Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2010 09:30 - Риния не пие вода от осем години и никога не огладнява
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 3486 Коментари: 0 Гласове:
4



ИРЕАЛНО


  Риния не пие вода от осем години и никога не огладнява

 

Лекторката води три духовни школи, работата й била да даде на хората истината

 

image

Даниела ДОЧЕВА

остигнала съм до едно състоя- ние на живеене, в което разбирам всичко и нищо не ме притеснява. Хората желаят това твърде много и то е изключително просто, но трябва да успеят да видят, че нещата са съвсем еднакви за всички. Това състояние е известно като просветление на Духа. И то е характерно за един път, който минават всички хора. Когато не разбираш нещо, ти го желаеш, но когато го разбереш, то за теб става изключително просто. Тази простота преподавам на хората. Тя се нарича синтез и изисква познаване на живота. Не е свързана с нито едно от ученията, които са били преди това. Нито с някаква религия. Тя е свързана със самия живот. Не отрича нищо от онова, което е постигнато, защото то е за развитие на ума. Но сега умът трябва да се отвори, хората да отворят отношенията си към нещата и да започнат да разбират начина, по който изразяват това знание, което носят. А не да говорят за него и да се успокояват, че знаят много неща, а да не могат да живеят нормално. Този процес, за който говоря, се нарича процес на осъзнаване, който се дава чрез развитие на интуицията в света и представлява женската същност на Бога."

Така накратко представя своята дейност една обикновена на пръв поглед жена. Тя води три духовни школи в София, Пловдив и Русе. Чете лекции пред хора на науката в НБ "Св. св. Кирил и Методий" в столицата и пред всички, които проявяват интерес към идеите й. Има издадени книги, разкриващи двете български азбуки - глаголица и кирилица, по необичаен начин, за който ще стане дума в това изложение. От края на миналата година по покана на свои симпатизанти Риния посещава и Плевен всяка първа събота от месеца. Срещите с нея са в галерия "Дарение на Светлин Русев" от 11 ч. При последната си лекция в града облечената в бяло интересна събеседничка сподели свои мисли за живота, за пътя си и за смисъла на нещата специално за "BG Север".

Това, което прави, Риния нарича "Училище на Духа". Защото през цялото време говори за работата на Духа - високата част на всички учения. Това е приложението на онова знание, което се дава. Твърди, че е подготвена да даде истината на хората като живот. Пътят на Риния е изпълнен с много случки, които за обикновените хора са чудеса, а за нея са абсолютно обичайни.

Още от дете

е посветена

от папа

Йоан Павел,

който вече не е в този свят. Не са се срещали физически, но и не са се разделяли. Защото физическият и духовният контакт били едно и също нещо. Световете се преливат в начина, по който ти ги живееш, а не в това, че има различни светове, поясни тя и допълни, че това е друга тема на разговор. Дадено й е да види отделни неща, защото тези процеси вървели по един друг, скрит начин. И се давали в известни моменти на постижения, не за да имаш нещо, а за да можеш да продължиш да се развиваш. "Целият ми път е бил много необикновен, но няма да разказвам, защото хората много се впечатляват от тези неща и не могат да видят онази простота, която е свързана не с посвещението, а с пътя на самото посвещение. Моята работа е да кажа на всички, че те са посветени в тоя живот, защото са живи, но не знаят какво да правят. Тоест осъзнаването е приложение на всичко онова, което е дадено до сега. Чули сте за много чудеса от Божествения свят. Но ако ви кажа истината, че няма нито едно чудо? Дадено нещо за едно дете е чудо, но за майка му не е. Пък за баба му съвсем не е. Баба му след това идва като дете. А кои са децата?

Децата са

най-големите

в човечеството.

Затова децата не слушат - защото си знаят всичко. Разбира се, че по техния начин. А ние искаме да знаят по нашия начин. Значи говорим за стари форми. Ами защо вие сега не се съблечете и да ходим голи като в първобитното общество? Защото енергията се развива и тя изисква дадени форми, дадени отношения. Значи вие сте тези, които ще трансформирате енергията и ще й придадете смисъл, какъвто е животът. Хората се делят на секти и религии, всеки обвинява другия, всеки се прави на интересен, обаче никой не живее според условията", смята Риния.

Едно от най-невероятните неща за околните, които я съпътстват, е това, че тя от 8 години не пие вода. Няма нужда от течности, защото се храни с т. нар. жива вода - Дух. Освен това никога не чувства глад. Може с дни да не хапва нищо. А едновременно с това може да се храни с всичко, без да й се отрази. За нея е все едно дали е яла, или не. Обяснява, че това е т. нар. непривързаност, с която хората още не са запознати. Казва, че е хубаво човек да може всичко и да се съобразява с условията. Когато е с хора, за да не се дели от тях, да изглежда като тях, прави като тях, за да може да им представи нещата по-лесно. От водата се отказва преди 8 години, когато влиза в много тежък пост. 63 дни не приема нито течности, нито храна. Става 30 кг, косата й пада и побелява. И тогава Божественият свят я посветил да изживее смъртта на всички учители и духовни водачи. От този момент в нея влязла духовната същност на Сомат, Божествената майка, която дава смисъла на живота на новото човечество. Тази същност живее в нея, това са опитностите на всички същества. А нейната работа била да даде на хората истината. Наясно е, че тия твърдения изглеждат малко нелепо и фантастично, но уверява, че е така.

Основното й

посвещение е

връзката между

двете азбуки

Основното й посвещение, свързано с работата в Пътя на осъзнаването, е връзката между двете азбуки - глаголицата и кирилицата. "Сегашната азбука, която е редуцирана, изразява 30 знака и т. нар. знак Ом от 30 знака, който изразява пътя на Божественото присъствие. А глаголицата изразява коленете на Израелевия род, които са 42. И връзката между тях дава смисъла на кръстния знак, чрез който съм посветена. И това е начинът, по който е сътворено Словото в цялата природа, в човека и във всичките му измерения. Има много неща, за които не говоря, но вибрацията, която нося, се свързва с хората, каквито са. Тъй като това познание е много далечно за тях, обикновено такива сложни неща се дават по начина, по който хората са устроени. Важна е вибрацията на този, който ги дава. Това, което се нарича състояние, е много далечно за хората. Състоянието представя присъствието на Божествения свят. И ако ти излезеш от такова състояние, едва тогава можеш да дадеш това, което наричаме сегашна азбука или кирилица", разказа Риния.

Според нея всички са чували, че българският език е божествен език, но за сега хората не знаели какво представя това. То не било свързано с хората в България, а с т. нар. смисъл на Бога Ра още от Древен Египет. И затова българите са се наричали богари - те са децата на Бога Ра. Какво представлява този език на Бога Ра? Това е езикът на осъзнаването, езикът на слънцето, езикът на душата. Той не е свързан с физическото слънце, както много хора му се кланят. Смисълът е да се отвори това, което е зад него. Българският език е характерен с това, че той съдържа и смисълът, и формата на божественото присъствие, смята Риния. Тоест всички ония неща, които носят еднакъв смисъл във всички езици, в българския език и като форма, и като смисъл били едно и също нещо. Докато в останалите езици, които са разделени след Вавилон, формите са били променени. В Библията се говори за това разделение. И нейната работа била да даде този майчин език на хората. Това е начинът, по който всички хора са устроени. "И когато това осъзнаване се слее със същността на човешкото живеене, тогава ще настъпи онзи мир, който съществува и сега, но хората не го познават. Светът няма да се промени, светът ще остане същият, но хората ще отворят съзнанието си за него. И когато отворят съзнанието, те ще бъдат в друго измерение, светът ще бъде различен. Всички ония чудесии, които хората си представят, че ще дойде някакъв голям кораб и ще ги грабне, няма да се случат. Те още нямат представа от този дълбок процес, защото

живеят все още

на повърхността

на нещата.

В общи линии това е нещото, за което говоря. Много може да се каже. Но смисълът на едно живеене е не да кажеш това, което знаеш, а да го дадеш по начина, по който другите го могат. Едва тогава то започва да работи. А хората обикновено се представят и загубват възможността да общуват. От там идват всичките несполуки в живота. Когато нещата се слеят и се види смисълът на това присъствие, това осъзнаване, тогава не се говори вече за съвременен живот и за други неща, защото личностите изчезват и остава да работи Духът. А Духът се поражда чрез отношенията. А отношенията ги няма в момента. И затова нещата така условно казано не вървят, макар че се движат".

Риния твърди, че е стигнала до всичко това по най-простия начин, по който всички хора се развиват. Това е пътят на естествеността. Никога не се е занимавала с някакво духовно образование, а е живяла по този начин. Вижда, че всички хора са естествени, а искат да се правят на велики или божествени. Но Човек откривал Бога, когато намерел Човека. Когато всеки видел какво представлява и го направи какъвто е, тогава Богът живее чрез него и той вижда в другите. Нещата били изключително прости, но хората са сложно устроени.

"Това, което преподавам, е един смисъл, смисъл на живота, който е важен за всички и работи в света на истината. Затова, когато говоря, казвам, че моят баща е Петър Дънов, аз съм негова духовна дъщеря, защото съм дошла да дам приложението на това учение, което той е донесъл. То е подготвило българите, а аз трябва да изведа българите навън в света и да им кажа, че те са като всички. Когато някой каже на другия, че той е като него, тогава познава Бога в него. Това е величието на българите - да станат прости. А не да си мислят, че са посветени, пък да не вършат нищо. В Божествения свят разделение няма. Разделенията са свързани с отношенията към нещата. Отделни клонове на познанието се дават като различни, защото те се изразяват в различни условия и чрез различни форми на знания. Но когато ти видиш, че нещата са едно и също нещо, но изразени по различен начин, тогава те не те притесняват и ти разбираш смисъла на начина, по който са сътворени. Всички неща, които са дадени, са полезни, защото те изразяват растежа на Духа. Просто нищо не се отрича, всичко е едно и също, всички са деца на Божествения свят. Има един такъв духовен закон, че ако нещо съществува, значи то е нужно на някого. В този ред на мисли своето място имат и сектите, и наркотиците, и различните религии и т. н. Всеки човек говори истината, но никой не знае какво говори".

Човечеството

спи дълбоко

Човечеството има само един проблем според Риния. Той всъщност не бил проблем за него, защото то не го виждало. Човечеството спяло дълбоко като буба. Спяло за живота си. И това било нормално. Човекът започвал едва сега да се събужда, да тръгва по тоя път, за да види, че всички хора изразяват едно и също нещо. Осъзнаването едва сега започвало, защото в Божествения свят осъзнаването означавало Отец.

Риния смята, че принадлежи към това, към което всеки човек, защото познава божествената същност на всеки човек и той с нищо не я притеснява. Според нея не може да имаме някакво общество на братя и сестри, след като всички са това. Не може да имаме отделни неща и отделни организации, защото светът е организиран и трябва да го приемаме какъвто е. Иначе ние можем да се занимаваме с каквито искаме духовни упражнения, но това не вършело вече работа.

Нещата не стояли така, както се пишело в книгите. Тоест сега, във времето на осъзнаването, се казва какво представлява животът. Човечеството едва сега започвало да разбира. Когато условията се развиват, развивали се и формите. И както се развива съзнанието, така се проявявали формите. Тоест съзнанието поражда формата на отношенията, а не обратното. Според Риния ние гледаме само формата, която ни харесва, но ако гледаме със съзнанието, което бихме могли да имаме - отворено съзнание, ще видим само едни отношения на енергията, които пораждат живота. На въпроса какво става в България сега, отговаря, че ако няма тия наводнения и задръствания няма как да се разбере, че съзнанието на хората е задръстено. Тоест тези процеси в природата се предизвиквали от съзнанието на хората. Обяснява, че от Божествения свят цялото присъствие прониква във всички измерения. Начин, по който ние се отнасяме, създава една енергия, която се връща на мястото, от което ние получаваме. И както се връща, така създава форма на природата, която наричаме явление - като дъжд, град, земетресение и т. н. Накратко - Божественият свят ни връща енергията обратно, както сме я изпратили към него. Така че няма на кого да се сърдим за природните бедствия, е логичният извод на тези разсъждения.

Как да отворим

съзнанието си?

"По начало съвети към хората нямам, защото виждам, че не можеш да направиш нещо, до което не си стигнал, и не можеш да посъветваш някого, тъй като той няма сетиво да те чуе. Така че единственото нещо, което може да прави човекът, е да бъде естествен и да приема другите по начина, по който те са устроени. Едва тогава започва да се отваря това знание, което те са прочели, а не когато само четат и си доказват колко знаят, а не обичат останалите хора. За това става на въпрос.

За един човек, който има много знания, е много болезнено да му кажеш, че останалите са като него, защото си представя, че той знае всичко. Аз знам всичко, защото го разбирам, а не защото го знам. Тоест, когато разбираш нещо, ти знаеш какво знае другият. Той знае като предишния. Така че нещата са изключително прости."

Когато я попитат как се казва и на каква възраст е, лекторката в бяло отговаря, че всъщност и Риния вече я нямало и не знае за кого да говори - Риния е духовното й име и означава равновесие. Обяснява, че това, което е дадено на нея, е дадено на всички. А кой как го използва, зависело от него. Когато човек осъзнаел нещата и е винаги в равновесие, не можело да се говори за възраст, защото това звучало смешно. По принцип възрастта не съществувала при никого, но понеже хората не разбирали същността на живота, те остарявали. Риния казва, че е свързана с енергията в целия свят, защото съзнанието й е отворено за всичко и там, където се обърне, вижда всичко каквото е, а не както хората го виждат. Но не говорела за тези неща, защото след като другите не ги виждат, нямало причина да им говори. Те не виждали какво трябва да правят, камо ли това, което го нямало. Тя пояснява, че в Божествения свят не съществуват форми на някои, които се наричат ангели, архангели и т. н. Това били форми на Духа, които са свързани с отношенията на енергията и така се представяли на хората.

"Не е лесно това, което ми е дадено да правя. Аз съм с ясното съзнание, че животът тук е много труден за хората. А в действителност, ако видите колко е простичко всичко, сигурно само ще се смеете. Но не е прилично да се смееш, когато виждаш, че другите страдат. Трябва да им помагаш по някакъв начин. Не получавам никакви възнаграждения за това, което правя. Хора, които имат възможност, ми помагат. Нещата вървят при мен по един прост начин, без да имам проблеми, без да имам нужди. Всичко ми е от хората, които са поели ангажименти към мен - един за ток, един за парно. Когато имам нужда, нещата си вървят самички."

Риния смята, че всички могат да живеят по прост и естествен начин, но трябва да са в друго измерение. Пояснява, че тя няма нужда дори да изглежда по тоя начин - има предвид физическото си тяло, но тъй като е в тоя свят, трябвало да изглежда така, за да може да си върши работата.

Тя казва, че никой не е болен на Земята. Когато енергията на даден човек не е в равновесие, тя показвала, че той не я разбира, а не че човекът е болен. Когато хората започнели да разбират енергията, те тогава нямало да боледуват и щели да познаят тази вечност. Тогава нямало да им трябва нищо.

"Говорите си велики духовни работи и накрая се оказва, че сте пропаднали в ада. И ада го няма, и рая го няма, има само един живот, едно разбиране на нещата. За това да говорим. На Игнажден се даде от Божествения свят да обявя България като Училище на Духа. Което означава, че енергията в България ще се обедини чрез това, което правя на духовно ниво, и школите, които преподавам. Няма да си тръгна, докато не си свърша работата. Защото го мога, защото друго не мога, освен да осъзнавам."


Материалът е от архива на BG Север

 


Тагове:   вода,   осем,   огладнява,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473678
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031