Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2012 21:59 - Блогът на “BG Север” сред най-четените в страната
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 2338 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   факсимиле от в-к "Преса"

image



Той заема престижното трето място в годишната класация на blog.bg

Тази седмица и във вестник "Преса" беше поместена годишната класация на най-четените новинарски блогове в страната. В нея нашият блог - bgsever.blog.bg, е на престижното трето място, а като се има предвид, че блоговете, заемащи първо и второ място, не публикуват единствено свои материали, а новини от цялата мрежа, ние сме водещи в цялата страна. До този момент посещенията ни са близо 1 000 000.

Bgsever.blog.bg е електронният дневник на екипа, в който публикуваме част от своите материали. Архивни или нови, за които мислим, че са важни за цялата ни общественост и не се отнасят само за региона. Блогът ни служи и за обратна връзка, чрез която читатели на вестника, сайта или блога ни известяват за събития, които по-късно отразяваме или в културните страници, или са обект на журналистически разследвания.

На какво дължим успеха си? Непосредствено след регистриране на блога шокирахме широката блогърска публика с разкрития, които не е свикнала да научава. 

Подходихме искрено към читателите си, без да се съобразяваме с неписаните, но наложени през последните години стандарти за поднасяне на новини. Екипът ни подбираше точно тези материали, за които страната нямаше как да научи, и привлякохме погледа на цялата общественост към региона.

Публикувахме основно анализи и коментари, новини и подробности, които не можеха да се открият в друг източник.

Обратната връзка под формата на коментари дава възможност за свободно изразяване на мнения, задаване на въпроси и подаване на сигнали. Разбира се и за спам. Както навсякъде в интернет пространството, има го и в блога и използвайки тази възможност, някои засегнати от материалите ни хора се опитаха да атакуват блога и екипа ни, но с това само ни помогнаха и навредиха на себе си, понеже привлякоха вниманието към неудобни за тях материали. Сега си спомняме със смях много от враждебните и необмислени коментари срещу материали, които по-късно предизвикаха интереса и на други медии и бяха разследвани от колегите ни из цялата страна. Някои статии са прочетени от по над 20 000 човека, други са получавали повече от сто и петдесет отговора. Налагало се е и да трием, но само прекалено груби, цинични коментари, влизащи в разрез с правилата на блога и човешката етика.

Ценим всяко читателско мнение и за да го знаем, създадохме този блог.

 Ако сте позитивно настроен човек или ви вълнува това, което се случва в региона ни и в страната, ако имате да кажете нещо, което мислите, че е редно да се отрази в медиите, може да ни пишете и с лична бележка в блога.

Материалът е от новия брой на BG Север.

 



Гласувай:
5



1. анонимен - Поздравления, колеги!
23.01.2012 08:49
Сайтът би е интересен, явно дерзаете подобаващо:)
А завистници винаги има, но, както правилно сте отбелязали, това е само още един плюс за вас:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473758
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031