската експертиза. Нейното заключение гласи - умишлено убийство.

При повторен оглед полицията открива проектил от огнестрелно оръжие, което потвърждава версията за убийство. Започнало е изясняване на случая. Кой, кога, защо е убил мъжа? Образуваното веднага следствено дело още не е закрито. Но и никакъв резултат.

Близо 90%, а в някои години и 100 процента от убийствата се разкриват. В областта няма силови групировки, няма воюващи банди за пазара на наркотици и автомобили, твърдят от ОД на МВР - Видин. Убийствата, които стават, имат битов характер. А такива с малки изключения лесно се разкриват, допълват полицаите.

 

 

Удушвач от В. Търново чака възмездие

 

Кремена КРУМОВА

Седем години вече не може да се открие извършителят на зверското убийство на 18-годишно момиче от Велико Търново. Делото в прокуратурата е прекратено. Ако полицията има заподозрян, то може отново да се възобнови, казват от съдебната инстанция - има давност 20 години. Полицията също е работила по няколко версии, но засега резултат няма.

Мариана Челебиева излиза от къщи след телефонно обаждане около полунощ и повече никога не се прибира. Тя е изнасилена и удушена с левия крачол на нейните дънки. После трупът й е бил захвърлен в храстите пред блока, в който живее момичето. Тялото на убитата Мариана е намерено от две 11-годишни деца в следобедните часове на следващия ден. Те си играели, когато видели една улична котка да се разхожда около блока. Решили да я подгонят, но тя побягнала и се шмугнала в храстите. Любопитството на децата надделяло и те хухнали да я търсят там. Така се натъкнали на страшната гледка. Мариана била гола от кръста надолу. Върху главата й било метнато кожено яке. До нея били разхвърляни и личните й вещи. Нищо не липсвало, т. е. не е била ограбвана. Докато полицията оглеждала местопрестъплението даже телефонът й извънял. Била майката на момичето Снежа, разтревожена, че дъщеря й не се е прибрала още. Престъплението е извършено на около 300 метра от сградата на полицията. При огледа бе установено, че по тялото на девойката има охлузвания, но те не са от бой. Имало е и полов акт.

В училище била слаба ученичка. Проявявала е доста своеволия, имала и много отсъствия. Според някои източници момичето е припечелвало от простиуция. Дори и така да е, трябва ли по такъв жесток начин на бъде ликвидирана, питат се близките й. Майката Снежа все още се надява убиецът да бъде намерен. Дядото на момичето дори миналата година обяви, че ще подари имот на този човек, който даде сведения за убиеца на внучката му.

Материалът е от архива на BG Север
 

 


Тагове:   убийства,   неразкрити,


Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3481448
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930