Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2010 10:28 - Нагли цигани мамят с ремонти на покриви
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 17399 Коментари: 23 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Нагли цигани мамят с ремонти на покриви

 

Мнимите майстори със заплахи измъкват пари от жертвите си

 

Емилия КАРАБУЛЕВА

Нагли цигани шетат в покрайнините на града, заплашват и мамят хората, сигнализираха пострадали. Апашите действали като група за поправка на покриви, представяли документи за извършена услуга и с насилие принуждавали гражданите да ги подпишат.

36-годишен плевенчанин още е в стрес от преживяното преди месеци, когато имал сблъсък с мошениците.

Мургавите "майстори" се движели с няколко автомобила, спрели пред входа на кооперацията, където живеел пострадалият. Първоначално потърсили домоуправителя, после се обърнали към касиера на входа. "До определен момент не разбирах - какво изобщо се случва. Чух хлопане по покрива, апартаментът ми е на последния етаж. После две момчета ми позвъниха и поискаха метла. Дадох им, в нищо не се усъмних", разказва пострадалият.

Часове по-късно отново му позвънили на вратата и го извикали да удостовери, че са си свършили работата. Човекът се качил на покрива, а двама от "майсторите" препречили вратата към входа. Дали му да подпише документ за извършена услуга на стойност от 1 300 лева. Договорът представлявал напечатана бланка с посочена квадратура, услугата била "изолация на покрив", а в горния край на листа имало посочено име на фирма със седалище в гр. Левски. Подпиши договора, защото ще те хвърлим от покрива, заплашили го мошениците. Човекът се видял в чудо, придружен от апашите отишъл в дома си и им дал 300 лева, всичките пари с които разполагал в момента.

Това обаче не задоволило мургавите "майстори", започнали да дърпат жертвата си към една от колите, накарали го да върви да търси остатъка от парите. Иначе нямало да го оставят на мира, докато не ги получат. В крайна сметка уплашеният до смърт гражданин осигурил парите, искал по-бързо да се отърве от насилниците.

В друг от случаите заради неплатен остатък от парите за "услугата", циганите тормозили цяло семейство месеци наред.

Обикновено в началото "майсторите" се споразумяват за доста ниска цена за услугата, а по-късно с насилие измъкват от собствениците последните им пари. Адвокати на пострадалите казват, че хората подават жалби, но дори образуваните преписки са прекратени заради липса на доказателства за извършено престъпление.

Подобни банди действат вече две години, отначало са шетали в центъра на града, по-късно, подгонени от полицията, се изместили в периферията. Мошениците действат според ситуацията, винаги имат готов план и добре подбират жертвите си, коментират запознати със схемата на измамата.

Подобни наглеци действат и по селата, разказаха запознати. Нацелвали по-възрастни хора и им предлагали да им сменят улуците за 10 лева. Наивниците веднага се съгласявали и чак след ремонта тенекеджиите уточнявали, че ставало въпрос за 10 лв. на линеен метър, и притискали старците, докато не се издължат.

 

Материалът е от новия брой на BG Север

 


Тагове:   мамят,   нагли,


Гласувай:
10



1. daskalo2010 - нагли цигани.......
31.07.2010 11:04
даржавата е виновна за цялото дередже на народа в момента . ЗАЩО ПОНЕ ЕДИН циганин измамник не биде окошорен . Та полицайте се страхуват от тях.
цитирай
2. анонимен - Сами сме виновни че ги търпим Това е ...
31.07.2010 12:23
Сами сме виновни че ги търпим Това е мързелива и нагла СГАН
цитирай
3. анонимен - "Сами сме виновни че ги търпим ...
31.07.2010 13:58
"Сами сме виновни че ги търпим Това е мързелива и нагла СГАН"Подписвам се с две ръце под горното!Но кажете ми кой нормален човек ще повярва,че ще му сменят всички улуци за 10 лв.Тъй че в този случай са си платили за лакомията и простотията.А подмяната на улуци с материал на майстора действително излиза между 8 и 10 лв за ЛИНЕЕН МЕТЪР.
цитирай
4. анонимен - Ами цанете ги
31.07.2010 15:00
..да ремонтират покрива на плевенския затвор.
цитирай
5. анонимен - А някой от вас беше ли днес на мирния ...
31.07.2010 15:49
А някой от вас беше ли днес на мирния протест срещу тази "нагла сган" за която пишете?
цитирай
6. анонимен - Това е възмутително. Не ми казва...
31.07.2010 17:11
Това е възмутително. Не ми казвайте, че няма начин да бъдат заловени.Дори съм сигурна, че полицията знае кои са извършителите.Намам обяснение, че нищо не правят.Защо си мисля, че не само народа, но и управниците се страхуват от циганите.И ще става все по-страшно, защото те се множат като въшки.Тези примитиви ще стават все по-нагли.Крайно време е нещо да се направи, защото по селата наистина е страшно.
цитирай
7. bassplayer - Миналото лято
31.07.2010 17:36
събирахме пари от живущите във входа за ремонт на покрива на блока и какво стана, домоуправителя взе парите, извика едни цигани, даде им малка сума да отбият номера с поправката, а остатъка за себе си естествено, и така, имаше разправии, тй не е вече домоуправител, но и пари не е върнал, затова единно не мже да се работи,всеки сам трябва се оправя и на никой да не се доверява, тва е положението. Става въпрос за блока в Стара загора, в който през 2008 гдина падна една стена. Такива са живущите в него на 90 %
цитирай
8. анонимен - tova e napas
31.07.2010 18:44
tova e napas
цитирай
9. анонимен - ....
31.07.2010 18:52
Ами така ще е, като всеки се прави на тарикат и гледа да мине тънко...предпочитате цигани, защото било по-евтино...а ако си сключиш договор с нормална фирма, поне ще има кого да съдиш и преследваш после...
цитирай
10. анонимен - писмо
31.07.2010 20:00
Еееее....хххххх Бог високо - цар далеко. Ние трябва да хванем пушките, като няма пушки, ножовете и вилите, та да прочистим България. Понеже сме малко, нека ни изколят, та да останат само мошениците и тогава нека се трепят взаимно. Така ще бъде като няма държава, която да спре тези безобразия....
Лекар съм, с висше образование, Докор по медицина, професор, университетски преподавател, владея перфектно три чужди езика. Белята е в това, че не искам да работя извън България. Иначе можех да съм някъде из западна Европа или в Америка, като нямаше да мия мръсни чинии. Можеше да съм и професор в някоя арабска държава и щях да съм бог.Но какво да правя, впрочем вече е късно....
цитирай
11. bogolubie - И при мен миналото лято
31.07.2010 21:39
дойдоха. Най- напред идва едно момче няколко пъти и казва, че ще смени улуци, ще вземе старите и ще му се дадат 15 лв, а после дойдоха още няколко души. Улуците не ни бяха за сменяне. Съпругът ми го нямаше още от работа. Казаха, че като нямам пари трябва да търся от роднини и съседи, но аз казах, че ще извикам полиция и оставиха улуците и избягаха. Взели са само една помпа за гуми от двора. Благодарна съм на Господ, че ме оттърва. После синът ни дойде и оправи улуците.

цитирай
12. анонимен - мангал
31.07.2010 21:51
Браво бе . Бугарино може ли за 10 лева да ти сменят улуците на покрива . Много сте хитри бе. БМамка ви . За 10 лева . А свирка да ви напревим . Да го духате . Бай Ганьовци и такива ще си останете . Но вие не се обиждате да сте такива защото сте прости и нагли .Просто Бойко си ги завре яко като стана мин. председател да тази предателска държава . Ще го изядете . Както изядохте доста българи за осовобождението на тази държава България. Като пример Хр Ботев . В. Левски. кап. Петко войвода и много много други .
цитирай
13. pin777 - Циганина си е циганин, докато не излъже не може да спи...
31.07.2010 23:28
А кой колко хитър и кадърен се вижда по цял свят. От Франция ги гонят щото са си света вода ненапита и все се жалват горките. Как пък така не намериха нужните хора и народи да ги 'разбират' и 'тачат'...
цитирай
14. анонимен - Циганите ни наричат РОБИ
01.08.2010 00:16
Циганите имат специална дума за „нециганин”
Тази дума е „гаджо” или „гадже”. Тя е обидна и означава „дивак; некултурен човек”. Този факт е засвидетелстван от всички изследвания за циганската идентичност, като също така е записан в „Енциклопедия Британика”. Проектът Rombase на университета Karl-Franz в Грац, Австрия, пише следното:
„Всички определения за „нецигани”, използвани от циганите, са основно с обидно значение.” Те имат поговорка като: „Гаджо никога не казва нещо вярно”. С течение на времето циганите са изградили непреодолими граници между себе си и останалите народи. Тези граници обаче са непреодолими само в една посока – един „гаджо” никога не може да стане истински „ром”. Нециганин, който говори цигански език и спазва циганските традиции, който е приет в общността и смята себе си за „ром”, бива възприеман като „ром” в по-малка степен от един асимилиран циганин, който не говори цигански. Да бъдеш „ром” се счита за право по рождение, а да бъдеш „гаджо” може да бъде научено. Предимно негативният образ на нециганите е много ясно изразен, особено в литературата и в устните предания на циганите. Те гледат на нециганите с недоверие, присмех и презрение.” По-горният цитат е взет от изследване, проведено с подкрепата на Европейската общност в рамките на програма „Sokrates” и със съдействието на австрийската академия на науките. От него става ясно, че циганите са „изградили непреодолими граници между себе си и останалите народи”. Никой у нас не говори за това. Никой не казва, че циганите сами се изолират и гледат на останалите народи с „недоверие, присмех и презрение”. Защо тогава останалите презрени народи трябва да плащат за благоденствието на циганите-расисти? Българите нямат дума за „небългарин”. Българите нямат проблеми да живеят с представители на други народи, включително с цигани, стига те да живеят като нормални хора. От друга страна, циганите доброволно се отделят в гета, в които почти не допускат представители на други етноси, освен циганския. Кой е расистът в случая?

Циганите имат специална дума за „Българин”
В циганския език съществува думата „дас”. В миналото тя е означавала „роб”, а в настоящето циганите в България наричат Българите със същата тази дума. Според проекта „Ромско езикознание и ромски език“ на Манчестърския университет, „циганите наричат другите народи с думата „гадже“ или „гаджо” и в частност славяните – с „дас“, от оригинална индийска дума за „роб“ – игра на думи, вдъхновена от подобността на гръцките думи ‘склавос’ (роб) и ‘славос’ (славянин)”. Така наречените „Български цигани” (цигани, чийто майчин език е Българският) се наричат от циганоезичните цигани „даскане рома”, а турците ги наричат „гяур ченгенеси” (източник: „Ромското всекидневие в България”, 2006, Алексей Пампоров, стр. 62). Сиреч „дас” в превод на турски е „гяур”. За жалост на Български тази дума не може да се преведе, понеже нямаБългарска дума за „небългарин”. Накратко казано – ние Българите за циганите сме не само диваци, но и роби.
цитирай
15. анонимен - no name
01.08.2010 01:04
Taka vi se pada - shtom si otglejdate pluhove, ne se oplakvaite che sega imate epidemya
Produljavayte da hranite bezrabotni cigani- te si sedyat v kushtite i se mnojat, dokuto vie gubite po 3 chasa ot denya si za da gi izhranvate
цитирай
16. анонимен - Коминочистача
01.08.2010 01:33
Защо не дойдат при мен да искат цигли да ми подменят или покрива ми да правят? със сигурност без да гледам пройзхода и етноса на съществата позволили си да ми предлагат подобни оферти, или ще летят като прелетни птици от покрива, или направо да го кажа със циглите им ще ги бия през ръцете и устата до кръв, колкото и да са на брой.

Смажи двама трима до кръв, пък нека след това другите да ми се правят на мъжкари страхлива сган и от двете страни и от Циганска и от българска страна. Но все пак който каквото си е повикал, такова си му се и обажда.
цитирай
17. анонимен - по темата
01.08.2010 02:06
да ми дойдат до нас да искат пари,не могат да сварят да слизат по стълбите
цитирай
18. анонимен - CA
01.08.2010 05:57
Добре де, аз не мога да разбера защо въобще хората се съгласяват цигани да им вършат каквато и да е работа. Малко ли са българските строителни фирми, малко ли са българските студенти които за да си подпомагат образованието предлагат хамалски услуги. Видиш ли мангал - с каквато и оферта да ти излезне игнорирай го. На пазара - сергията на циганина - подниминаваш я, купуваш от българина. Такси - виждаш мангал - не се качваш. Защо ги храните а после ревете,че ви мамели и ви крадели. Българи сме нека осигоряваме препитание на други българи а не на мангали.
цитирай
19. анонимен - SA
01.08.2010 10:51
Пълни глупости... трябва да си хипер наивен за да се довериш на тези мангали. Та нали като се прави ремонт на покрива се коментира със съседите. какво има да удостоверяваш след като не си викал никой да го оправя.???
цитирай
20. vmir - Същите номера ги въртят и тук в квартала.
01.08.2010 10:57
Все се намира някой да им се хване, щели го пребият, ми се оплака съсед.
цитирай
21. анонимен - улук
01.08.2010 16:49
повечето мангали на сапун
цитирай
22. tareva - за циганите
05.08.2010 09:09
Циганите са народ мързелив, лъжлив, и крадлив, Никога не можеш да разчиташ на тях за нищо. В очите са ми казвали, че ние българите сме създадени да работим , а те да лежат. Какво повече да кажа?
цитирай
23. анонимен - До кога?
26.08.2010 10:55
Циганин не значи човек от някакъв етнос. Циганина е състояние! Болест! Чума по-страшна и от СПИН-а. Индикация за пагубност! Печат за дефект! Аларма сред народите, че нещо им куца, че не се развиват правилно. Нагледен пример какво става, когато Господ си направи лоша шега. Ако циганите се въдят повече от нормалното в някой точки от земята, това означава, че там нещата са зле и е нужна намеса, нужна е помощ. Така, както помагаш на домашния си любимец, ако го нападнат кърлежи.
Погледни му стойката. Очите. Изражението на лицето. Гледай го как ходи, каква сянка хвърля, колко му е акъла, обноските. Цяла седмица да се кисне във „Веро”, пак ще мирише лошо. То всичко само ти се намества в главата.
Циганина е тъмен човек. Не черен. Тъмен! Вътре, в оная гнойна и вмирисана топка- вместо човешка душа! Ходи по тая земя за да е гаден, за да е противен, за да отвращава околните. Създаден е да убива, краде, насилва, лъже, да мързелува, да паразитира и използва. Събрал е в себе си най-черното и гадно, което може да се залепи на същество ходещо изправено. Няма морал, няма такт, не знае що е съвест, мрази да прави добро, не иска да се развива, няма положително виждане за околния свят. Всичко в него е първично и грубо материално. Същество с генно увредена същност.
Циганите са обявили война на добротата и човечността. И когато масата им нараства някъде, това значи, че тези добродетели са обречени. Индикатор, че една общност се разпада. Циганина е наказание за слабите и лековерните. БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3482862
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930