Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2010 09:50 - Погват залозите по Интернет
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 1355 Коментари: 1 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Погват залозите по Интернет, на младите в Плевен не им пука

 

Инна СТЕФАНОВА

Седмиците преди коледните и новогодишни празници са едни от най-силните за игрите на късмета - тото, лотария, Еврофутбол. Залозите се увеличават двойно, твърдят запознати. Верни на приказката "Нова година - нов късмет" плевенчани са убедени, че шансът щастието да им се усмихне става по-голям. Дали е декември или юни обаче е без значение за 21-годишния Александър С. Той е увлечен по друг вид хазарт -залаганията в Интернет. "Дните, в които трябваше да отида до близкия пункт на Еврофутбол, бавно отиват към своя край, разказва Александър. - Все още имам доста приятели, които залагат по този начин, но бъдещето за мен е в онлайн игрите. На екрана пред мен постоянно има живи предавания, които мога да гледам, много по-голям е и изборът къде да заложа парите си". Като Александър са още десетки плевенчани. Младият нашенец допълва, че те са на 18 - 25 години и има своето обяснение за възрастта им. Това са годините, в които момчетата са между училищната и студентската скамейка и средствата, които родителите им дават като дневни, не са достатъчни. Други все още не са намерили работа или ако имат просто запушват финансови дупки в семплия си бюджет.

"Точно когато помислих, че съм намерил "призванието" си, държавата реши да ме провокира. Размаха пръст и предупреди всички като мен, че подготвя закон, в който да бъде заложено следенето и регулирането на залаганията в Интернет. Отначало се постреснах, после ми стана малко смешно. Предвид класата на двата отбора - този на онлайн-състезателите като мен и този на държавата, мачът май ще е вълнуващ като в кръг от висшата лига. С голове за сега се записваме само ние, докато управляващите все още са в тренировъчен цикъл, сравнява Александър. Последното те го разбирали и хич не им харесвало.

Александър губи понякога, но когато има късмет в банковата му сметка месечно влизат между 150 - 400 лева. Работно време пред компютъра няма. Може да остане пред монитора 24 часа, ако иска, а може толкова и да почива. Изборът е негов, а не на хора, наречени началници. Освен късмет по време на залаганията той пробва и уменията си. Интересува се от баскетбол, футбол, волейбол. Има достъп до различни статистики, таблици, резултати - при това безплатно. Да залагаш онлайн за Александър не е и толкова сложно. Срещу него са букмейкърите, а те са като всички търговци в магазините например. С тази разлика, че ако спечелиш не ти, а те ти плащат.

Интернет за Александър е глобална мрежа и нея няма как да обградят с телени мрежи. Правителството обяви война на тютюнопушенето, но не можа да го спре. Вдигна драстично акциза на цигарите, но и това не отказа хората от порока им. Сега ще погне интернет-залозите, но резултатът за Александър е също предварително обречен. Плевенчанинът ще продължава да залага и да разчита на печалби поне дотогава, докогато за младите хора като него не бъде предложена истинска алтернатива - прилична работа, прилични доходи, прилично съществуване. Дотогава сайтовете ще си функционират, хората ще си залагат, керванът ще си върви, убеден е той. А и вярва повече на късмета си, отколкото на обещанията, че кризата скоро ще свърши.

 
Материалът е от новия брой на BG Север.
 



Гласувай:
10



1. balgarski7vinarki - Nito da pooshtrish, nito da kritikuvash, dano ne zatane
08.12.2010 14:53
Imala sam sluchai da spechelia ot Evrochansa do max.30 lv, pri ravnosmetka - dadeni mesechno- vseki den po okolo lev-dva- v kraia na meseza se vazvrashtat 2/3. Pak dobre.
V nemskata lotaria moje da se pecheli dobre- no chovek triabva da e tuk - abe i tova e chance kato navsiakade.
Vajnoto e da ima miarka, inache stava bolest - komardjiite otslabvat i poleka otkachat- nagledala sam se i na tova.
Chao, N
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3483078
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930