Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2010 11:29 - Още един атакист карал автомобил в пияно състояние
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 1860 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Още един атакист карал автомобил в пияно състояние с 1,7 промила

 

Заведено е дело срещу общинския съветник Илиан Беров

 

imageКатя ДИНЕВА

Поредният активист на партия "Атака" в Плевен е бил заловен да кара автомобил пиян и вече е подсъдим, научи "BG Север". Общинският съветник от партията на Волен Сидеров Илиан Андреев Беров е бил спипан от ченгетата да шофира след употреба на алкохол в средата на месец август, но досега информацията е била укривана. При проверка дрегерът е отчел близо 1,7 промила алкохол в кръвта. Според неофициални източници старейшината е отказал да даде кръвна проба. От полицията неофициално потвърдиха, че има такъв случай, но отказаха подробности. Председателят на Районния съд в Плевен Даниела Дилова пред репортер на вестника също бе лаконична - слещу Беров е образувано досъдебно производство - НОХД № 3229 от 22 октомври т. г. по чл. 343, т. "а" и "б". Беров е управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта 1,67 промила, което е отчетено с уред, установено е по надлежния ред, съобщи съдия Дилова. Делото е при съдия Калоян Гергов и ще бъде разгледано до месец, уточни тя. Краткото време до редакционното приключване на броя не ни позволи да потърсим съдия Гергов за подробности, това ще направим за следващия брой.

Нашата справка в Наказателния кодекс (НК) показа, че според посочения член 343, т. "а" и "б" става въпрос за автопроизшествие, при което са причинени имуществени вреди и/или тежка или средна телесна повреда. Не е ясно засега Беров дали като е карал пиян е предизвикал катастрофа и какви са последиците от нея. Ако е така, НК предвижда присъда до 3 години лишаване от свобода или пробация.

Според чл. 30, ал. 4, т. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация предсрочното прекратяване на правомощията на общински съветник става и когато той има влязла в сила присъда на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общ характер, в която категория попада и причинено ПТП в пияно състояние. Ако Илиан Беров бъде осъден, той трябва да напусне местния парламент и на негово място да влезе следващият в предизборната листа на "Атака" - това е Мая Райкова Христова. Тя обаче е съпруга на бившия лидер на "Атака" Добрин Христов, който напусна тази партия и вече е съветник от ГЕРБ.

Изцепката на Илиан Беров с шофиране в пияно състояние вече се превръща в традиция за плевенската "Атака". Както "BG Север" вече неколкократно писа, да карат с размътени от алкохола мозъци бяха хващани и други лидери и активисти на партията. Доскорошният областен шеф Георги Мусев бе заловен да управлява автомобил след употреба на алкохол на празника на Плевен 15 май м. г. Полицията тогава също запази пълно мълчание. След упорито наше настояване ни бе предоставена само информацията, че във въпросния ден малко след 19 часа е спрян за проверка автомобил, управляван от Мусев. Колата е била засечена на бул. "Русе" в близост до стоматологията от полицаи от Първо РПУ. Униформените съставили на водача акт, тъй като автомобилът не е имал застраховка "Гражданска отговорност", ни бе съобщено от Областната дирекция на МВР. Това гласеше официалната информация, но свидетели на инцидента твърдяха, че след като е спрян, лидерът на "Атака" е имал пререкания с униформените. Той дори извикал по телефона зам.-кмета на Плевен и негов съпартиец Митко Минков, който се явил на местопроизшествието. Последвали още телефонни разговори и с други влиятелни личности. Тогава Минков отказа коментар, като нито потвърди, нито отрече дали е имало такъв случай и дали той се е намесвал. По-късно той бе изключен от "Атака" и уволнен като зам.-кмет, защото не защитил своя лидер.

Според очевидци, преди да бъде спрян от полицаите, Мусев е присъствал на приема, даден от кмета Найден Зеленогорски по случай празника на града в ресторанта на хотел "Кайлъка". Атакисткият шеф се черпел на една маса с още 4 - 5 човека, сред които общинският съветник от СДС Лазар Николов и старейшините от "Атака" Илиан Беров и Николай Стоянов. Компанията изпила неустановено количество концентрат и шест бутилки вино, твърдят хора от съседните маси. След като около 16,30 часа всички гости на приема си тръгнали, групата на Мусев останала и продължила купона.

В края на месец май 2008 г. пък бе заловен да кара пиян шофьорът на Георги Мусев - Пламен Р. Дрегерът отчел над 2 промила алкохол в кръвта, яко почерпеният водач едва не предизвикал катастрофа.

Илиан Беров минава за един от най-приближените хора на детронирания шеф на "Атака" Георги Мусев. С неговите протекции Беров бе избран за зам.-председател на общинския съвет и назначен на синекурна длъжност в общинската фирма "Тролейбусен транспорт" със заплата на зам.-директор. Дори бе сложен на трето място в листата на "Атака" за народни представители за парламентарните избори през 2009 г.

 

Материалът е от новия брой на BG Север.

 


Тагове:   автомобил,   още,   състояние,


Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3480953
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930