Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2011 14:52 - Деветима в ареста след престрелката в "Канапе"
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 5367 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Деветима в ареста след престрелката в “Канапе”

 

image

Поля ТОМОВА

Девет са вече задържаните след престрелката в плевенското заведение "Канапе", уточниха от полицията. Седем са с постоянна мярка. За останалите двама също ще се иска задържане под стража. Всички арестувани са роми от Буковлък.

До екшъна се стигна след сблъсък между компанията на Камен Балбузанов - Куката и родата на небезисвестния Методи Петков в дискотека. Тогава Балбузанов бил с приятеля си Явор Маринчев, с тях бил и известният боксьор Тервел Пулев, твърдят очевидци. Изведнъж в дискотеката влезли четирима роми, сред които и роднина на Методи Петков. Според запознати млад циганин закачил жената на Явор. Тогава боксьорите развъртели юмруци, набили хората на Петков и ги изхвърлили от дискотеката. Това обаче разгневило циганите и те решили да отмъстят.

На другия ден вечерта, около девет, 30-ина роми, въоръжени с метални тръби, брадви и други подръчни материали, атакуват "Канапе". Вътре са Камен Балбузанов и Явор. Очевидци твърдят, че ромите са млатили наред, за да стигнат до двамата. Изпочупен е инвентар на заведението. Все едно като на филм, чуваха се викове, счупени стъкла, трясъци, а по едно време проехтяха и изстрели, разказва очевидец. Той недоумява как ромите са успели да се движат необезпокоявани и въоръжени из града, преди да стигнат до "Канапе". Плевен стана като Тексас, всеки може да влезе някъде, да пребие някого и да си тръгне, казват плевенчани. Циганите успели да пребият Явор и Камен. В мелето Явор стрелял три пъти. По-късно твърди, че е взел оръжието от нападателите и е стрелял, за да ги спре. 43-годишният Ицо Панов получил куршум в главата, а 25-годишният Илия Бечков - в ръката. След изстрелите ромите прекратили битката, изнесли ранените и изчезнали. Явор Маринчев е приет в ортопедията, но няма опасност за живота му. Камен Балбузанов също е отнесъл няколко удара.

Свидетели твърдят, че цялото заведение е било в стъкла и изпотрошено. Кръв също не е липсвала, а кървави следи са водели от "Канапе" до уличката на цветята.

Сред ромите в Буковлък все още има напрежение, твърдят запознати. И предупреждават, че може отново да се стигне до сблъсъци.

Преди две години отново циганите от Буковлък предизвикаха размирици в дискотека "Бижу". Тогава замеряха полицаи с чаши и пепелници. Това наложи намесата на антимафиотите. По-късно циганите дадоха на съд дирекцията на МВР и се оплакаха, че са нарушени правата им. Делото е спечелено от полицията.

 

 Материалът е от новия брой на BG Север.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3481004
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930