Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2010 10:07 - Мними "магове" мамят и тормозят гражданите
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 1221 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Мними “магове” мамят и тормозят гражданите

 

Кора СТРАНСКА

Мними "магове" са плъзнали из магазините по една от най-оживените улици на Плевен "Данаил Попов". Те се легитимират пред търговските работници като представители на Асоциацията на екстрасенсите в България и започват да врачуват без покана на хората, съобщиха потърпевши. Подобни случаи вече има и в кафенетата, ресторантите, където непозната жена присяда до вас и започва да ви обяснява, че имате направена магия отпреди няколко години или месеци, според случая. Обикновено жертви на подобно психологическо насилие са по-заможните клиенти. От тях "магът" се опитва да измъкне определена сума, за да развали магията.

Преди седмица при мен в магазина влезе добре облечена жена, личеше си, че е интелигентна. Представи ми се като маг и започна да ми говори за семейството ми, за работата, за настоящето и бъдещето. Бях удивена, не съм искала това", разказва Диляна Георгиева, търговски работник в парфюмерия. После магьосницата й съобщила, че нещастие дебне сина й, защото имал направена магия. За да се избави от грозящата го опасност, Диляна трябвало да даде косъм от косите си и да плати 220 лв. "Разтреперих се цялата, не съм очаквала такова насилие над психиката си. Но когато "магът" заговори за пари, ми стана ясно какво се случва", обясни потърпевшата.

Още няколко колежки на Диляна от съседните търговски обекти са били подложени на врачуване, понякога "магът" попада в целта, улучва болното място на жертвата си и това й причинява голям стрес. Дъщеря ти е болна, в ковчег ще я гледаш, ако не ти помогна да развалиш магията, нарежда врачката. Но деликатно отбелязва, че "услугата" ще струва поне 500 лв.

Лошото е, че напоследък все повече хора, особено ако са болни или имат пострадали близки, попадат в капана на екстрасенси, гледачки, магьосници и др. В тази гилдия обаче много малко от предлагащите услуги са действително компетентни. Така нещастието на другите често се използва за натрупване на капитал, коментират запознати с проблема.

В подобни случаи е много трудно да се докаже психологическо насилие, хората са разстроени, изпадат в стрес, докато потърсят помощ магът вече е изчезнал. Подобни преживявания не могат да бъдат описани в жалба, пък и кой ще ти повярва, коментират потърпевши. Освен това мнимите магове закон не ги лови. Ако се подлъжеш на момента и платиш парите, може цял живот да чакаш избавление от злото.


Материалът е от новия брой на BG Север

 


Тагове:   мамят,   мними,


Гласувай:
8



1. анонимен - Няма нито едно доказателство
26.09.2010 10:40
Няма нито едно доказателство за "вълшебно" изцеление. Такъв случай НЕ Е ОПИСАН в цялата научна литература. Само примитивни хорица като папуасите, циганите, българите и пр. вярват в тези врели- некипели.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473656
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031