Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2011 11:39 - Найден Зеленогорски - 12 години власт и падение - 7
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 986 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кметът желае четвърти мандат, но да си припомним факти от управлението му:

Срамота!

 

Зеленогорски си купил титла и тога от Кембридж

 

PR акция на досегашния градоначалник предизвика политически скандал

 

imageПламен ДИМИТРОВ

(От стр. 1)

Предложения за подобни кухи награди получават десетки плевенски учени и творци от всякакви световни организации, центрове и асоциации, твърдят запознати. Всеки от тях можел да попадне сред отличените, стига да си плати. Според компетентни учени академичната тога не е елемент от предложението на IBC, тя вероятно е добавена за по-голяма помпозност на церемонията. А титлата "доктор хонорис кауза" е доста престижна, присъжда се по правило с решение на управително академично тяло (напр. Академичен съвет) на висше училище, научен институт или академия за цялостен научен принос, след оценка на немалък брой научни трудове. Кои ли са трудовете на Зеленогорски и къде ли са публикувани, питат се доказани плевенски специалисти.

imageНаграждаването на Найден Зеленогорски точно в Деня на независимостта предизвика политически скандал. Представителите на БСП и кандидатът им за кмет Васил Антонов, а след тях и на ГЕРБ напуснаха тържеството на площад "Стефан Стамболов" в знак на протест, че досегашният кмет използва националния празник за предизборната си кампания. Двете политически сили излязоха с декларации по случая (публикуваме ги отделно).

Това съвсем не е първата измислена награда, с която досегашният кмет се окичва. "BG Север" писа преди седем месеца за отличието на тогавашния градоначалник за туризъм, хотелиерство и кетъринг, което се присъжда от Световния клуб на търговските лидери на пищна церемония в Мадрид. Оказа се, че и този приз може да бъде получен от всеки, който си даде заявката и е готов да си плати разходите. Тази награда на Зеленогорски (пак той е единствения носител в страната!) предизвика безкрайни бъзици от рода на тези, че му е връчена за многобройните екскурзии, осъществени през двата му мандата с пари на данъкоплатците. Турист №1 на България за последните 8 години обаче не се посвени тези дни да издаде брошура, в която с гордост описва всичките си подобни "достижения" - за "най-прозрачна община", за "община с най-висок кредитен рейтинг", за "град от световна класа" и т. н. Категорично е доказано, че за всички тези кухи награди се плащат солидни суми, като някои от тях дори надвишават цената на "академичната" тога. Единствената безплатна номинация, която управляваната от Зеленогорски община е получила, е на Фондацията за достъп до информация "Златен катинар", която бе присъдена за изгонването на журналисти от брифинг на градоначалника и отказ да се допускат представители на определена медия до сградата на общината.

 

Васил Антонов:

 

Той опорочи националния празник

 

imageИскрено съжалявам, че днес (22 септември - б. р.) в Плевен досегашният кмет направи опит да опорочи честването на една от най-значимите дати в българската история - Деня на независимостта. Церемонията по удостояването на досегашния кмет с някаква награда по време на отбелязването на празника беше, най-меко казано, неуместно замислена и още по-зле реализирана пропагандна акция. Това беше причината за моята реакция по време на честването пред барелефа на Стефан Стамболов. Поднесох цветя и напуснах празника разочарован от нивото на морала и ценностите, които все още битуват в политическото пространство. Изглежда осем години управление не стигнаха на досегашния кмет да разбере, че по време на национални празници добрите управленци и политици се държат надпартийно, т. е. не "обяздват" знаковите дати и чествания за тесни партийни или лични цели. Днешната бутафорна акция, наред със скъпоструващите на общинския бюджет мероприятия през последните седмици от мандата, създават у мен усещането, че досегашното управление на община Плевен не знае къде е границата между стремежа за себеутвърждаване и злоупотребата с власт и позиции.

 

 

ГЕРБ:

 

Стига популизъм

 

imageПолитическа партия ГЕРБ по повод връчването на титлата "доктор хонорис кауза" на досегашния плевенски кмет Найден Зеленогорски по време на националния празник 22 септември излезе със становище, в което обяви, че е категорично против използването на всички национални празници за политически популизъм от когото и да е и от която и да е политическа партия. Целта на такива тържества на важните за България исторически дати е единение на нацията, а не използването им за политически PR кампании от някои политици, заявяват в становището областният лидер на ГЕРБ Ивелин Николов и председателката на общинската организация на партията и кандидат-кмет на Плевен Цецка Цачева.


Материалът е от брой 39, 2007 година.
 

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3483497
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930