Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2010 14:08 - Страх сковава Стежерово 10 дни след зверското двойно убийство
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 12797 Коментари: 25 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Страх сковава Стежерово 10 дни след зверското двойно убийство

 

В старческите очи на повечето местни се чете примирение и ужас

 

imageПоля ТОМОВА

На 14 юли село Стежерово изтръпва от ужас. Както "BG Север" писа, в домовете им са открити мъртви две възрастни жени - Радка Митева, на 82-години, и Милка Великова - на 84. Телата им са намерени от съсед. Жените са с вързани ръце и крака, устите им са запушени с парцали, вероятно са умрели от задушаване. Баба Милка е намерена на пода, върху нея имало дюшек. В съседната къща, вързана на леглото си, издъхнала баба Радка. Къщите им са преобърнати, крадците най-вероятно са убили стариците заради пенсиите им от по 170 лева. По същото време вътрешният министър Цветан Цветанов беше в село Опанец, за да си прави пиар.

Десетина дни след зверството Стежерово е сковано от ужас. Хората обсъждат случилото се, но не искат нито да бъдат снимани, нито да се пишат имената им. От страх, че убийците и крадците ще посегнат и на тях. Село Стежерово има около 500 жители, средната им възраст е 60 - 70 години. Тук кражбите са ежедневие. "Страшно е, сън не се спи нощем. Не са спирали кражбите - кабели крадат, в къщите влизат през мазите, 13 тенекии мед откраднаха на Марийка... Взимат гадовете, взимат всичко. Имаме решетки навсякъде, но и тях режат. Нагли са, откраднаха кабелите и пред къщата на кварталния", разказват хората. Една от стариците на площада споделя, че цялата й къща е била изтърбушена от обирджиите. "През мазето са влезли, докато бях на Обнова, всичко ми взеха, до шушка... Пуйките ми окрадоха, прасето от кочината взеха... Питате ли как стоим нощем,

брадвата ми е

до леглото,

ама я мога да я вдигна, я не", клати глава старицата.

Повечето възрастни хора тук са сами. Не смеят да си отворят портите, дори да чуят шум в съседите. Къщите в Стежерово са отдалечени една от друга, имат и големи дворове. Местните хора са категорични, че кражбите не са дело на ромите от Стежерово, а на пришълци от другите села. И що е трябвало да ги убиват, да взимат парите и да се махат, мъчили са се жените, клатят глава хората. И разказват как преди две години друг техен съселянин - Тодор Занев, е бил съсечен с брадва заради два лева. Тогава хората от селото направили мирен протест на погребението му и поискали от държавата закрила. "Не знам защо патрулките стигат само до Българене, дотук никой не идва. Как няма да се краде и да се убива. Един квартален има - Калин, ама той какво да направи", питат се хората.

Двете убити старици живеят накрая на Стежерово, в две съседни къщи. Отдалечени са от другите домове, имат общ двор без ограда. От години жените били приятелки, получавали храната си от социалния патронаж. Били държеливи старици.

imageЧерните кърпи на дървените порти посочват

зловещо мястото

на трагедията.

Домът на баба Радка е с катинар. В този на другата жертва - Милка, откриваме нейни близки. Не желаят имената им да се казват. "Искахме много пъти да я вземем оттук, да я гледаме при нас, в града, ама тя не искаше. Не искаше да остави дома си, сама го е градила. Какво им направи на тия изроди, та да я убият така? Корав човек беше. 40 години на полето е работила. Дано полицията си свърши работата и хване садистите", промълвяват през сълзи близките на старицата. Повечето от хората тук обаче са убедени, че нищо в живота им няма да се промени. Изглеждат едновременно примирени и ужасени. В старческите им очи няма вече и надежда. "Всеки има близки, които са сами по селата, всеки се страхува за тях. Сигурно и вие", питат хората от Стежерово. И заключават - никой не го интересува, няма държава, няма нищо вече.

След убийството полицията атакува с. Мечка. Може би защото почеркът на убийците прилича на онова, което правят ромите там - връзват жертвите си и обръщат къщите им с главата надолу, докато намерят пари. При акцията са били задържани осем души. В ареста обаче остават трима - братята Али и Юсеин и техния роднина Асан. Все още обаче не е ясно дали те ще бъдат обвинени за зверството в Стежерово. От полицията съобщават, че работата по случая продължава. И тримата арестувани са с богати криминални досиета.


Материалът е от новия брой на BG Север

 



Гласувай:
11



1. анонимен - ОФ
23.07.2010 16:14
ТОВА Е УЖАСНО- И МАЛКОТО ОСТАНАЛИ БЪЛГАРИ ПО СЕЛАТА ЖИВЕЯТ В СТРАХ ОТ ЦИГАНИТЕ...ПОСЛЕ МИ ГОВОРЕТЕ ЗА ПРАВАТА НА РОМИТЕ....БАХ МАМА МУ ВЕЧЕ ВЗЕХ ДА СИ СПОМНЯМ С УМИЛЕНИЕ ЗА БАЙ ТОШО И КАКВО Е ДА ИМАШ РАБОТА,ДОМ,СИГУРНОСТ,2 ПЪТИ ПОЧИВКА НА МОРЕ И ПЛАНИНА,ПЪЛЕН ХЛАДИЛНИК И МАЛКО СВЕТСКА ИНФОРМАЦИЯ
цитирай
2. анонимен - Аналогия с убийство в Бургас
23.07.2010 16:50
Правя аналогия с убийство на възрастна жена на име Бонка, която беше убита миналото лято в Бургас в махалата ЖП Фондово на улица Мария Луиза. И тогава имаше съмнение че са пришълци. Непознати мъже, които приятелски заговарят възрастните жени и им предлагат евтини дърва или помощ да им пренесат покупките. В приятелския разговор завъртат нещата да разпитват за пенсията и близките, които ги посещават.
цитирай
3. анонимен - СТРЕЛЯЙТЕ БЕ ХОРА
23.07.2010 16:56
НЯМА БЪЛГАРИН,НЯМА ЦИГАНИН,НЯМА ТУРЧИН, ВСИЧКИ ПОД ОБСТРЕЛ ДЕТО ПОСЯГАТ НА ТРУДА И НА ЖИВОТА НА ХОРАТА.РАБОТЯ КАТО ВОЛ ДА ИЗКАРАМ ПРЕХРАНА НА СЕМЕЙСТВОТО СИ ,А ТО МИ ТРЪГНАЛО ДА УБИВА И ГРАБИ.ЖЕСТОКО Е ОТ МОЯ СТРАНА ТОВА ИЗКАЗВАНЕ ,ЗНАМ, АМА КАК ПО ДРУГ НАЧИН БЕ ХОРА А... КАЖЕТЕ ДО КОГА ТАКА.БОЛИ ,МНОГО БОЛИ......НО ТОВА Е ИСТИНАТА.СТРАХ ОТ БОГА НЯМАТ ,ТА ОТ ......
цитирай
4. анонимен - Без бой не става
23.07.2010 17:06
Демокрацията е подходяща за богатите държави.Не се ли вземе ръжена да се озапти овреме лумпенизацията на страната тежко ни.Тежко и на децата ни.
цитирай
5. анонимен - Zabelejete i ostanalite sa s ov4a ...
23.07.2010 17:22
Zabelejete i ostanalite sa s ov4a psihika! Tova e nasledstvoto ot komunizma! Sedqt, myl4at i 4akat da doide tehniqt red.
цитирай
6. анонимен - Бесен съм вече !!!
23.07.2010 17:31
Къкъв мирен просетст, бе хора - събирайте синове, внуци, племенници от градовете, нека доведат приятелите си - да атакуват някоя нощ и жив мангал да не оставят !!! Само така можем да се спавим с тая гнусна неандерталска напаст - за всеки убит човек - 100 мангала да плащат с въшливите си кратуни !!!!!

Цветанов, курво - кога твоите свини ще започнат да си вършат работата ?!?
Дай му на Ушев само да си бара топките - плащаме му заплата, плащаме му осигуровки, пенсионираме го на 40, щото много се изморил - мангалите ни убиват пред очите на ушевите вече, а те само гледат !!!
цитирай
7. анонимен - идея...
23.07.2010 17:36
ПРОСТО ТРЯБВАТ НЯКОЛКО ДУШИ,НАВИТАЦИ,УМЕЕЩИ ДОБРЕ ДА БОРАВЯТ С ВСЯКАКВО СТРЕЛКОВО ОРЪЖИЕ,С КАЧУЛКИ НА ГЛАВИТЕ.... ИМА НАЧИН БЪРЗО-БЪРЗО ДА НАСТЪПИ РЕД,ТИШИНА И СПОКОЙСТВИЕ....
цитирай
8. анонимен - СМЪРТ
23.07.2010 18:24
СМЪРТ ЧРЕЗ РАЗЧЕКВАНЕ!
цитирай
9. анонимен - атака
23.07.2010 19:17
Някъде около 60-тте г. в моето село заселили цигани. Така, ама днес кокошчица, утре пуйчица,...започнали да крадат. Вдигат се хората при председателя. Той - нищо. Наредба! Вдигат се хората през нощта. 1-ва вълна с коловете - бой и навън от селото. 2-рата с тракторите изрива бараките до основи. До сутринта никаква следа. Ама тогава имаше много млади хора...
цитирай
10. анонимен - Ами
23.07.2010 20:15
думата Вендета не е ли известна?
цитирай
11. анонимен - Докато размножава държавата ци...
23.07.2010 20:25
Докато размножава държавата циганите с многобройни помощи!!!!!!!!!!!!! положението ще става все по зле! Те се множат супер мега гига бързо
цитирай
12. анонимен - докато всички мангали не се напр...
23.07.2010 21:02
докато всички мангали не се направят на сапун заедно с всички бандити българи тази държава няма да се оправи.
цитирай
13. анонимен - Решение
23.07.2010 23:00
Спиране помощите и детските на неработещите и с тези пари увеличаване заплатите и пенсиите на работещите.

МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ и ПОМОЩИ САМО след ЗАВЪРШЕН 8-ми клас! И до 3-то РАЖДАНЕ. ИНАЧЕ. . . иначе НИ ЧАКА СТРАШНАТА СЪДБА на КОСОВСКИТЕ СЪРБИ. . .
цитирай
14. анонимен - боят настава, тупкат сърца ни. . . .
24.07.2010 00:11
боят настава, тупкат сърца ни....
цитирай
15. анонимен - Не се страхувайте, българи, да се ...
24.07.2010 00:13
Не се страхувайте, българи,да се групираме и да атакуваме .....иначе лошо....
цитирай
16. анонимен - Моля ви, не гледайте този клип в y...
24.07.2010 00:56
Моля ви, не гледайте този клип в youtube !

http://www.youtube.com/watch?v=ETIYcIb8vsE
цитирай
17. анонимен - Роми пребиха до смърт човек в София ...
24.07.2010 05:24
Роми пребиха до смърт човек в София на 4 Юли 2010! 43 109 участници :

http://www.facebook.com/group.php?gid=10150108758025384&v=wall#!/group.php?gid=136049359752776&v=wall&ref=notif
цитирай
18. анонимен - tsiganin
24.07.2010 11:32
interesno dali tova selo sishtestvuva oshte kato ste izgonili robite koito sa vi sluguvali ,sega kato ne mojete da gi poddyrjate gi hvirlihte na ulitsata
цитирай
19. анонимен - правата на българите
24.07.2010 14:21
моя близка беше на гости в Гърция, в малко селище. Казва какъв ред имат в селото:
ако някой посегне на чуждо, не живее нормален живот, както местните, то те го прогонват от селото.
Защо тамошните правозащитници са различни от нашите, които слухтят да научат къде някой циганин е "малтретиран", за да заведат дело в Страсбург?
цитирай
20. анонимен - НЯМА БЪЛГАРИН, НЯМА ЦИГАНИН, НЯМА ...
24.07.2010 14:26
анонимен написа:
НЯМА БЪЛГАРИН,НЯМА ЦИГАНИН,НЯМА ТУРЧИН, ВСИЧКИ ПОД ОБСТРЕЛ ДЕТО ПОСЯГАТ НА ТРУДА И НА ЖИВОТА НА ХОРАТА.РАБОТЯ КАТО ВОЛ ДА ИЗКАРАМ ПРЕХРАНА НА СЕМЕЙСТВОТО СИ ,А ТО МИ ТРЪГНАЛО ДА УБИВА И ГРАБИ.ЖЕСТОКО Е ОТ МОЯ СТРАНА ТОВА ИЗКАЗВАНЕ ,ЗНАМ, АМА КАК ПО ДРУГ НАЧИН БЕ ХОРА А... КАЖЕТЕ ДО КОГА ТАКА.БОЛИ ,МНОГО БОЛИ......НО ТОВА Е ИСТИНАТА.СТРАХ ОТ БОГА НЯМАТ ,ТА ОТ ......

СЪГЛАСНА СЪМ С ВАС
НА 100%
цитирай
21. анонимен - пробуждане
24.07.2010 18:36
СТАНИ СТАНИ СКИНХЕЦ БАЛКАНСКИ

ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБОДИ

СРЕЩИ НАРОДА ЦИГАНСКИ
...
ТИ БЕЙЗБОЛНА БУХАЛНА И СИНДЖИР УПОТРЕБИ

ДА СТАНЕ БУХАЛКАТА СИМВОЛ НАШ БАЛКАНСКИ

СИНДЖИРЪТ ЗДРАВО ТИ ХВАНИ

И ЦИГАНИТЕ ИЗ4ИСТИ.
и за финал ,
субодетесе скинхец покери и метали .
борисовата градина е пълна с бездомни ку4ета ,зщо да не помислим и аз тях малко да со облажят и те малко черъвцата с прясно циганско
цитирай
22. анонимен - ХАХАХАХА!
26.07.2010 23:42
Педераси нещастни само се пънете във форумите, а циганите би убиват , изнасилват и грабят! Във всяко село около Плевен е едно е също! Въпреки , че не всички сигнали и престъпления се огласяват напишете тука Стежерово или Мечка и ще видите колко неща излизат ! Сега са убити две жени, преди 2 год Тодор Занев, а убийство има още 2001г. на 75 г. мъж съсечен от две циганки на 23 и 21 г. Тогава в 2001 са събрани 500 подписа с искане за изселване на циганите и кво ! Нищо! Оня алкохолик и педерас дето беше вътрешен министър Румен Петков нали беше местен кво направи? Нищо! Що? Щото сте те педераси!Каробвси показа същото в Мечка! Всеки ден, години наред ,твърдо, неотклонно и непоколемимо Римският сенатор Катон е ставал в сената и е казвал -"Картаген трябва да бъде разрушен"! До като след 2 дълги войни Картаген не е бил разрушен и изгорен и земята посипана със сол ,а населението избито и превърнато в роби! Така се прави! Ако искате да имате елементарно достойнство и да можете да се гледате в огледалото като се бръснете трябва да бъдете такива! Трябва да бъдат избити всички мъже , жени , деца, къщите изгорени и земата посипана със сол ! Остане ли един чевек жив дори едно пеленаче ,значи сте педераси!Не трябва да имате жалост и няма да направите нищо ако не застрелвате всеки който каже -" Ама и те са хора!" Това е жестока война и вие сте педерасите които са ограбвани и убивани ! Вие сте робите! Говорите за Левски и Ботев, за Спартак водача на робите повел ги срещу най-великата империя на тоя свят ! И какво имате вие общо с тях ? Нищо! Вие се оставяте на една щепа презрени цигани да ви убиват! Какви мъже сте бе педераси !Не се надявайте на Цветанов и той е ката Петков педерас! Няма да има за Вас Великолепната седморка да ви спаси селото! Ако не можете да убивате тогава се пригответе да умрете! И тъй като знам че сте педараси и роби И ПРЕД ВАС ДА УБИЯТ МАЙКА ВИ И БАЩА ВИ ИДА ИЗНАСИЛЯТ ЖЕНА ВИ И ДЪЩЕРЯ ВИ ПАК ЩЕ КАЗВАТЕ ЧЕ НЯМА КВО ДА НАПРАВИТЕ затова мога да ви кажа само "МИР ВАМ
цитирай
23. анонимен - ХАХАХАХА!
27.07.2010 00:29
Еййй ОФ! Заради такива туппи хора като тебе е тая ситуация! Домиляло ти било за Бай Тошо! Абе идиот точно Бай Тошо ги прибира тия точно мангали от село Мечка в`1963г.които Гъция гони през своите граници! И Т.Живков ги прибира! Да ебат ЦИГАНИТЕ Батето и синът му Т.Славков и внучката Евгения депутатката от БСП! Изсраха лайната и сега другите страдат и със сигурност като тебе гласуват за същата партия!Когато господ иска да прокълне някай ,то той му взима акъла!
цитирай
24. анонимен - А в западната част на Европа
16.11.2010 23:38
им защитават правата на европейски граждани,
които не могат да бъдат гонени извън границите
на която и да е държава-членка.
Изглежда, че демокрацията има граници и недостатъци.
Изглежда, че всяка страна е безпомощна пред социалните си проблеми.
цитирай
25. анонимен - Напаст
20.11.2010 10:33
Циганин не значи човек от някакъв етнос. Циганина е състояние! Болест! Чума по-страшна и от СПИН-а. Индикация за пагубност! Печат за дефект! Аларма сред народите, че нещо им куца, че не се развиват правилно. Нагледен пример какво става, когато Господ си направи лоша шега. Ако циганите се въдят повече от нормалното в някой точки от земята, това означава, че там нещата са зле и е нужна намеса, нужна е помощ. Така, както помагаш на домашния си любимец, ако го нападнат кърлежи.
Погледни му стойката. Очите. Изражението на лицето. Гледай го как ходи, каква сянка хвърля, колко му е акъла, обноските. Цяла седмица да се кисне във „Веро”, пак ще мирише лошо. То всичко само ти се намества в главата.
Циганина е тъмен човек. Не черен. Тъмен! Вътре, в оная гнойна и вмирисана топка- вместо човешка душа! Ходи по тая земя за да е гаден, за да е противен, за да отвращава околните. Създаден е да убива, краде, насилва, лъже, да мързелува, да паразитира и използва. Събрал е в себе си най-черното и гадно, което може да се залепи на същество ходещо изправено. Няма морал, няма такт, не знае що е съвест, мрази да прави добро, не иска да се развива, няма положително виждане за околния свят. Всичко в него е първично и грубо материално. Същество с генно увредена същност.
Циганите са обявили война на реда и закона, на добротата и човечността. И когато масата им нараства някъде, това значи, че тези добродетели са обречени. Индикатор, че една общност се разпада. Циганина е наказание за слабите и лековерните. БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3482555
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930