Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2011 12:21 - Цигани от "Тотелбен" 33 бият жена посред бял ден
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 1875 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Цигани от “Тотлебен” 33 бият жена посред бял ден Българите в района се надяват на обещанията на новия градоначалник Плевенчанка от Стара гара е била бита посред бял ден от циганите, живеещи в скандалния блок на ул. "Тотлебен" 33, научи "BG Север". Толя Петкова направила забележка на мургав съкварталец, който горял кабели и тровел въздуха с пушека и миризмите от изгорели пластмаси. В това време пристигнали тумба роми и се нахвърлили върху българката със смъртни заплахи и юмруци. Жената била спасена от тежко пребиване благодарение на намесата на гардове от охранителна фирма, извикани от нейна съседка. Потърпевшата подала жалба в полицията, на тартора и основен побойник - рецидивиста Пламен Гочев, е съставен предупредителен протокол. До такава степен сме тероризирани от 10 - 15 семейства цигани, настанени от общината по времето на Зеленогорски в блока, че не смеем и да се обадим, казват живущите в района. Те припомнят, че новият кмет Димитър Стойков по време на предизборната кампания е обещал да въведе ред около "Тотлебен" 33, а който не го спазва да бъде изгонен оттам.


Цигани от “Тотлебен” 33 бият жена посред бял ден

 

Инна СТЕФАНОВА

В началото не искаше да казва името си. Жената беше в шок от изживяното. Страхуваше се, защото я познават. От години живее в квартала, а и работи в магазин, разположен точно срещу печално известния блок на "Тотлебен" 33 в района на Стара гара, прословут с поразиите на циганите, които го обитават. Посред бял ден жената отива да си пазарува, когато вижда на улицата, че ром гори кабели пред блока. Знаят го като Кубинката. Казала му да го загаси - човек не можел да диша от различните примеси на подпалените пластмаси. Разговаряли си кротко, когато неочаквано се намесил друг циганин. Скочил срещу жената, дръзнала да направи забележката, с думите - ти ли се извъди най-смелата, аз тебе ще те очистя, тебе ще те изселя. След обидите и заканите последвали юмручни удари по главата и тялото й, разказва пострадалата. За секунди към побойника се присъединили и представители на фамилията му - петнадесетина жени и мъже.Да не й се случи най-страшното й помогнали момчетата от СОТ, които за минути пристигнали на мястото на инцидента с две коли, допълва картината на инцидента свидетелка на побоя, която им сигнализирала. "Ние до такава степен сме тероризирани и репресирани от 10 -15 семейства цигани, настанени от общината по времето на Зеленогорски в блока, че не смеем и да се обадим. Ето, аз дръзнах да го направя, и то любезно, а какво ми се случи. Ако не бяха сотаджиите да съм в реанимацията сега", разказва 

Толя Петкова. Тя подава жалба в полицията. На побойника е съставен протокол и е предупреден. Пламен Гочев, разкрива името му пак след колебания жената, е около 30-годишен. За него знае, че е невъздържан и конфликтен, че е лежал в затвора.

Страх ме е, казва пострадалата и отказва да я снимаме. Не трябва да те е страх, контрира я свидетелката на инцидента. Докога ще се крием и ще се страхуваме, вдъхва увереност на съкварталка си тя. Категорична е, че ще се вдигне цял Плевен да я защити, ако решат да й направят нещо. Това повече не трябвало да се повтори, а терорът на шепата цигани да продължава. За това поканили новия кмет по време на предизборната кампания. Димитър Стойков е живял в този квартал и знаел колко спокойно и мирно е било преди години в района на Стара гара. Обещал е, че когато стане кмет, от блока на "Тотлебен" 33 ще махне всички, които не спазват законите - тези, които мърсят, крадат, рушат. Ако трябва, ще махне всички, за да настани бедни, които наистина имат нужда от подслон, независимо дали са българи или роми.

Толя Петкова се надява това наистина да се случи. Иначе хората ще продължат да бъдат беззащитни пред терора на десетината ромски семейства.



 Материалът е от днешния брой на BG Север.

   




Гласувай:
3



1. halon - За юмруци. . . "Съставен пр...
16.12.2011 12:44
За юмруци..."Съставен протокол" ,хаха...! Или..." Независимо дали са българи или роми",каква политика само...
В Испания ,например,само за един единствен шамар,извършителят отива да работи 3 месеца в полза на държавата !
Ето заради това не смятам да се завърна никога повече в циганска България.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473315
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031