Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2010 20:23 - Сода каустик заради 200 000 лева?
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 949 Коментари: 0 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сода каустик заради 200 000 лева?

 

По случая със залятата жена се работи, потвърдиха от прокуратурата

 

Петя КОЛЕВА

На паметната дата 9 септември около 11 часа 44-годишната Д. И. и съпругът й паркират личния си автомобил на гърба на магазинчето, в което жената работи като продавачка. Д. И. преминава през тунелчето до "М Тел", за да излезе на "Дойран". Точно в този момент двама души я пресрещат. Единият държи спринцовка, която насочва към лицето й. Благодарение единствено на бързата си реакция жената запазва лицето си, тъй като спринцовката е пълна със сода каустик. Течността попада върху дрехите и лявата част на тялото й. След нападението двамата мъже изчезват, а жената сама търси спешна помощ. Съпругът й я откарва дотам, а според лекарите е приета в "увредено състояние, със зачервяване и обрив от изгаряне по кожата на лявата ръка до таза". Изгарянето е от първа степен, след обработката на раните й Д. И. сама поискала да се прибере у дома. Престоят й в Спешно приемно отделение е около половин час. Лекарите категорично установяват, че жената е залята със сода каустик.

Това е и първият подобен случай на умишлено заливане в Плевен, твърдят медиците. До този момент те са имали пациенти, пострадали от сода каустик при битови инциденти. Достатъчно уплашена, разстроена психически, описват състоянието на Д. И. от отделението. Тя напуска болницата, без да пожелае да бъде снимана или разпитвана от журналистите, които междувременно са узнали за нападението. Полицията започна разследване, но няколко дни по-късно се появява странната версия, че течността се е изляла върху Д. И. от тераса и досъдебното производство е прекратено. Въпреки че тази версия излиза в медиите, тя не отговаря на истината. От прокуратурата потвърдиха, че по случая се работи и работата по него не е прекратявана.

44-годишната Д. И. работи като продавачка в малко магазинче за дрехи. Търговията обаче не вървяла, а жената скоро решила да се върне към бившата си професия - учителската. Дори подала документи в местно училище. Според хора, които познават Д. И. и съпруга й, заливането на жената е заради спор за пари. От полицията в деня на инцидента също заявиха, че вероятна причина за нападението са финансови отношения и семейни проблеми. Съпругът на залятата жена е бивш служител на МВР. Неговото име се споменавало във връзка с атентат срещу 38-годишния О. В. През февруари тази година в дома му на улица "Сергей Румянцев" избухна самоделно взривно устройство, заложено в гаража. Освен помляното "Ауди" други поражения нямаше. След взрива пострадалият обяви, че има съмнения кой е извършителят - бивш полицай. Според нашия източник, става дума за съпруга на залятата жена. Преди време той дал 200 хиляди лева от продажба на имот на въпросния О. В., който му обещал висока лихва. Времето минавало и не само че бившият полицай не получил лихва, но и загубил парите, които дал.

Тези финансови взаимоотношения най-вероятно са причината за посегателството над Д. И., смятат запознати.

Материалът е от новия брой на BG Север
 

 


Тагове:   сода,


Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3483422
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930