Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2012 16:53 - Полицията съветва потърпевш от кражби да си охранява имота
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 8813 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 20.07.2012 18:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image






Поля Томова
В началото на годината Данко Данов - земеделски производител от село Петърница, потърси медиите, за да разкаже за многобройните кражби в имота си. Проблемите му започват през лятото на 2010 година, а малкото му стопанство буквално е опоскано от крадци. Последователно са откраднати инструменти, желязо, земеделска продукция. 24-те декара на Данов са на изхода на селото. Преди 15 години той започва да произвежда зеленчуци, но през последните две години не може да опази нито стопанството си, нито продукцията си. След всеки обир човекът подава сигнал до полицията, но и до ден днешен няма заловени извършители на кражбите. "Писах жалба, адресирана до председателя на Народното събрание, президента на Р България, министъра на вътрешните работи и директора на областната дирекция на МВР в Плевен. Жалвам се, защото са ми откраднали основни средства за производство, а според мен, след като няма задържани, значи полицията не си върши работата както трябва", твърди земеделският прозводител.

Кражбите в имота на Данов продължават. Последният случай е отпреди месец, когато апашите задигат цялата оградна мрежа на имота, както и малкото останали от предишните набези инструменти. Сега имотът е разграден отвсякъде, оплаква се стопанинът. Той отново подава жалба до полицията в Долни Дъбник. "Вместо да разкрият и заловят крадците, полицаите ми изпратиха сигнално писмо, в което се твърди, че аз нося отговорност и сам трябва да опазя имота си", казва препатилият земеделец.

"Имотът не се охранява и е примамлив за престъпния контингент. Необходимо е да вземете съответните мерки и полагане на грижи за охраната на обекта ви, чрез изграждане на локална СОТ система или жива охрана, която да ви сигнализира при евентуално последващо посегателство върху имота", пише в документа от полицията.

. Освен това Данов трябва писмено да уведоми органите на реда в едномесечен срок за предприетите мерки, а при "неизпълнение на горното ще бъдете санкционирани", пише в писмото от полицията. Човекът е буквално смаян от документа. "За мен това си е заплаха, начин да ме притиснат да си решавам въпросите сам и да не ги притеснявам повече с жалби", смята Данов. "Имотът ми е на два декара, имах куче, което крадците многократно упояваха, жива охрана не мога да наема, защото не мога да си позволя подобно нещо, а СОТ няма как да се сложи там", обяснява ситуацията препатилият човек. Сега, за да опази доматите, които е насадил, Данко Данов нощем охранява сам малкото си стопанство. Крадците обаче действат през деня. Данов е направил консултация с адвоката си и е решен да си търси правата. Според него няма никаква логика полицията да го санкционира заради това, че крадци опустошават имота му.

 

Материалът е от новия брой на BG Север
 




Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3481305
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930