Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2011 10:38 - Цигански бос отива зад решетките за убийство
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 2171 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Темида

 

Цигански бос отива зад решетките за убийство

 

Емилия КАРАБУЛЕВА

Присъда от пет години зад решетките при първоначален строг режим издаде Окръжният съд в Плевен по дело за убийство по време на пиянски скандал в Гулянци. Кървавата разпра, довела до фаталния край на 36-годишния Замфир Асенов, се състояла в местна кръчма в ромската махала през септември м. г. Като извършител тогава бе задържан Илиян Димитров с прякор Алчо, полицията го отведе непосредствено след инцидента. При произнасянето на присъдата от съда заявиха, че Алчо е причинил смърт при превишаване пределите на неизбежната защита. На нарочения за ромски бос Алчо магистратите приспаднаха близо година време, прекарано от него зад решетките. Съдът реши още, че Алчо трябва да плати по 60 хил. лева на съпругата на убития - Бисерка Димитрова, и на двамата му ранени при стрелбата братя - Велизар и Ахил.

Ще припомним, че на 16 септември м. г. около 2,30 ч. започна скандал в кръчма в ромската махала, който по-късно се прехвърли на улицата. Заведението по това време не работело, но клиентите обяснили, че имат частно парти. В полицията били известени от местни люде, че в кръчмата се вдига много шум. От РПУ-то направили проверка и забележка на компанията. По едно време пред заведението избухнал скандал, а Алчо извикал по телефона свои приятели от друго населено място. После извадил газов пистолет и започнал да стреля по тримата братя, с които имал по-рано разпра. 36-годишният Замфир Асенов и братята му - 26-годишният Ахил и 34-годишният Велизар, били ранени. По пътя за болницата Замфир издъхнал, а братята му били с опасност за живота заради рани в областта на гърдите и стомаха. Навременната лекарска намеса обаче ги спасила от фаталния край, е посочено в документите по случая.

Според версия на роднини на пострадалите братя Алчо бил заварен да товари телата на жертвите в автомобила си. Хората твърдят, че има запис от камера на кървавия инцидент. Всички участници в него са били роми. Като причинители на скандала свидетели сочат племенниците на Алчо от с. Търнене.

Вбесени от агресията на ромския бос, довела до фатален край на техен близък, хора от клана на братята потрошили кръчмата, къщата и цялото имущество на стрелеца. За тези действия са образувани досъдебни производства, по които работят полицията и прокуратурата в Никопол.

Решението, постановено от плевенския съд, може да бъде обжалвано в предвидения от закона 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.



Материалът е от новия брой на BG Север.
 



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3479559
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930