Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2010 18:52 - Мургави апаши прехвърлят кон с каруца през оградата
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 3971 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Темата от архива:

Уличната и циганска престъпност през годините
  Мургави апаши прехвърлят кон с каруца през оградата

 

Поля ТОМОВА

Кражбите на черни и цветни метали се увеличават, сочат данните на "Охранителна полиция". От началото на годината във Второ РПУ са регистрирани 80 сигнала. Те обхващат Плевен и 12 села. Пет от тях са прекратени, по останалите 75 се работи. Разкритите кражби са едва 25, или 33 процента, съобщи полк. Парашкев Тодоров. Само за града Плевен са регистрирани 63 кражби, четири са прекратени, по 69 се работи, разкритите са 16.

Набезите се извършват основно във вилните зони и най-вече в индустриалната част на града. Това, че някои от предприятията, жертва на ромските банди, се охраняват от охранителни фирми, други от звена за самоохрана, не спира апашите, сочат данните на полицията. Най-големите набези са в "Плама", откъдето вече е изнесена и нарязана голяма част от оборудването. В района на рафинерията са печално известни баталните сцени между охранителите и ромските банди. Теренът е огромен, по периметър обиколката на оградата е 9 км, така че охранителите не могат да опазят всичко. Циганите се организират и различни групи действат в различни райони. Има случаи, при които през оградата на "Плама" е прехвърлен кон с каруца. Още по-голямо недоумение буди начинът, по който крадците са успели да отмъкнат и прехвърлят през оградата 700 кг метал, при това без да ползват техника. Влизат отвсякъде, където има пролука.

Специализирани полицейски проверки се правят и на пунктовете за изкупуване на черни и цветни метали, съобщи полк. Тодоров. Има случаи, при които именно в тези пунктове са намерени откраднатите вещи. Цветните метали са по-скъпи, но пък черните се намират по-лесно. В акциите по пунктовете участват и служители на "Икономическа полиция". Според информация на полицията изкупвачи и крадци действат в комбина. Има случаи, когато по-тежки неща циганите захвърлят в горите и блатата около "Плама", след което камион на пункта идва, прибира плячката и директно я кара за претопяване край София.

Борбата с циганските банди и набези в предприятията е обречена, смятат повечето от криминалистите, поне докато изкупвачите прикриват, а понякога работят заедно с крадците.

При всички случаи материалите са изпращани в Районна прокуратура - Плевен, за образуване на дела и търсене на отговорност.

Материалът е от архива на BG Север

 


Тагове:   каруца,   оградата,   мургави,


Гласувай:
3



1. анонимен - ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОМИСЛИ
10.07.2010 22:35
ТЕЗИ ТРЯБВА ЛИ ДА ПОЛУЧАВАТ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ !
НЕКА СЕ ОРЕЖАТ ВСИЧКИ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ ЗА КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА.
НЕКА СПРАТ ДА СЕ КУМУЛИРАТ ,А ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЗАКОН ДА СЕ СЪБИРАТ НАКАЗАНИЯТА ЗА ИЗВЪРШЕНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
цитирай
2. vmir - Ужас!!!
11.07.2010 10:55
"Има случаи, при които през оградата на "Плама" е прехвърлен кон с каруца. Още по-голямо недоумение буди начинът, по който крадците са успели да отмъкнат и прехвърлят през оградата 700 кг метал, при това без да ползват техника. Влизат отвсякъде, където има пролука."

И ПРИ НАС Е СЪЩОТО!!! - за час - два електрожена по 400 килограма!

Подкрепям горното - спиране на социалните помощи за крадците и семействата им и осигураване заработка на необходимите им средства в затвори...
цитирай
3. анонимен - аз
11.07.2010 14:01
Циганите не са виновни. Виновен е този, който им дава парче от баницата. Нека се спре износа на черни и цветни метали и ви уверявам, че циганите ще подритват железата по пътищата, защото те няма да имат никаква стойност. Но това няма никога да се случи, защото се секне печалбата на някои определени лица, а за случващото ще са виновни винаги циганите, полицията и частните охранителни фирми.
цитирай
4. raders - Ми те мафиотите се знаят кои са. Е...
11.07.2010 16:15
Ми те мафиотите се знаят кои са. Естествено тези, които сме издигнали на високи постове да ни управляват. И нямат сметка да се прекрати циганската престъпност.
цитирай
5. анонимен - Терор
11.07.2010 18:08
Войната за оцеляване е в ход.Тази война е болест, при която силните тероризитрат слабите., а слабите се избиват едни-други! Само обединените народи ще оцелеят, затова вместо да се чудиме как да си опазваме имота, не е ли по- добре да потърсиме причините за поведението на циганите. Къде е далаверата?! Другият път е пътят на унищожението- първо ще бъдат убивани цигани при опитите им за кражби,после циганите ще си отмъщават, след което на тях ще им се връща и така, докато се самоизтребим...каквато явно е преследваната крайна цел!
цитирай
6. анонимен - аз
12.07.2010 09:56
Къде е далаверата ли? Далаверата е в това, че циганите когато идат да "берат желязо" изкарват повече пари дневно, отколкото един средно статистически висшист. В това е далаверата.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3482225
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930