Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2011 19:37 - Пияните тийнейджъри - 3. Младежи се наливат до припадък, оправдават се с лятна скука
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 1861 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Младежи се наливат до припадък, оправдават се с лятната скука

 

imageИнна СТЕФАНОВА

Мъртвопиян тийнейджър е закаран преди седмица в плевенската спешна помощ. 16-годишният юноша бил в компанията на още 7 - 8 свои връстници на домашна разпивка, когато го намерили в несвяст. "Отиде до тоалетната, разказва С. А. от компанията. - Разтревожихме се, че не се връща при нас чак след двадесетина минути, дотогава не бяхме забелязали, че отсъствието се проточва съмнително дълго. Намерихме го паднал, цветът на лицето му беше жълто-кафеникав, не дишаше. Уплашихме се много и започнахме да звъним на Бърза помощ." От там нататък последвало идването на линейката и трудната задача за що-годе трезвите приятели да свалят от петия етаж до площадката пред блока вцепенения си колега по чашка. "Беше се отпуснал и тежеше като олово, продължава разказа си С. А. - Двама от компанията се качиха с него в линейката. Придружихме го, защото въпреки няколкото опита не можехме да се свържем с родителите му по телефона. Другите останахме, за да почистим мръсотията, която беше оставил след себе си." След инцидента С. А. се кълне, че никога няма да допусне подобна ситуация да се случи с него. Изтръпва и сега при спомена за лицето на приятеля си, което приличало досущ на лицето на мъртвец. Зарекъл се е, че повече алкохол няма да близне - даже и бира, нищо че рискува приятелите да му се присмиват за въздържанието.

Миналогодишната лятна ваканция ще запомни вече 18-годишният Ивелин. След успешното завършване на учебната година целият клас се дигнал, за да отпразнува подобаващо - с алкохол, в плевенско заведение. На купона с момчетата и момичетата била и класната им ръководителка. Ивелин решил да се покаже като равностоен на останалите си съученици по количество изпити твърди питиета, но направил грешката да смеси от различни видове. Разказва, че усетил вцепеняване на цялото си тяло, когато се качил в такси, за да се прибере в жилището си. Не помни как е отключил входната врата, помни само, че се проснал върху пода на кухнята. Сега припомня онова, което майка му на другия ден разказва - извикала Бърза помощ, закарали го направо в токсикологията, където се и освестил.Три дни след препиването му се гадило, не можел да хапне залък, изпитвал силни болки в областта на черния дроб, чувствал се като парцал. Ивелин също с днешна дата се срамува от случилото се, но не е отказал напълно алкохола. Казва, че вече година пие само бира, знае си "мярката" и дори с това питие не прекалява.

Какво да правим друго освен да се събираме и да пием, особено сега, когато сме във ваканция, е коментарът на едва 14-годишният Станислав. В Плевен той умира от скука, няма и село като приятелите си, в което да отиде, за да "убие" част от равното всекидневие. На работа не може да се хване, защото е непълнолетен, а никой няма да си сложи главата в торбата, за да го наеме нелегално. Денем, казва Станислав, часовете иди-доди минават - спя до обяд, после сядам пред компютъра. Трудни и дълги обаче са нощите и единственото им "уплътняване" е разпивка с приятели. Уговаря се с тях по интернет за мястото на събирането. Станислав предпочита домашните разпивки. За кръчма няма пари, а и се страхува от полицейски проверки. На купоните уговорката е всеки да носи питие по личен вкус и според джоба си, после почват да смесват - единият пие от бирата на другия, а той му отстъпва чашка от водката си. Весело е, категоричен е Станислав, говорят за момичета, слушат музика. Най-хубавото е, че не е "с дъртите", както нарича родителите си, с тях му е ужасно скучно и досадно. Случвало се е да препива, но не до безпаметност.


Материалът е от новия брой на BG Север.

 



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3482734
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930