Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2011 13:22 - Масова стребла по кучета и котки разтърства Плевен
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 1446 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Mасова стрелба по кучета и котки разтърсва града

 

Общинският инспекторат се оправдава, че не било негова работа

 

imageПоля ТОМОВА

Само за последните две седмици журналисти получиха три сигнала от плевенчани, свързани с едно и също нещо - масово убиване на кучета и котки. Странното е, че животните се трепят от хора, които нито имат право, нито пък основание да правят това. "В района на улица "Стоян Михайловски" почти всяка вечер се чува, че някой стреля. Една сутрин открихме пет трупчета на котета на улицата. Не може да се установи точно откъде се стреля, но предполаме, че е един съсед, който има някаква пушка", споделя жена, която пожела да остане анонимна. В района на Мъртвата долина пък друга плевенчанка се оплака, че съсед убил двете й кучета, както си стоели в двора. Разстрелял ги с ловна пушка и боеприпаси за диви прасета. От други части на града също пристигат сигнали за саморазправа с четириноги.

Хората, които подали сигнал за случващото се на улица "Стоян Михайловски", се опитали първо да се свържат с природозащитни организации, но не успели. След това пробвали да потърсят някой от общинския инспекторат, но се оказало, че това не е тяхна работа. "Как идват да търсят сметка дали си си платил данъка за кучето, а пък не е тяхна работа това, че някой стреля с пушка и убива котките", питат хората. Те са категорични, че само по щастливо стечение на обстоятелствата никой не е пострадал, защото улицата е тъмна и като нищо вместо котка, съседът с пушката може да простреля човек. Един от обитателите на блок 115 на квартал "Дружба" също пробвал мерника си по безпризорните четириноги. Човекът твърди, че това е единственият начин да се отърве от котките, които пренасяли бълхи. "Внучето ми беше на гости цялото лято, кажи - речи. В един момент цялото се изрина, стана на рани. Оказа се, че у дома е пълно с бълхи. Видях ги с очите си. Що препарати изръсих, оня ден пак една пълзеше по плота в кухнята", оправдава действията си човекът. Търговците признават, че действително има повишено търсене на препаратите срещу насекоми, най-вече срещу бълхи. Едва ли обаче стрелбата от тераси и дворове срещу котките и кучетата ще реши проблема. Те по хора гърмят от терасите, камо ли по животните, коментират съседите на стрелеца от улица "Стоян Михайловски". Комшиите му са решили при повторна стрелба да търсят помощ от полицията. Не са сигурни обаче, че ще постигнат нещо.

С последните промени в Закона за боеприпасите обаче на регистрация вече подлежат и газовите, и пневматичните оръжия, към които се числят и въздушните пушки. Така че стрелците по бездомни кучета и котки подлежат на парична глоба, ако не регистрират пушкалата си до 17 септември.


Материалът е от новия брой на BG Север.




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3482676
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930