Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2012 20:03 - Стефан Кръстев отново с присъствие в престижното списание “Смесена китка”
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 4458 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


 Вяра Ценова

image"Преди присъдата" е поредният разказ на Стефан Кръстев, който беше публикуван в последния брой на списание "Смесена китка". Историята е за присъдата на героя, като престъплението е само поводът той да се опомни в ареста, който от своя страна става метафора на целия му живот. Тясното пространство, в което е затворен, предизвиква психологическата драма, която всеки от нас преживява по един или друг начин. А истинската присъда е тази на времето.

Списание "Смесена Китка" се издава от клуб/издателство/фондация "Буквите" и по същността си е наследник на едноименното списание, издавано преди 160 г. от Петко Р. Славейков. Самото списание помества на страниците си разкази и поезия от български автори. Към списанието върви като безплатна притурка и подлистникът "Нови български романи" - 64-странично книжле, на което са отпечатани първите няколко страници на издадени и неиздадени романи от български автори. Стефан Кръстев участва със свои произведения във всички броеве на списанието. В предишния е публикувана част от романа му "Бъг във времето", който авторът определя като най-амбициозният си досега проект. Основната сюжетна линия в него проследява смъртта на героя по най-различни начини, като при всяко умиране той се връща десетилетие преди последното си раждане - така изживява 22 века на много бързи обороти. Попада в тоталитарна България, после в Америка по време на Карибската криза, след това по време на Третия райх, някъде из джунглите на Африка, в Средновековна Испания, в Кръстоносните походи... В края на ХVIII век преживява атомна катастрофа в... комунистическа Англия. През цялото време той знае едно - че някъде се е намесил във времето при следващото си прераждане.

"Ферма за лица" е настоящият му проект. В романа се разказва за откриването на нова синтетика, която напълно ще може да заменя лицето. Художници и дизайнери се грижат тези лица да са едновременно разнообразни и идеални. Лицата са съвършени, но не одухотворени. Това става чрез Талантите. След престъпление поради завист следва процес и изпълняване на смъртна присъда - изтриване на паметта, като върху нея се наслагват спомени на друг човек. Екшън, полиция, крадци на спомени, мафия, абсурдна съдебна система ще въвлекат читателя в увлекателна история, която ще завърши обнадеждаващо, обещава авторът.

Стефан Кръстев, който списва колонката "Напушени мисли" в "BG Север", е един от най-четените блогъри в България. През 1992 г. дебютира с първата си книга "За една нежна душа" в съавторство с Йордан Матеев. Следва романът "Магазин за въздушни кули" през 1994 г., отново в съавторство и под псевдоним Джон Стивън. "Прераждането" през 1995 г. е поетичният му дебют. Следват стихосбирките "Странни странствания в страна на страдалци" и "Камшици и рози". Осем години не издава нищо, но не спира да пише. Публикува предимно в интернет.

През 2006 г. се разкрива в нов и далеч по-зрял период с първата му самостоятелна книга "Бяс и рози" - сборник разкази, който има удивителен успех на Коледния панаир на книгата. Сборникът разкази "Седем порти" и стихосбирката "Еротично по коприна" издава през 2007 г. В началото на 2009 г. на пазара излиза и сборникът разкази "Порочна връзка".

През 2009 г. е издадена и първата му електронна книга (e-book) с афоризми "Светли мисли за черни дни", а след нея "Мадам Еротика" и "Мадам Утопия" - разкази в поредици, "За книгите и хората" - сборник разкази, подбрани от едноименната му рубрика, която води в литературния сайт "Буквите", "Убийство в социалната мрежа", криминален роман.

 

Материалът е от днешния брой на BG Север.



Гласувай:
10



1. joysii - По-големи простотии, написани без ...
13.01.2012 20:22
По-големи простотии, написани без грам талант, не съм виждала никъде.
Стефан Кръстев е уникален пример за подкрепа по милост на един несретник от куп милостиви лелки и чичковци.
Срамота е такъв драскач да се нарича писател и да се финансира издаването на текстовете му.
цитирай
2. анонимен - Честито на Стефан!
13.01.2012 20:29
Момчето е талантливо и ще стигне още по-далеч, в това съм сигурна!
цитирай
3. bgsever - joysii,
13.01.2012 21:54
имаш право на мнение, по принцип, но не и да обиждаш и да даваш квалификации. Прочети това: http://bgsever.blog.bg/drugi/2010/09/03/za-bgsever-poiasnenie-ne-diskusiia.600256 и престани навсякъде, по всяко време да пишеш едно и също - не си интересна. Разбрахме, че няма какво да кажеш, и други неща разбрахме - нека ти е хубава вечерта, и не се хаби да коментираш тук, моля.
:-)
цитирай
4. анонимен - имаш право на мнение, по принцип, но ...
14.01.2012 08:55
bgsever написа:
имаш право на мнение, по принцип, но не и да обиждаш и да даваш квалификации. Прочети това: http://bgsever.blog.bg/drugi/2010/09/03/za-bgsever-poiasnenie-ne-diskusiia.600256 и престани навсякъде, по всяко време да пишеш едно и също - не си интересна. Разбрахме, че няма какво да кажеш, и други неща разбрахме - нека ти е хубава вечерта, и не се хаби да коментираш тук, моля.
:-)

Добър отговор и един съвет - оттук-нататък не отговаряйте на такива. Просто те не съществуват!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473779
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031