Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2011 13:24 - Кокалът е по-важен от морала
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 1008 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.09.2011 13:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кокалът е по-важен от морала

 

Унижението на досегашния плевенски кмет Найден Зеленогорски стигна до най-низката си точка - само и само да задържи кокала, който безпощадно ръфа вече 12 години, той плю и на политическата, и на човешката си чест. За някакво достойнство изобщо не може да се говори, след като един национален зам.-председател на партия с претенции да е най- най- в дясното пространство, ще участва в изборите от името на организацийка, състояща се от един файтон хора и почти никому неизвестна (виж стр. 1, 4). Политическата сделка е очевадна - БНД (знае ли някой какво означава тази абревиатура и кой стои зад нея?) покрай скандала с плевенския градоначалник ще придобие известност (в газете попали!), а той пък получава юридическа възможност да се закрепи за кметската лапачка още един мандат. За подобен род поведение в политическия речник има редица определения - ренегатство, политическо номадство, партийно предателство... Всъщност проблем на седесарите е какъв етикет ще лепнат на своя лидер, или няма да го оставят сам в падението му...


 


Бутикова партия издига Найден Зеленогорски

Никому неизвестната Българска нова демокрация приюти досегашния кмет

Почти никому неизвестната партия Българска нова демокрация (БНД) приюти Найден Зеленогорски и той ще се яви на кметските избори с нейната регистрация. Това стана ясно след поредното изнесено заседание на НИС на СДС в Плевен. В пресконференцията, на която бе съобщена новината, участваха лидерът на СДС Мартин Димитров и синият кандидат-президент Румен Христов.

Издигането на Найден Зеленогорски от БНД стана, след като ЦИК отряза регистрацията на неговата коалиция "Заедно за община Плевен" и по този начин заличи и СДС от политическата карта на Плевен. Според осведомени източници меракът на досегашния градоначалник бил да се окичи с марката "Гергьовден", но след преговори в столицата лично Любен Дилов - син го отцепил, след като Зеленогорски високомерно заявил, че дава само две места в листата (и то едното в зоната на здрача) за хората на партията мандатоносител.

Бутикова партия издига Найден Зеленогорски

 

 

Поля ТОМОВА

На пресконференция в Плевен лидерът на СДС Мартин Димитров и синият кандидат-президент Румен Христов съобщиха, че са се споразумели със Свинаровата партия Българска нова демокрация (БНД) да издигне кандидатурата на Найден Зеленогорски за четвърти кметски мандат. Зеленогорски обяви за пореден път, че решението на ЦИК е незаконосъобразно, както и че не изключва вероятността отново да не бъде допуснат до изборите. "Аз твърдя, че ЦИК няма да спре безобразията и ще се опита до последно да реализира пъкления си сценарий, а той е ние да не бъдем допуснати до изборите. След като не допуснаха политическите сили, сега ще се опитат да не допуснат и съответните кандидати", заяви досегашният плевенски кмет. От своя страна Мартин Димитров обвини ГЕРБ в тоталитаризъм и диктатура. Той добави, че има голяма опасност изборите на 23 октомври да бъдат манипулирани.

В лично качество Найден Зеленогорски отново потвърди намерението си да съди държавата в Страсбург заради решението на ЦИК да регистрира коалицията на Михаил Шишков "За Зеленогорски". "Затова, че без мое знание ЦИК, нарушавайки моите конституционни и законови права, е регистрирала политическа сила "За Зеленогорски", която всъщност е против Зеленогорски, а коалицията, която всъщност е за Зеленогорски, не беше допусната до изборите. Ние не сме идиоти, за да си мислим, че всички тези събития са случайни, всичко това е един добре режисиран сценарий с лош край обаче - краят ще бъде лош за България като цяло", заяви Зеленогорски.

Екзотика и пързалки в кметската надпревара

Няколко от вече огласените, а други досега пазени в тайна кандидатури за кмет на община Плевен бяха регистрирани до редакционното приключване на броя в сряда. Очаквано узакониха своето участие във вота местният лидер на ВМРО Иван Кюлджийски и мераклията на РЗС Крум Пенчев. Екзотичен привкус на кампанията обаче придава регистрацията на Алипи Деянов, известен като Джими. Напористият ром успява да оцелее вече при няколко правителства като "експерт" по въпросите на малцинствата в плевенската областна управа. И не случайно си е избрал точно такава партия за мандатоносител - Движение "Експерти за регионите".

Изненадата на седмицата обаче е вписването в изборните бюлетини за кмет на общината на Христофор Дочев, регистриран от крайно лявата коалиция, наричаща себе си Единен народен фронт. Тази организация неотдавна официално обяви, че нейният кандидат за кмет е Пламен Дилов, настоящ общински съветник от БСП, иначе социалдемократ по убеждение (или поне по партийна принадлежност от зората на демокрацията досега). Местни наблюдатели коментират, че в последния момент "автентично левият" Христофор Дочев е изпързалял Дилов, като е намърдал своята кандидатура в Общинската избирателна комисия. Все пак за Пламен остава утешението, че той ще води листата на "фронта".

Материалът е от днешния брой на "BG Север"

 





Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473380
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031