Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2012 09:55 - Ромите от гр. Левски се оплакват от полицейско насилие, били ги
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 3413 Коментари: 0 Гласове:
5



 


Поля ТОМОВА

Разбити прозорци и врати, изкъртена дограма и плоскости на тавана останаха след спецакцията в град Левски, при която бяха задържани братята Горанови, обвинени като поръчители на три убийства. Техните близки се оплакаха не само заради щетите по къщите им, но и от полицейско насилие. Синът на Васил Горанов - Георги, е с видими следи от удари по лицето и тялото. Той разказва и за акцията в къщата му. "Както спим в пет сутринта ни нападат, чупят врати, прозорци, ние ставаме да видим какво става. Докато слизаме по стълбите, викат: "Долу на земята!". Не сме оказали съпротива, легнахме, и те почнаха да ни бият на земята - с бухалки, с оръжие, с юмруци...", твърди Георги. Полицаите останали в къщата часове, като според ромите през това време Георги и баща му са били бити непрекъснато. "С нещо остро - пушка ли, пистолет ли, започнаха да ме удрят само по главата. Имам 10 - 15 тупаника. Все викаха - къде са парите, къде е оръжието , къде е златото", продължава разказа си Георги Горанов. След акцията той си извадил медицинско, консултирал се с адвокат и е категоричен, че ще заведе дело срещу полицаите.

В другата къща, обект на спецакцията, побой не е имало, признават обитателите й. И там обаче са изпочупени стъкла. Ромите твърдят, че при първите удари по врати и прозорци са помислили, че в дома им нахлуват крадци и убийци. Успокоили се, когато разбрали, че са полицаи. "Аз им казвам - не чупете вратите, ето ви ключовете, обаче не - изпотрошиха всичко", казва Иван Иванов, син на арестувания Георги Горанов.

Близките на двамата задържани обясняват, че са изкарали парите за огромните мраморни къщи с гурбети в чужбина, без обаче да уточнят какво точно работят зад граница. Признават, че нямат един ден трудов стаж, както и че се случва да крадат ток, въпреки че живеят в палати. Всички от фамилията имат подозрение, че са натопени от Христо Върбанов, известен като Ицо Папата. Той е сват на фамилията, но имал навика да рекетира хора, като ги подлага на подобни изпитания. "Всичко е за пари. Дава на някого някаква сума и казва - ще натопиш тези, изглеждат богати. После започва да изнудва - ще излезеш чист от ареста, ако платиш еди каква си сума", обяснява един от фамилията Горанови. Близките на задържаните са категорични, че двамата арестувани са невинни по обвиненията.



Материалът е от новия брой на BG Север. 



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3483675
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930