Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2011 13:44 - Отново пламна влак близо до Плевен
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 2769 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Отново пламна влак близо до Плевен

 

imageПоля ТОМОВА

 

 

Отново влак пламна близо до Плевен. На 13 септември около девет сутринта, близо до гара Одърне, пътниците във влака Русе - София усещат силна миризма на изгоряло и виждат страшен дим. Първа пушека съзира Кремена Иванова, която пътува в първи вагон с едногодишната си дъщеря. И аз се уплаших, и детето се уплаши, просто мирисът и димът бяха страшни, разказва жената. Влакът спира на гара Одърне, а кондукторите се опитват да потушат огъня с две бутилки минерална вода и два малки пожарогасителя, твърдят хората. Първоначално на пътниците било казано да не слизат от влака. Хората обаче изпадат в паника и започват да скачат дори от прозорците. Малко по-късно всички пътници са евакуирани и свалени на перона. Локомотивът е имал самостоятелна гасителна система, която се е задействала и е предотвратила разрастването на пожара, уточниха от плевенската служба за пожарна и аварийна безопасност. След получен сигнал на тел.112 два автомобила тръгват за гара Одърне и потушават огъня. Няма пострадали хора, както и нанесени щети върху локомотива и вагоните. Пътниците обаче недоволстват, тъй като три часа са оставени без вода и без никаква информация как ще продължат пътуването си. Три часа чакаме, а трябва да гоним други връзки, да пътуваме, трябва да отида на работа, шефовете ми звънят, аз не знам какво да им кажа, обясни Николай Методиев, който се е качил на злополучния влак.

От гара Одърне композицията бе откарана до гара Пордим, където малко преди 12 часа след прикачване на нов локомотив отпътува за София.

Това е поредният случай на пожар в БДЖ. На 3 септември отново се запали локомотив на влак по същата линия. Влакът бе изтеглен на безопасно разстояние и огънят потушен. През юни пък пламна бърз влак по линията София - Варна. Тогава отново огънят тръгна от локомотива, но обхвана и първия вагон. За щастие и този път се размина без пострадали и жертви. Най-тежкият инцидент стана на 28 февруари 2008 г., когато малко преди полунощ близо до гара Червен бряг пламна влакът София - Кардам. Девет души загинаха, а други десет бяха ранени. След продължило близо две години дело осъдителни присъди заради пожара и трагедията получиха шафнерът на спалния вагон Георги Георгиев и началник-влака Иванка Костадинова.

Материалът е от новия брой на BG Север.




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3483282
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930