Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2010 12:50 - Проститутка прави неуспешен опит да се измъкне от дъното
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 17063 Коментари: 15 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ЛИЧНА ДРАМА


 

Проститутка прави неуспешен опит да се измъкне от дъното

 

Съдбата лишава момичето от мечтаните собствен дом и семейство

 

image

Ралица ПЕТРОВА

Понякога съдбата си прави грозни шеги. Изгавря се с живота ти така, че в един момент спираш да търсиш причината. Точно когато си стигнал до дъното и все пак намериш остатъчни сили в самия теб да направиш рязък завой и да тръгнеш нагоре по обратния път, почти на финала получаваш такъв шамар, че се свличаш обратно в тинята, без да можеш да дишаш. А после... Сивотата на ежедневието така те завлича, че просто се разтваряш в нея. И изчезваш. Превръщаш се в нищо. Без минало. Без настояще. Без бъдеще. Сетивата се губят. Тялото ти се превръща в инструмент, който служи на всички останали, само не и на теб. И точно в този момент най-страшно е, когато се погледнеш в огледалото. Там зейват две дупки вместо очи, а ти потъваш в нечие чуждо аз.

Най-древната професия, както я наричат повечето хора, е сред най-високоплатените "длъжности". В България прирастът на труженички не намалява с течение на годините, а напротив - увеличава се. Младите момичета, главно от бедните краища на България, се впускат доброволно в бранша. Голяма част от тях "намират хляба си" в чужбина. Проститутките ни заработват извън граница между 900 млн. и 1,8 милиарда евро годишно. В България се връщат между 180 и 360 милиона, показва изследване за българската организирана престъпност. Оборотът на вътрешния пазар на проституция е между 100 и 170 милиона лева годишно.

Историята на Тина започва в

малко селце

в Северозападна

България.

Там е установено семейството й. Там се раждат тя и другите й трима братя и две сестри. И догато на всички останали им личи, че са цигани, Тина няма нищо общо нито с външния им вид, нито с манталитета им. Нежна, възпитана, добра ученичка в основното училище, природно интелигентна - бъдещето на момичето е обещаващо.

Пубертетът обаче неизбежно променя Тина. Тя е на 13 години, когато момчетата започват да я забелязват. Красива е, тялото й с възрастта става все по-апетитно. Високи токчета, къси поли, малко грим, приятни ухания и вече по непълнолетната започват да се заглеждат дори зрели мъже. Липсата на родителски контрол се оказва фатален за живота на тийнейджърката оттук нататък. Осъзнало физическите си преимущества, момичето бързо разкрива тайните на флирта и прелъстяването. За живота в малкото селце подобно поведение е категоричен знак за лепването на етикета "курва".

Тина успява да завърши IX клас в местната професионална гимназия. След това решава, че обучението за нея вече няма значение. Заедно с приятелка решават да опитат късмета си в големия град. И заминават за София. "Не се бе връщала в село около 4 - 5 години. Мой братовчед я видял в София да танцува в някакъв бар. Ама такъв, за отбрани хора. Познал Тина и разпитал. Казали му, че може да си я поръча, ако плати. Така разбрал, че е станала проститутка. Ама явно като е хубавка и хич не беше глупава, не се е пуснала по магистралата, а е отишла при големите. Всички в село разбраха тогава, цъкаха с език, че можеше нещо да излезе от това момиче", разказва съселянин на Тина.

Друг надълго и нашироко обяснява друга версия: "Тя отишла да продава пици. Но нали била сама и някакъв тип я заплашил и я принудил да напусне закусвалнята. После я накарал да му изкарва пари като си ляга с тоя и оня,

ама все богати

били клиентите -

бизнесмени, депутати. Тя нямало как да се отърве. Ей, момичето дето замина с нея, се върна още на другата седмица. Нещо не й провървяло". Трети пък е категоричен, че Тина доброволно тръгнала с някакъв чужденец, защото се влюбила в него. Той обаче излязъл "хаймана” и започнал да я пробутва и на приятелите си. После чак в чужбина я водел да му изкарва пари. В Испания имал и други момичета, но тя първоначално не знаела. После било вече късно.

Дълго време в родното място на Тина не се чува за нея. Майка й и баща й спират да говорят за дъщеря си. Че тя обаче не е прекъснала връзката си с тях проличава от факта, че семейството й започва да разполага с повече пари. Които се "наливат" в местната кръчма". Явно има частица истина във всяка една версия за живота на Тина, коментират хората.

Селяните са категорични, че няма от къде от друго място родителите й да се заимат така. По това време (а и по-късно) двамата били безработни и карали само на социални помощи.

Една сутрин малкото селце осъмва в смут. Единствената бройка от вестник "Труд", която се докарва в селото, от ранни зори започва да обикаля от ръка на ръка. Вниманието на всички е привлечено от снимка на една от последните страници - Тина полугола яхнала мотор. Фотото отприщва гласно клюките, които до този момент са споделяни само от ухо на ухо. Започва да се говори, че столицата станала тясна за момичето

и то забягнало да

работи в чужбина.

Скоро обаче слуховете се потвърждават, тъй като родителите й получават писмо от Испания. По на няколко бири в кръчмата те започнали да показват изпратената от дъщеря им снимка - Тина седи на средата на огромна спалня, а около нея са разпръснати купища пари.image

Минава година от снимките, когато за семейството на Тина започва черен период. Един от братята й, който е на 9 г., умира от ток при кражба на кабел. Само месец по-късно другият й брат (на 6 г.) се разболява от рак. Болестта му връща Тина в селото. "Пристигна една сутрин с рейса. Носеше само един сак. Беше се разхубавила още повече - една такава облечена хубаво, абе нищо общо с момичетата тук. Веднага плати борчовете на техните в кръчмата и магазина и замина с малкия за София да го лекува. Един ден си дойдоха и тя му купи колело. Много го обичаше. Ама нещо докторите не можаха да помогнат, а викат, че Тина хвърлила купища пари за лечение. Скоро брат й почина - не изкара и два месеца", разказва неин съсед.

Нещастието явно пречупва момичето. Събрала пари, Тина решава да се върне в родното си място и да започне нов живот. На чисто. Мечтата й е да се задоми, да има деца. Трябва само за последно да отиде до София, за да "приключи окончателно". Нейната приятелка, с която в IX клас заминава за столицата, разказва: "Когато се върна да помогне на брат си,

се влюби в един

мъж - Росен.

Той хич не е стока, ама върви й разправяй. Хич не можах да разбера как й замота главата. А всички го одумваха - две жени беше изгонил, само келепира гледаше. В друго село пребил някакъв циганин, та лежа по затворите, пари за кръвнината търсеше. И реши, че Тина ще му свърши работа. А тя не искаше и да чуе лоша дума за него. Когато замина за София да си вземе всичкия багаж, той отиде да я прибере. Викат, че нещо се перчил и нейните шефове там го били поотупали. Ама си я прибра. Вкъщи я взе. Нали с пари идваше. После се чу, че му платила кръвнината. Купи му шест крави. Абе като богаташи живееха. Тя искаше да помага и на техните, ама той не й даваше. Знам, че скришом им буташе по някой лев, но те всичко вкарваха в кръчмата - с тях нямаше оправия. На нея пък й беше жал. И отвреме навреме все ревеше за майка си".

Въпреки всичко Тина е щастлива. Само едно я мъчи - че все още не може да забременее. С времето хората спират да я одумват. И тя става една от всички. Всяка сутрин кара с количката млякото на мандрата, вечер бъбри със съседките на пейката. Буйният нрав на Росен прекъсва още в зародиш замисъла на някой да каже лоша дума за Тина. За нея вече не говорят като за проститутката.

Постепенно обаче парите започват да свършват. Изкараното от кравите не може да покрие всекидневните нужди и Тина

често бърка в

скритите резерви.

Росен не се занимава с нищо друго, всяка вечер виси в кръчмата. След 5 години ситуацията се оказва съвсем различна - Тина и Росен вече нямат странични доходи. Продават две крави. Росен започва да недоволства. Все по-често вечер комшийките чуват викове, а сутрин виждат Тина с посинени очи. Тя започва да слабее. От ден на ден изглежда все по-зле. Лицето й е бледо. Очите й хлътват. Усмивката й е вяла, дишането й - учестено. Един ден Росен намира Тина припаднала в двора. Пристига "Бърза помощ" и само ден по-късно момичето е транспортирано от общинската в столична болница. В селото научават, че й е направена спешна операция на дебелото черво. Чакали се резултатите, за да стане ясно дали заболяването е злокачествено. След месец престой в болницата Тина се прибира. Още след първата нощ обаче Росен я гони. Разправял, че в два часа през нощта телефонът й звъннал, а тя не искала да каже кой я търсил. Той бил сигурен, че е някой от предишните й клиенти. Хората от селото обаче са категорични, че не това е причината. Просто Тина не била повече нужна на Росен. "Абе въпреки всичко добро момиче беше. На тоя наглец му даде всичко, оправи му живота, а той я натири. Така е като няма вече как да я използва, пък и болна за какво му е - да я гледа? Само се чудя как не я преби. Защото ако наистина й беше звънял телефонът посред нощ, той щеше да й откъсне главата, а после да я лежи. Нямаше да го сбърка", коментира ситуацията съсед.

Момичето се връща да живее в дома на родителите си, където

цари абсолютна

мизерия

и немотия.

След време се оказва, че първата операция не е абсолютно успешна и трябва да се направи втора. Никой не знае откъде Тина успява да намери пари, за да отпътува за София. Но всички са категорични, че от там тя се връща още по-болна.

"Вие да я бяхте видели - само кожа и кости. Нямала пари, подхвърляли я като опитно зайче и аз още не знам какво точно й е било. Много ми беше жал. Толкова искаше да промени живота си, да си има бебе, ама нямаше как да стане с тоя мъж. Аз й виках, но тя не чуваше. И втория път се върна при майка си - а те с баща й не изтрезняваха. Бяха натрупали хиляди левове вересии. Тина, като се пооправи малко, се хвана в магазина като продавачка, че да им плати сметките. Каквото изкарваше, го даваше на собственика. За нея нищо не оставаше и тя мизеруваше страшно. Буквално гладуваше. В магазина стоеше от сутрин до вечер и нямаше време поне някой стрък домат да си бодне в градината. Аз ходех при нея да я видя. Като нямаше хора, си говорехме. Тя ми викаше, че иска да се самоубива, защото много я боляла операцията и не издържала вече", разказва нейната приятелка.

Колкото и да работела, Тина не можела да изплати вересиите на майка си и баща си. Собственикът се заканил, че ще им вземе къщата и ще ги прогони в друго село. И го направил. Един ден родителите на Тина метнали по една торба на рамо и тръгнали. Заедно с децата. Хората разправят, че

къщата била

взета за борч от

5 хиляди лева.

Тина не тръгнала с техните. Примолила се на приятелката си да я приюти. За малко. Докато отминат големите болки. И щяла да започне пак да изкарва пари. Помагала й в домакинството, в градината. Грижела се за болната й майка. Не излизала много навън, че я било срам от хората. Казвала, че й е писнало да я одумват.

До преди два месеца никой в селото не бе чувал нищо за Тина. Откакто взела 100 лв. назаем от приятелката си и се отправила към спирката на автобуса, следите й се губели. Днес обаче всички знаят съдържанието на писмото, което Тина изпраща на приятелката си. Т. е. в плика имало няколко листа напечатан текст, като че ли от книга: "Всички сме роби на миналото си. Можем да се откажем дори публично от него, но то остава завинаги запечатано надълбоко в нас. Но съм добре. Намерих сили да продължа. Няма какво да крия, нито за какво да съжалявам. Не искам да лъжа - чувствам се едновременно щастлива и нещастна. Би ми се искало да кажа, че съм модел, продавачка, но за съжаление съм проститутка. Да кажеш, че си проститутка, е все едно да кажеш, че имаш проказа или друга заразна болест. Понякога дори не си човешко същество. Нещо по средата между животно и човек. Твоят избор те принуждава да плащаш тази цена. Не си нищо. Само една курва.

За мен проституцията е като всяка друга работа. Курвата не е по-лоша от този, който й плаща. За мен е лесен и бърз начин да се сдобия с пари.

Ако поискам 600

евро, мога да ги

имам веднага.

Където и да било по света. Не е необходимо да зная езика, нито дори къде се намирам.

Живях сред лукс и фантазии, които бяха единствено опаковка за лъжите и предателството. Още не съм постигнала живота, за който винаги съм мечтала, и в интерес на истината, не вярвам някога да го постигна. Моето щастие и надеждите ми съществуват само в моето въображение, но иначе са недостижими".

Отдолу с химикал било написано само:

"Благодаря ти за всичко".

 

Материалът е от архива на BG Север

 



Гласувай:
12



1. rpatel - Тъжна история. То правилно казват ...
21.08.2010 13:50
Тъжна история. То правилно казват хора: няма бивша к..ва! :-( Лошото е, че много момичета подмамени от мечтата за луксозен живот трягват по този път и после няма връщане. Тина е просто една от многото. Имах съученичка, беше красива, но още на 14 си личеше, че не проявява никакъв интерес към учението. Бягаше от часовете, по едно време се чу, че правила аборт, после съвсем спря да идва на училище. Един ден един друг съученик ни каза, че предишната нощ бил на дискотека с приятели и я срещнал там. Не приличала на себе си-бледа, отслабнала с един тон грим, държала се странно, опитвала се да сваля всичките му приятели, обаче с него не искала да говори... помсилил, че може и да е дрогирана. Никога повече никой от нас не чу нищо за нея, но най-вероятно това е била съдбата й. А по това време бяхме само на 16...
цитирай
2. анонимен - ха
21.08.2010 18:02
Ха--проститутката не е дъното--не се заблуждавайте. Ако беше обикновена жена от село с 250 лв.заплата нямаше да може да плати за операцияи да е умряла-както впро4ем се случва--но за това не се говори. Евала на моми4ето 4е е оставила тоя простак и се е върнала там където може да изкара пари. Увайавам такива жени, които си знаят цената!!
цитирай
3. анонимен - вера -- много лекари са безбожници
21.08.2010 20:05
много тъжен разказ - дори не можах да го прочета целия. то повече от проститутки за съжаление тука няма, но те не са заслужили тази съдба. жалко за децата, че лекарите са ги уморили, а похвално за момичето, че е дошло да помогне на брат си и допускам, че са я оскубали яко с пари --щото много от тях друго не могат да правят--- взели са парите и са спрели да се грижат за децата. не разбрах дали е българка или циганка, но все едно--такива случаи сигурно има много, но няма кой да ги описва. не ви ли прави впечатление , че лекарите са уморили две малки деца----какъв извод да си правим тогава за тях.
цитирай
4. magmarieta - hi
21.08.2010 20:49
ima i takiva istorii...
цитирай
5. анонимен - nema pari
21.08.2010 21:44
begaite che kak nema pari en kurva ami samolet shte stana
цитирай
6. kentoff - Ето ви линк към още две проститутки
21.08.2010 21:54
http://valsodar.blog.bg/zabavlenie/2010/08/20/obiavlenie.593768#last_comment
цитирай
7. анонимен - magda ima gi vsqkakvi
21.08.2010 22:30
mnogo tajna istoriq no vseki znae sebesi
цитирай
8. анонимен - lior
21.08.2010 23:26
az si mislj 4e to4no sega tj 6te se ottlasne ot danoto
цитирай
9. анонимен - Ти разказваш
21.08.2010 23:41
като че ли такива пикатни истории за алчните читатели
са българско изображение. България е в света, а не светът в България.
Мръсното и тъжното и по земята, без да се грижи за граници.
цитирай
10. анонимен - съдба
22.08.2010 09:09
Тъжно, но не е съдба, а наивност на момиче в неблагоприятна среда .
цитирай
11. demiraa - тъжно е описаното. . . все пак не зная ...
22.08.2010 12:15
тъжно е описаното... все пак не зная защо момичето /Тина/ ми с струва, че живее достойно. макар и проститутка е много по-чиста от множество други хора. Зная, че това е само една от многото подобни истории. Дано момичетта имат поне малко късмет и да намерят усмивките си.
цитирай
12. pumona - имаше една притча
22.08.2010 14:42
по памет ще разкажа: живеели на една улица врата срещу врата - проститутка и монах. проститутката в свободните си минути - поглеждала към прозореца на монаха и си казвала - ех, как искам да съм праведна. монахът от своя страна - поглеждал към нейния дом и си мислел - ех, ех, не успях да усетя що е любовта към човека.
цитирай
13. анонимен - silvi
22.08.2010 14:45
Nai mnogo mi xaresa izrechenieto ...kurvata i klienta sa na sashtoto nivo....evala ...greetings .....use it but dont abuse it....
цитирай
14. анонимен - suat
25.08.2010 15:32
a mi te pove4eto prostitutki izlizat e ot takiva mizeriy a ne ot svodnitzi
цитирай
15. karamba54 - дядя Вася
27.08.2010 03:46
Taka ще е докато не я признаят открито като най ,,древната професия" и да я узаконят,както масажистка или секретарка,каква е разликата.?!?!?!?!?!? Всички са:
,, Завеждащи кефа на шефа"
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473270
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031