Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2010 18:38 - Червен бряг - гнездо на наемници
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 11352 Коментари: 9 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Червен бряг - гнездо на наемници

 

Местните твърдят, че "килърите" били бедни, убивали за дребни суми

 

imageПоля ТОМОВА

Червен бряг се оказа ключово място в схемата, разкрита при акция "Килърите". Операцията установи поръчителя, организатора и физическите убийци на Юри Галев. Президентът на футболния клуб "Рилски спортист" и общински съветник от "Атака" бе прострелян на 20 юни с пет куршума на пътя между Боровец и село Бели извор. По-късно скандалният бизнесмен почина в болницата. Предполага се, че групата е извършила още няколко разстрела. Янко Попов - Туци е обвинен за поръчител на убийството на Галев. Организаторът Васил Костов - Васко Кеца, както и физическият убиец Георги Петков - Дачи, са от Червен бряг. В малкия град всички познават Кеца. Знаят и историята му. Той е българин, осиновен от роми още като бебе. Израства в циганската махала на с. Чомаковци. Бил е охрана на бай Миле и е ранен в покушението срещу боса си. Трудно се възстановява, но все пак оздравява. Хората разказват, че не е парадирал с пари и не е живял в лукс. В Чомаковци твърдят, че Васко Кеца до последно е бил охрана на жената на бай Миле и оттам идвали парите му. Кеца е баджанак с полицая от Червен бряг Тодор Тошев. Съпругата на Тошев Калина е сестра на приятелката на Кеца - Снежка. Често Костов гостувал на баджанака си. Тодор Тошев е полицай от десет години, квартален е на село Девенци. Заедно с Васко Кеца и Георги Петков - Дачи бил на морето, когато станали арестите. Според баща му отишъл да прибере жена си и детето. Тошев също е в ареста с постоянна мярка по обвинение за лихварство и принуда. Разследващите отказват да уточнят има ли полицаят някаква връзка с групата за поръчкови убийства. В дома му при обиска е открит законен личен пистолет и патрони. Бащата на Тошев - Стефан, твърди, че синът му е дал назаем наскоро 1 000 лева на приятел и не се занимава с лихварство. Относно Кеца Стефан Тошев заяви: "Често идваше тук, да, сядали сме на маса, говорили сме, съвсем обикновен човек, не вярвам да е направил това, в което го обвиняват. През септември чака дете, момиченце, много беше щастлив". Според Стефан Тошев Кеца е имал една кола - старичък фолксваген. В града обаче твърдят, че са го виждали и с голям черен джип, без да imageмогат да уточнят марката. Много често сядаше в "Лас Вегас", това кафене му беше като офис, разказват червенобрежани. Наскоро построил къща в Чомаковци, с всички екстри. Смятал там да се нанесе след раждането на детето си.

Малцина в Червен бряг обаче познават Георги Петков - Дачи, обвинен, че е физическият извършител на убийството на Юри Галев. Дачи живее на две пресечки от полицая Тошев. Има съпруга и малко дете. В двора на къщата му стриктно са подредени куп играчки, досущ като в детска градина. Съседите му твърдят, че е много скромен и добър, не вярват да е способен да убие. Много добре се грижел за детето си. Никой обаче не знае с какво точно се е занимавал, но са категорични, че не ходел на работа.

И докато никой в града не може да направи пряка връзка между Кеца и Дачи, то всички твърдят, че Васил Костов е бил много близък с други двама убийци - Владимир Филев и Георги Георгиев. Те са обвинени в убийството на бизнесмена Румен Рачев в Шумен през юли миналата година. След убийството обаче изчезват. В града предполагат, че са убити след разкриването на престъплението, за да не се стигне до по-високите нива в схемата. Васко, Влади и Георги бяха непрекъснато заедно - по кафенета, по заведения, знаеше се, че са близки, твърдят хора от Червен бряг.

В дома на Владимир Филев ни посреща баща му - видимо пиян. Къщата е в окаяно състояние. Бащата обяснява, че нищо не е чувал за сина си от 20 юни миналата година. Признава, че Влади и Георги са били приятели, но не се сеща за Васко Кеца. Твърди, че никой нищо не му е казвал за Влади - нито дали е жив, нито дали го издирват. Донесли само обвинителен акт и претърсили къщата. Според запознати Васко Кеца сам е издирвал килъри, като ги спазарявал за дребни суми. Влади се е навил да убие и под 2 000 лева, просто нямаше нищо, казват хората. В Червен бряг се твърди, че след арестите на "килърите" е имало още задържани. Според местните те обаче са свързани с разпространението на наркотици. От Червен бряг е и оръжейникът на групата - Методи Иванов, в чийто дом е намерен автомат "Калашников". Експертиза трябва да установи дали с него е стреляно по Галев.

 

Материалът е от архива на BG Север.

 


Тагове:   гнездо,   бряг,   наемници,


Гласувай:
8



1. анонимен - no name
01.08.2010 00:50
Edin zabraven grad ,na kraya na sveta
цитирай
2. анонимен - greschkite
01.08.2010 08:57
Kogato niakoi si pozvoli da pische material - dali ne triabva da e 100 % kompetenten i znaesch . Triabva . Triabva da si umen , tochen , korekten perfekten ...........Da sedne tozi draskach i da nauchi geografiiata na rodinata si . Seloto se kazva Beli Iskar . Zaschto li.... Ami da sedne i da chete . Schtoto s negramotnizi se dokarahme da chetem za prestapnizi .
цитирай
3. анонимен - ЦИГАНСКОТО ЯТО ЛЕТИ
01.08.2010 09:41
ЛИКВИДИРАЙТЕ ТАЯ ЦИГАНСКА ИЗМЕТ-КОЯТО ТОРМОЗИ ТОЛКОВА ХОРА-МЯСТОТО ИМ Е ПАНДЕЛАТА!тАЯ НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ- ПРОСТИТУЦИЯ ,КРАЖБИ И УБИЙСТВА-ТОВА СЕ ОЧАКВА ОТ ТЯХ-ТЕ ЖИВЕЯТ В ЕДИН ИЗМИСЛЕН СВЯТ-С БЕЗОТГОВОРНОСТТА СИ ,НО И С БЕЗОТГОВОРНОСТТА НА Т.Н. НИ ДЪРЖАВА!
тЕ САМО ИСКАТ-ДОРИ НЕ СЕ СТАРАЯТ ДА ТЪРСЯТ РАБОТА-НЕОМИТИ ,НЕСРЕСАНИ,ВЪШЛИВИ,МИРИЗЛИВИ-КАК ДА ГО ВЗЕМЕШ НА РАБОТА!
цитирай
4. анонимен - местен
01.08.2010 10:05
От тоя край съм и се срамувам от него , славим се само с бандитизъм и престъпност.5-квартал на Червен Бряг е кажи речи 100% цигански , има мангали там които се занимават само с кражби/пращат деца по ЕС да крадат за тях/ и производство на алкохол и никой не ги закача въобще.Вдигнаха палати за милиони евро огромни като ги погледнеш свят да ти се завие , карат лимузини и джипове последни модели /такива са минимум по 150 000 евро/ , изобщо там е нещо като недосегаема зона , държава в държавата.Интересно ще е някой да направи един обширен репортаж за 5-ти квартал /ако му стиска разбира се/ да видят хората богати мангали.
цитирай
5. анонимен - мафии в мафията
01.08.2010 12:07
Ами това е голям Лукс, в БГ, който Швеция никога не може да си позволи. Да "не закача" и "не разнищва", да не "наказва" бандити. Създава си мафия в мафията. И с толкова много мафии държавата съвсем я е оплескала.
цитирай
6. анонимен - Снимката ви
01.08.2010 12:08
Само не разбирам каква е логиката от картинката? Че човек с чувство на ред в двора си е наемен убиец ли?
цитирай
7. анонимен - Никакво любопитство дори. До там стигнаха в акцептиране на битовите ромски кражби
01.08.2010 12:10
Все още се питам защо из гр. Монтана толкова много цигански каруци превозват ежедневно между блоковете крадени врати и прозорци, сено и др. без изобщо на полицията и на общинарите да им прави впечатленние. Тия каруци не се спират.
цитирай
8. ok3223 - А дали е така, а?
01.08.2010 19:12
Досега, за 20год не е е хванат един Килър. Сега цял куп. Как стаят тез работи.
Намирисва на ялово. А този си го е търсил с всичко, което е прайл в този район и Самоков. Като мине съда, ако се стигне до съд, тогава ще видим кой е килър...Друггото и приказки.
цитирай
9. анонимен - http://www. neobux. com/?r=br...
07.08.2010 16:34
http://www.neobux.com/?r=brankoff
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3482518
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930