Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2010 11:05 - Любовник-измамник вгорчава живота на плевенска учителка и нейната майка
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 8135 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

КРИМИНАЛНА ДРАМА


 

Любовник-измамник вгорчава живота на плевенска учителка и нейната майка

 

След тригодишна връзка Маринела се оказва с продадено жилище и куп кредити

 

image

Поля ТОМОВА

Историята на 43-годишната Маринела Петрова е като филмов сценарий, при това добре написан и с всички шансове да стане хит. Само че това, което се е случило на учителката от Плевен, е реалност - абсурдна, трудна за възприемане, но все пак реалност. Поредното доказателство, че в тази държава всичко е възможно и всичко може да се случи. Дори това да ти фалшифицират личната карта, да вземат на твое име куп кредити, да ти продадат апартамента, а ти нищо да не подозираш.

Историята започва преди четири години, когато разведената Маринела Петрова среща мъжа на живота си. Не вярвах, че ще ми случи, но си казах - съдбата дава втори шанс и ето че и на мен го предоставя, казва жената. През 2006 г. тя се запознава с Константин-Кирил Веселинов Иванов. Буквално запленена от него, Маринела след няколко седмици се пренася в дома му. След две години двамата се преместват в дома на майката на Маринела в квартал "Сторгозия". Още докато живеела в дома на мъжа, между него и учителката започнали скандали. Тя разбрала, че маската му на загрижен и обичлив мъж се срива и лъсва истинското му лице - понякога изкривено от жестокост. Маринела е малтретирана и физически, и психически от Константин-Кирил. Заради тормоза жената подава многократно жалби в полицията, дори една седмица живее в защитено жилище за жени, жертва на домашно насилие.

 

"След побоищата следваше едно и също -

 

той идваше с цветя, със сълзи в очите, падаше на колене, започваше да се моли, че това няма да се повтори, че много ме обича... и аз го приемах отново. Така всичко почваше отначало, до следващия скандал и до следващия побой", разказва жената. Така се ниже поредица от скандали и сдобрявания между двамата, която продължава повече от три години. Константин-Кирил е виновен и за охладнелите отношения между Маринела и нейния син. Постепенно тя попада все повече във властта на мъжа. "Той започна да ме принуждава да вземам кредити, защото имам трудов договор. Както и да купувам разни стоки на изплащане. Аз категорично отказвах и това го озлобяваше", продължава Маринела.

Още докато живее с Константин-Кирил в дома му, той често я заплашва, че ще продаде жилището на родителите й. "Един ден, още в началото на връзката ни, по телефона ми се обади служителка от агенция за недвижими имоти "Палома". За моя най-голяма изненада ме попита кога ще ми е удобно клиенти да огледат апартамента на родителите ми. Попитах как така клиенти ще правят оглед, а от агенцията ми казаха, че апартаментът е обявен за продажба от "съпруга" ми Константин Иванов. Казах, че той не ми е съпруг и че апартаментът не се продава", обяснява Маринела. И казва на брокерката да извади това жилище от каталога на агенцията. Още докато живее на съпружески начала с Константин-Кирил Иванов, Маринела и майка й - Николина Пацова, започват да получават известия от кредитни институции на тяхно име, от които те разбират, че дължат пари за заеми, както и за стоки, купени на лизинг. Междувременно тормозът върху учителката продължава. След поредица от заплахи тя се разделя с Иванов. Той обаче продължава да я тормози по телефона и Маринела подава жалба в прокуратурата.

От прокуратурата я съветват да направи проверка в имотния регистър. "Веднага направих проверка и с ужас установих, че на 30 юни 2008 г. аз и майка ми сме продали собственото си жилище на Симеон Янков, а сделката е изповядана при нотариус. Също от регистъра разбрах, че малко след това - на 11 септември 2008 г., апартаментът ни е препродаден на Ванко Върбанов, когото аз познавам като пръв приятел на Иванов", продължава разказа си Маринела. Освен че е обект на продажба, жилището се оказва и ипотекирано, а писмата от банката за дължимите вноски и лихви идват на името на Маринела и майка й. "Само аз си знам как не припаднах от ужас. Това жилище е животът, трудът на майка ми и баща ми... И в един миг някой просто го краде от нас и го продава, а ние дори не знаем...", споделя вълнението си жената. След разкритието, че апартаментът вече не принадлежи на семейството й, Маринела подава жалба в прокуратурата. Разследването на случая води до разкрития, достойни за най-добрите постижения на криминалната литература. Оказва се, че апартаментът е продаден от Константин-Кирил Иванов, а негови съучастници са сестра му Ванина и майка му Николина. Сделките по продажбата на жилището, както и тегленето на кредити и купуването на стоки на лизинг

 

са направени с фалшиви лични карти,

 

с данните на Маринела и майка й, но със снимките на сестрата и майката на Иванов.

Според обвинителния акт Иванов и Ванко Върбанов са приятели от години. През юни 2008 г. Константин-Кирил предложил на Ванко да продадат апартамента на Маринела. Двамата решили да продадат жилището на Симеон Янков. За целта трябвало Ванко да стане пълномощник на Маринела и майка й. Цялата сделка е направена с фалшиви лични карти.

На 30 юни 2008 г. в кантората на нотариус Соня Панчева се явяват група хора - мъж, който се представя като Константин-Кирил Иванов, и две жени. По-младата се представя и легитимира като Маринела Петрова, а по-възрастната - като Николина Пацова, майка на Маринела. Групата представила всички необходими документи, свързани със сделка за продажба на апартамент. Сред тях имало и пълномощно, според което двете жени упълномощават Ванко Върбанов.

Нотариусът обаче забелязва, че текстът на пълномощните е грешен - вместо да "продадат" апартамента, пишело да го "придобият". След отказа да изповяда сделката, тримата излезли, но по-късно се върнали. Носели нови пълномощни, този път с коригиран текст, който упълномощавал Върбанов да продаде апартамента. Сега всичко било редовно. По-късно същия ден в кантората се явили самият Върбанов и купувачът на имота - Симеон Янков.

Те подписали и всичко било готово - апартаментът на родителите на Маринела вече станал собственост на Янков. Няколко месеца по-късно - през септември, Константин-Кирил отново се среща с Ванко. Този път, за да го уговори да тегли кредит, тъй като "тогава Върбанов работел в Кралство Испания, получавал добра заплата". Затова той бил одобрен за кредит. Машинациите на Иванов обаче не свършват дотук. След това той уговорил Ванко да купи апартамента, който преди месеци е продал, като за целта сключи договор за ипотека, която Иванов да плаща. Отново се правят всички възможни документи и отново се прави продажба на апартамента на родителите на Маринела.

През цялото това време, докато апартаментът е "менкан" от Ванко към Янков под ръководството на Иванов, Константин-Кирил живее със своята жертва - Маринела, която няма ни най-малка представа какво се случва.

Истината се разкрива пред жената едва в хода на разследването, което прокуратурата започва срещу Иванов по нейната жалба за насилие. Оказва се, че двете жени, явили се пред нотариуса, не са тези, за които са се представили. Снимките на личните карти обаче са техни. Част от подписите под документите са имитирани, сочи обвинителният акт. Става ясно, че майката и сестрата на Иванов, представили се за Маринела и майка й, са ползвали фалшиви лични карти. Как и кой ги е изработил, не става ясно. Маринела обаче е категорична, че е обявила своята лична карта за изгубена още през 2007 г., тъй като не могла никъде да я открие.

 

"Майка ми е болна и трудно издържа

 

това, което ни връхлетя. Представяте ли си какво е всеки ден да й се обаждат от банките, да получава писма, като никога от никого не е вземала пари", споделя Маринела.

Тя и майка й месеци наред получават писма, че дължат ипотечни вноски за собствения си апартамент. Освен това се оказва, че имат задължения и към други кредитори. На мое име се води кредит за някаква машина, не помня каква, за кухненско обзавеждане, за вградена фурна, обяснява Маринела. Кухненско оборудване за близо 3 хиляди лева било взето на лизинг на името на майката на Маринела - Николина Пацова. Тъй като кредитът не се покривал, жените разбрали за "придобивката" от писмата на банката. Общата стойност на кредитите и лизинговите сделки, извършени от Константин-Кирил на името на Маринела и майка й, са за над 15 хиляди лева. Без да броим апартамента, продаден и заложен за около 30 хиляди евро...

Така в един миг Маринела се оказва в истински кошмар - затрупана от дългове, които не са нейни, сама и без да знае накъде на тръгне. След като пуска жалба в прокуратурата и си наема адвокат, тя е решена да стигне до край. Освен възмездие за всичко, което ми е причинил, искам да предупредя други жени да не се поддават на неговото влияние, защото е измамник и само ще ги нарани и ощети, казва Маринела.

От данните за Константин-Кирил Иванов се вижда, че той има три условни присъди за измама, както и едно съдебно споразумение. Сестра му Ванина също е с условна присъда. Делото на Маринела срещу мъжа, обрал я както физически, така и духовно, е насрочено за средата на декември.

 

Материалът е от новия брой на BG Север.


Тагове:   майка,   Нейната,


Гласувай:
9



1. balgarski7vinarki - trudno e da se proumee, chak pak tolko da ne sa razbrali..
04.12.2010 20:48
no shtom taka se e okazalo, ...Ostap Bender znachi.
цитирай
2. анонимен - eeeeeeee tozi pomyr zaslujava r...
22.02.2011 18:49
eeeeeeee tozi pomyr zaslujava rastrel mn jalko za jenata
цитирай
3. анонимен - na tozi raztrel mu e malko
04.06.2011 09:19
dano izgnie v zatvora
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473602
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031