Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2011 20:20 - Найден Зеленогорски - 12 години власт и падение - 9
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 1128 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кметът желае четвърти мандат, но да си припомним факти от управлението му:

Енигма

 

Каква е ролята на Н. Зеленогорски в НСОРБ, питат червени и гербери

 

image

Мая ПАСКОВА

Къде беше кметът Найден Зеленогорски на провелото се на 21 март в София общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България - НСОРБ, на което беше избран нов контролен съвет на сдружението, и каква беше неговата роля там, щом Плевен не присъства в управлението на тази структура. Този въпрос независимо едни от друг зададоха две политически партии в Плевен - БСП и ГЕРБ, които иначе имат коренно различно становище по темата.

Както вече стана ясно от изнесеното по медиите, представителите на ГЕРБ и на други дясноцентристки партии, както и независими делегати, напуснаха събранието с аргумента, че БСП и ДПС са опорочили и политизирали избора на ръководен орган и не са дали възможност за дебати, разисквания и предложения на кандидатури. От ГЕРБ са категорични, че изборът на Дора Янкова за председател е недопустим. И че съществуването на това сдружение се обезсмисля, щом то се политизира, а не изпълнява обществените си функции.

"За мен лично буди недоумение поведението на кмета на община Плевен Найден Зеленогорски от СДС, който не подкрепи колегите си от ЕНП и другите десни и независими делегати. Но явно Зеленогорски има да връща жестове на управляващите. За плевенчани не е тайна, че 6 хил. гласа от ДПС са осигурили третия му мандат", заяви координаторът на ГЕРБ в Плевен Ивелин Николов. Той изказа съмнения, че вероятно плевенският кмет е одобрил провеждането на това режисирано събрание, като не е изключено дори да е участвал в изготвянето на сценария.

"Много ми се искаше извън политическите пристрастия Плевен да има своето представителство и тежка дума в това сдружение. За съжаление отново не се получи. Ние не чухме позицията на нашите представители, не знаем те подкрепят ли новото управление, или са на страната на другите, които напуснаха събранието", заяви пък Любомир Петков, лидер на БСП в Плевен. "Чували сме в годините позицията на Зеленогорски по отношение на НСОРБ, че е едно съвременно ТКЗС, но в този момент не стана ясно нашите делегати подкрепящи избора ли са, противници ли са, къде стоят в новата структура, защото в крайна сметка всеки плевенски гражданин плаща по 10 ст. членски внос за участието на Плевен в това сдружение. И ни се иска нашите представители там да имат по-активна роля. От фигуранти нужда няма", добави той.

Относно избора на смолянската кметица Дора Янкова за председател на сдружението Петков беше категоричен, че това е достатъчно емблематична и утвърдена като представител на местната власт през последните години личност.

 Материалът е от брой 13, 2008 година.



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3481112
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930