Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2011 11:08 - Меле в Червен бряг заради "неправилно" гласуване
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 2401 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 05.11.2011 11:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Поля Томова 

Меле в Червен бряг заради “неправилно” гласуване? Масов бой в Пети квартал прати две жени в неврохирургията Дни след изборите все още има напрежение. В населения предимно с роми Пети квартал в Червен бряг след масов бой една жена е в кома, а дъщеря й в критично състояние в неврохирургията на плевенската Университетска болница. "Нападнаха ни заради това, че не сме гласували за ГЕРБ. Връхлетяха върху нас с бухалки, с лопати, с вили, пребиха майка ми, двете ми сестри, мен и баща ми", твърди един от пострадалите - Димитър Златков. Според него той и баща му са тормозени от двама братовчеди - Илия Кирилов и Илия Николов. На 1 ноември в късния следобед 20-ина души нападнали къщата на Златкови. Съборили дувара и нахлули вътре. В масовото меле са пострадали неколцина, но най-тежко е състоянието на Гина Златкова. Когато видяла, че срещу сина й замахват с бухалка, жената се изпречила на пътя на нападателя и поела удара. Хората от фамилия Златкови твърдят, че на втория тур не са гласували, а на първия са дали гласа си за различна от ГЕРБ партия. 

 



image

Според Златкови двамата братовчеди, които са ги нападнали, са роднини на Цар Киро и от години тормозят квартала.

Разликата в имотното състояние на пострадалите и агресорите се вижда с просто око. Илия Кирилов, сочен от Златкови като един от организаторите и участник в нападението, живее в огромна къща. Съпругата му обясни, че мъжът й много работи, но не уточни какво. Както и че няма нищо общо с побоя, а отишъл да разтървава хората. Златкови твърдят, че са заплашвани и след мелето. Казват, че ще ми палят къщата, ще ми пребият децата, заяви Златко Златков. Според него има още хора от Пети квартал, които са бити от братовчедите, но си мълчат от страх. Страхът сковава езиците на иначе словоохотливите роми и след мелето. Никой нищо не беше чул и не беше видял, въпреки че побоят е бил само на няколко метра. Дори и най-близките съседи на Златкови заявяват, че нищо не знаят по въпроса.

Според мълвата, братовчедите Кирилов и Николов са поддръжници на ГЕРБ, защото очаквали поръчки от новата власт, тъй като имали бизнес, свързан със строителството. Първоначалната информация от полицията обаче е, че масовият бой е заради употреба на алкохол и от двете страни. За да се овладее евентуално ескалиране на напрежението, в Пети квартал в Червен бряг има засилено полицейско присъствие и части на жандармерията.




 
Материалът е от новия брой на BG Север

а




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3483346
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930