Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2010 14:17 - 80 семейства остават без парно заради запориран апартамент
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 1948 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Административен абсурд!!!

80 семейства остават без парно заради запориран апартамент

 

imageПоля ТОМОВА

80 семейства, които живеят в блок 23 в комплекс "Мара Денчева" може да останат без парно заради хаос около запориран от банка апартамент. Историята е уникална заради пълната неразбория около нея и абсолютната безпомощност на институциите да защитят интересите на хората.

В блок 23, на втория етаж, зеят разбитите прозорци на апартамент. Това жилище е купено преди няколко години със заем от банка. От миналата година обаче хората спират да плащат дълга и жилището е запорирано. Малко преди запора длъжниците изнасят от апартамента всичко, включително и прозорците с дограмата. Изнесени са и радиаторите, като тръбите са отрязани. Преди няколко дни от тях започва да изтича водата на инсталацията и залива от втория етаж до мазето. Съседите търсят помощ от институциите. "112 ни отказа, Гражданска защита ни отказа, пожарната ни отказа... Никой не можел да дойде и всички ни пращат към ВиК, обаче ВиК няма нищо общо с тая вода. Просто всички институции ни отказаха, разбирате ли, направо се хванахме за главата в каква държава живеем", разказва за патилата на кооператорите домоуправителката Веселина Иванова. Накрая съседите разбиват вратата и влизат в апартамента, за да спрат водата. Течът е спрян, но пък тръбите остават отворени. Опасността 80 семейства да останат без парно заради проблема е съвсем реална, твърдят от ТЕЦ - Плевен. Оттам увериха, че имат техническа възможност да оправят тръбите, дори да ги изолират от студа. Проблемът обаче е, че не могат да влязат в този апартамент без изричното съгласие на собственика или негов представител. "За тази цел трябва да имаме някакъв достъп до лице, което представлява собственика по някакъв начин, иначе това са самоуправни действия и може да пострадаме. Ако все пак се знае банката и влезем във връзка с нея, просто в техническо отношение от наша страна няма никакви проблеми", заяви позицията на ТЕЦ - Плевен, Йордан Василев - директор "Топлоснабдяване".

Засега обаче банката, запорирала жилището, остава загадка. Съседите предприели собствено разследване, но то не дало резултат. Така и не получили информация от трите банки, в които отишли, коя от тях е реално собственик на апартамента. "Сигурно банката, която е запорирала, си е задвижила нещата, но може би процедурата е много сложна и дълга, затова не са предприети никакви действия", коментират съседите. Докато чакат обаче процедурата да тръгне, хората остават на студено. При захлаждането преди няколко дни от разбитите прозорци на обезкостения апартамент студът нахлува в целия вход. Съседите имат опасения, че освен без парно, ще останат и без вода, тъй като тръбите могат да замръзнат. Хората нямат представа с какво и как ще се топлят през зимата, която отгоре на всичко ще е най-студената от век насам според синоптиците.

 

Материалът е от новия брой на BG Север. 


Тагове:   апартамент,   парно,   остават,


Гласувай:
8



1. анонимен - И ко да направим
16.10.2010 17:05
И ко да направим
цитирай
2. анонимен - купете им 2-3 дограми
16.10.2010 17:53
купете им 2-3 дограми
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3482703
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930