Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2010 15:21 - Георг Спартански отърва пияния атакист от затвора
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 1037 Коментари: 0 Гласове:
2



Георг Спартански отърва пияния атакист от затвора

 

Шофиралият с 1,67 промила Илиан Беров бе осъден на пробация

 

imageЕмилия КАРАБУЛЕВА

Заловеният да шофира с 1,67 промила алкохол в кръвта активист на партия "Атака" в Плевен Илиан Беров се отърва само с пробация. Делото в Районния съд приключи със споразумение и най-лекото наказание, макар че Наказателният кодекс за подобно деяние предвижда и лишаване от свобода. За да се размине пияният атакист с решетките, основната заслуга е на адвоката му Георг Спартански, който е и председател на общинския съвет в Плевен. Съдът прие неговите аргументи за споразумение, тъй като подсъдимият признал вината си, не бил възпрепятствал органите на реда и имал чисто съдебно минало. Наказанието е шест месеца пробация - през този период Беров ще се среща два пъти седмично с пробационен служител, който трябва да го превъзпита. За същия период - 6 месеца, се отнема и свидетелството за управление на МПС, но срокът тече от 20 юли т. г., когато полицаите са го заловили да кара пиян и са му вдигнали книжката на трупчета. Това означава, че от 20 януари догодина наказаният отново ще има право да си кара мерцедеса.

Илиан Беров изрази съжаление за случая и обясни, че преди да седне зад волана пил бира, но си мислел, че е в рамките на допустимото количество. Според медици водачът трябва да е изпил бая бири, за да достигне близо 1,7 промила алкохол в кръвта.

Както "BG Север" пръв писа, общинският съветник, зам.-председател на местния парламент и зам-председател на "Атака" в Плевен Илиан Беров е бил заловен да кара автомобил с 1,67 промила алкохол в кръвта още на 20 юли т. г. Случаят бе старателно укриван няколко месеца.

Ако нарушителят бе осъден на лишаване от свобода, макар и условно, той трябваше да напусне общинския съвет по силата на Закона за местното самоуправление и местната администрация. Неговото място обаче щеше да заеме следващата в листата на партията на Волен Сидеров Мая Христова. Тя пък е съпруга на бившия лидер на "Атака" в Плевен Добрин Христов, който напусна групата и стана съветник от ГЕРБ. По този начин кметското мнозинство в местния парламент щеше да намалее с един глас. Именно това е накарало шефът на общинарите Георг Спартански да се заеме лично със спасяването на пияния атакист от затвора, коментират местни политически наблюдатели. Както е известно, Илиан Беров е един от най-верните послушници на кмета Найден Зеленогорски и винаги безрезервно подкрепя неговите предложения.

Материалът е от новия брой на BG Север.

 


Тагове:   отърва,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3480995
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930