Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2010 13:56 - 80-годишна старица влиза в бой с нагъл апаш заради имота си
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 2561 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 24.12.2010 14:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вилните зони на Плевен оглозгани от крадците

 

80-годишна старица влиза в бой с нагъл апаш заради имота си

imageПоля ТОМОВА

 

След няколко плевенска села и вилната зона на града пропищя от крадци. Преди години много плевенчани си купуват парче земя в местността Булин дол. Тук е тихо, спокойно и приятно. Построяват си къщи, започват да гледат животни, да се грижат за овошки. Днес част от вилната зона е като след бомбардировка. Заради многобройните набези на крадливите цигани хората са изоставили вилите си. Апашите буквално оглозгват изоставените къщи и ги превръщат в руини. В Булин дол все пак са останали шепа пенсионери, които въпреки опасностите живеят тук, защото не могат да плащат сметките си в града. А и твърдят, че животът сред природата е по-добър. Чист въздух, здрава съм, нищо не ме боли, уверява 80-годишната Тодорка Христова. За последната година възрастната жена е обирана 11 пъти. Крадците са отмъкнали част от мебелите й, медни съдове, два мобилни телефона, чанта с пари и личните й документи. Един ден жената заварва поредния крадец в дома си. 35-годишен здрав мъж слиза от тавана на къщата й, нарамил кабели. Слизай оттам, бе, остави кабелите - викнах, той само поклати глава - не, разказва баба Тодорка. След този отказ жената влиза в къщата си, взима брадвата и един мобилен телефон и излиза. Сблъсква се с обирджията челно. "Аз съм с брадвата, той - с дърво и нож. В един момент той се пресегна да вземе джиесема, обаче падна на земята и аз с брадвата го мушнах в гърдите. Ако не беше толкова тясно и имах начин да замахна с брадвата, щях да му отрежа главата като на пиле", обяснява храбрата баба Тодорка Христова. Месец след това крадецът е задържан.

Не този късмет има обаче съседът на Тодорка - 77-годишният Ангел Костов. За последните години той е обиран 20 пъти. Откраднати са му 80 животни, съдове, три телевизора. От години Ангел Костов и дъщеря му Димитринка пишат жалби до полицията. Ефект няма. "Идва полицията, прави оглед и си заминава, това е. Ходим на разпит. После получаваме писмо от Районна прокуратура, че поради неизвестен извършител досъдебно производство не се образува", обяснява Димитринка Костова. И добавя присъдата си: "Самата държава така е организирана, че да могат престъпниците да крадат. Аз съм ходила и съм видяла как е в други държави - такъв ужас като тук няма. Тук просто е ужасно, могат да пребият човек за пет лева. Тук е може би адът на земята".

От полицията отказаха коментар по кражбите в Булин дол. Заявиха само, че по всички регистрирани престъпления се работи. Както и че трудно може да се установи кражба на животно, например. За хората, които живеят във вилната зона обаче, тази кражба - на тяхното животно, с което ще помогнат на децата си, е най-голямото престъпление в страната. "Какво ме интересуват разни там Трактор ли беше, Багер ли, Фадрома ли... като не могат една кражба да разкрият. Тук с дни сме без ток, защото идват и изкопават всички кабели. Обаждаме се, идват, оглеждат и дотам... А ние знаем кой краде и сме казвали много пъти - крадат циганите, най-вече от Дисевица. Просто ако има тук патрул, няма да смеят да пипат. Ама няма", казват хората от Булин дол. В търсене на помощ те се обърнали и към кметството. Изпратили подписка с желание да им се осигури общинска охрана. Отговор от администрацията на Найден Зеленогорски засега няма.

Материалът е новия брой на BG Север.

 



Гласувай:
10



1. анонимен - Срам за българите и пожарникаря - полицай!
24.12.2010 18:52
Дошло е време разделно - или те нас или ние тях заедно с политиците.
цитирай
2. анонимен - Регистрирайки се в Blog. bg вие се ...
24.12.2010 20:44
Регистрирайки се в Blog.bg вие се съгласявате, че няма да публикувате текстове и/или изображения с порнографски характер, подтикващи към насилие, етническа, расова и/или религиозна нетърпимост и всякакви материали, които са в разрез с българското законодателство.
цитирай
3. анонимен - Не е само в Плевен
27.12.2010 08:53
В Ловешка област е същата работа.Има цели вилни зони които буквално изчезнаха , сега тук там ли4ат само основите.Кражби и вандализъм колкото ти душа иска , оправия няма.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473847
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031