Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2012 15:44 - Прелъстителка мами наивни чужденци с брак
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 2072 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Прелъстителка мами наивни чужденци с брак

 

Друга магистралка осъдена заради задигнат портфейл на унгарец

 

Инна СТЕФАНОВА

Обвинения за две нашенки, мамили чужденци, по едно и също време влязоха на съдебни заседания в Районния и в Окръжния съд в Плевен. И двете са жрици на любовта, а в мерника им попаднали чужденци с пълни портфейли, сочат материалите по казусите. Едната от прелъстителките се отърва с условна присъда, другата вече е осъдена ефективно, но обжалва наложеното й наказание.

В продължение на година и половина първата прелъстителка заблуждавала лица от противоположния пол, че ще сключва брак с тях, при което успяла да прибере в джоба си повече от 3 000 лева, сочат материалите по съдебното дело.

Жертва на измамничката станал гражданин на Израел, който пребивавал временно в Плевен. След бурна връзка прелъстителката успяла да внуши на чужденеца, че двамата трябва да се съберат, за да продължат любовта си. Последният се прибрал в родината си и зачакал желаната булка. Мераклията не се усъмнил в намеренията на бъдещата младоженка и за да върви сватлъкът по мед и масло първо й изпратил 500 долара за самолетен билет, после привел по международна програма за паричен трансфер солидна сума за джобни - 400 евро, за да не се чувства притеснена финансово по време на пътуването.

Докато кандидат-женихът напразно чакал в Израел изгората си, плевенчанката решила да забърше друг наивник, като се насочила отново към чужденец. Този път в мрежата на изкусителната дама попаднал германец. Нашенката използвала вече познатата и проработила успешно схема за прецакване. След бурна и страстна връзка в Плевен немецът се прибрал в родината си, за да изчака изгората за ритуалното сватбено тържество. За самолетен билет и джобни той изпратил на дамата на сърцето си 992 евро.

Ужилените кандидат-младоженци алармирали полицията в Плевен за случилото се. Униформените заловили престъпничката в Русе, където междувременно се била хванала на работа. Измамничката е родена в Украйна, но е със статут на постоянно пребиваващ чужденец в България. Тя е разведена, със средно образование, сочат още материалите по делото.

По време на съдебното заседание в Плевен престъпничката е подписала доброволно споразумението, което заменя едногодишния престой зад решетките с четиригодишна условна присъда, информират още от Районния съд. С престъплението на чужденците са причинени имуществени вреди в размер на 3 398,28 лева, които плевенчанката е възстановила.

Друга нашенка, специализирала се в даване на секс услуги на паркинги край Плевен, влезе в съда след като забърсала портфейл на унгарски шофьор на ТИР, натъпкан с 230 евро и 40 000 унгарски форинта. По време на обжалване подсъдимата твърдяла, че парите са й подарък, но мъжът я натопил, защото тя първо обещала, а после отказала да се омъжи за него. Твърде странно е посред нощ чужд гражданин, спрял за да пренощува, да обсъжда брак с подсъдимата при изключително затруднена комуникация поради езикова бариера, сочат материалите по делото. Освен това труженичката не отрича, че проституира, а ужиленият твърди, че има жена и две деца и че през ум не му е минавало да ги заменя със случайна позната от паркинга. Три месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим в затвор, е постановлението на съдиите от Районния съд в Плевен.

При обжалването окръжните магистрати променят единствено онази част в постановлението, която сочи къде да бъде подсъдимата - в затвор или в затворническо общежитие. Решението ще се вземе на първа инстанция, всичко друго вече не подлежи на промяна, е последната дума на окръжните съдии.


Материалът е от новия брой на BG Север.




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3482703
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930