Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2009 09:44 - Як рок и много награди в първия “Мюзик експрес”
Автор: bgsever Категория: Забавление   
Прочетен: 1927 Коментари: 1 Гласове:
0



Много яко. Градската градина се разцепи от здрав рок". Така тийнейджърите, присъствали на първия от поредицата рок концерти - инициатива на читалище "Съгласие" по повод честванията на неговата 140-та годишнина, описаха събитието, което разтресе петъчната вечер на 24 април. Ако някой е пропуснал да го посети, може да се поправи на 15 май, когато заедно с празника на града да си подари една незабравима роквечер с много изненади, обещани от организаторите. Мястото е същото - терасата на читалището. Часът - 8 вечерта.

В първото издание на "Мюзик експрес" изненади също не липсваха. Наградите бяха осигурени от народния представител Румен Петков, който стои в основата на идеята са възраждането на рок феста като председател на инициативния комитет по честванията на годишнината на читалището и като бивш (ако има такъв) бас китарист. Не липсваха и истински професионалисти. Рок легендата Максим Горанов (интервю с него четете в следващия брой) и барабанистът на "Диана Експрес" Цветан Банов бяха жури на концерта с конкурсен характер.

Покрай изпълненията на Psicho minght go и очарователните Еми и Ани от DSG, участващи в конкурса за най-добра рокбанда, присъстващите на концерта също бяха въвлечени в купона. Най-добрият, т. е. най-бърз в пресушаването на бутилка бира, получи цял стек от кехлибарената течност за повишаване градуса на настроението на компанията. Най-добрият поет, определен от публиката с аплодисменти, който трябваше да допише текст за песен, започнат с четиристишие и без натурализъм и цинизми в продължението, отнесе джиесем. Анкетните карти не стигнаха всички желаещи да впишат своя фаворит за победител, който единодушно стана група Psicho minght go. Според регламента на концертите с конкурсен характер, през седмица на сцена ще излизат по две любителски групи, които ще се изявяват на сцена по двайсет минути. Докато журито обработва анкетните карти, попълнени от публиката, професионална рокбанда (в случая "Скреч"), поддържа купона. На финал - края на юли, победителят в рок надпреварата ще получи като награда запис на свое парче в студиото на Максим Горанов "Макссаунд", което ще бъде продуцирано и ще звучи в ефира на БНР. Първите претенденти от група Psicho minght go са студенти, родом от Плевен, но понастоящем пребиваващи в София. Те яко забиха жиците в хард рок и направо взривиха екзалтираната публика. Слава Богу, не репетират в апартаментите си, а в специално наети зали в столицата, споделиха музикантите. Заедно са малко повече от година, но бандата е завидно сплотена. Чаровните десетокласнички от МГ и ГПЧЕ Емилия и Ангелина, представителки на групата DSG, пък бяха изключително очарователни, но въпреки раздадените автографи около пъповете на феновете си, не можаха да се преборят за фаворитското място. Пирон във вечерта забиха любимците на тийнейджърите - "Скреч", които са тръгнали също от Плевен и които дадоха кураж на участниците в конкурса, че рокът има бъдеще и своя сцена.
 



Тагове:   рок,   Плевен,


Гласувай:
0



1. cefulesteven - Обичам го това читалище. Създава си ...
07.05.2009 17:52
Обичам го това читалище. Създава си събития. Това е. И сега бих бил с удоволствие. Обичам рока! Якият!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3481216
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930