Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2010 20:28 - Цигани с каруци тормозят ловешки квартал
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 9471 Коментари: 17 Гласове:
4

Последна промяна: 10.07.2010 20:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Темата от архива:

Улична и циганска престъпност през годините

  Цигани с каруци тормозят ловешки квартал

 

Мира ГАНЧЕВА

Нарочна среща между институции и жалбоподатели свика кметът на Ловеч Минчо Казанджиев. Жители на ж. к. "Червен бряг" и директорите на намиращите се в квартала училище "Тодор Кирков" и Общински детски комплекс пуснали жалба в общината заради събиращи се на входа на квартала роми с каруци. На срещата бяха поканени РПУ и Районна прокуратура, но от страна на магистратите не се яви никой. Проблемът е, че районът около учебните заведения се е превърнал в сборище на цигани с каруци, които освен че употребяват там алкохол, се опитват да влязат в сградите и деца и учители се страхуват. Директорът на школото Симеон Колев пък получавал нееднократно заплахи. Конските каруци в бесен галоп пресичали двора на училището. Живеещите в "Червен бряг" не могат да се движат по тротоарите и алеите на входа на комплекса, за което стотици пъти са се обаждали на полицията. От ромите са пропищели и обитателите на близката вилна местност Калето, където циганите са се настанили. Вилите на хората са обект на множество посегателства и кражби.

Въпросните мургави ловчалии са стари познайници на полицията. Те са от клана на Величка и Захарин Величкови - самите те, децата им и техните семейства, се придвижват с 4 - 5 каруци. Това обясни Владимир Петков от РПУ - Ловеч. Освен това по думите му на местосборището се е оформила негласна трудова борса за евтина хамалска работна ръка.

В отговор на множеството позвънявания на тел. 166 органите на реда още преди време са разпоредили постоянно полицейско присъствие до обяд, най-вече заради учещите деца. Ромите обаче явно са научили графика на униформените, защото започнали да прииждат около 11 - 12 ч., понякога дори след 14 ч., свидетелстват живущи в комплекса. На срещата при кмета Петков обяви, че патрулиращите полицаи ще минават и следобед. Дворът на училището ще бъде ограден това лято, средствата са заложени в капиталовата програма на общината за 2007 г., каза кметът. Това обаче няма да реши проблема на жителите на квартала. Затова на близкия хранителен магазин (от който ромите купуват бира и друг алкохол) от РИОКОЗ ще бъде направена щателна проверка.

Циганите могат да бъдат санкционирани поне по няколко текста от Наредба 1 и Наредба 2 на общината - за употреба на алкохол извън определените за това места; за пускането на конете в паркове и озеленени пространства; за движение на каруци, необорудвани с престилки за отпадъци и др. От РПУ - Ловеч, вече са им съставяли актове за нарушаване на обществения ред, но глобите са несъбираеми, каза Владимир Петков.

 

Материалът е от архива на BG Север


Тагове:   квартал,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. vmir - Забрана на каруците навсякъде!
11.07.2010 10:51
цитирай
2. анонимен - ami takae
11.07.2010 13:01
romite karat karuzi balgarite skapi koli i prodavat na balgarskite deza narcotizi daite rabota na siganite zadaste dobre ii tedasa dobre rabota ii tovae ne e slogno
цитирай
3. анонимен - na ciganin mu dai rabota i tam shte te ...
11.07.2010 13:09
na ciganin mu dai rabota i tam shte te otkradne , iska kvadromiv getoto a natam znaete
цитирай
4. анонимен - anonimen
11.07.2010 14:10
смърт на мангалите
цитирай
5. анонимен - Започва циганин работа в чистот...
11.07.2010 14:37
Започва циганин работа в чистотата. Там му дават метла и лопата. След 1 ден той решава, че го мързи и продава лопатата и метлата и повече не ходи на работа...

Да им конфискуват конете и каруците. След като не могат да платят.
Аз предлагам агитка от 10-20 автомобила да се разходим до там и всеки да хвърли по 2-3-5-10 коктейла молотов. Да видим дали ще дойдат пак.
Докато не им се опълчим на нож - ще ни тормозят. Полицията и държавата нищо няма да направят за нас. Ние сме по богати и можем да си позволим да водим война. Продават се страхотни пиратки с голяма мощност. Ако мине се не мине някой кросов моторист им хвърля по 1-2-3 ... колко ще издържът. А ако се сдобият с оръжие - причина за МВР да ги прибере.
Трябват само малко ентусиасти и да се сформира наказателен отряд. Дори в повечето случаи този отряд няма да прави нищо незаконно. Просто ще си хвърля пиратки из полето.
Нека атака и скинарите и т.н. да не си правят ПиАр акции ами да свършат нещо полезно като организирането на отряд на спасението.
Аз лично с най голям кеф ще се включа в него. И не само аз със сигурност.
цитирай
6. анонимен - всичкото сиган на сапун .
11.07.2010 17:45
всичкото сиган на сапун .
цитирай
7. анонимен - На своеволието се отвръща със своеволие!
11.07.2010 18:01
С поведението си циганите явно нарушават обществените порядки, възползвайки се от слабостта на държавата. Слабостта на държавата, сиреч на хората, които я съставляват се състои именно в липсата на организирана съпротива и прекомерна търпимост към проявите на циганите. Ако бъдат малко понатрепани няколко пъти ще се разкарат или поне няма да пречат. Докато не бъдат отупани здраво няма да престанат,защото циганинт разбира само от този наин на въздействие, актове и тем подобни мерки са за цивилизовани и грамотни хора. За циганите единствено дебела тояга и пердах до успешно увещаване! Нищо друго няма да помогне- само бой! Кой и как ще го изпълни е друг въпрос....
цитирай
8. анонимен - Не - забрана на мангали навс...
11.07.2010 18:15
vmir написа:


Не - забрана на мангали навсякъде
цитирай
9. анонимен - Не само циганите правят такива неща
12.07.2010 00:57
Всеки който притеснява група ученици по по-особен начин е престъпник. Има и българи, които правят такива неща, но никъде в медиите не се пише за това. А ако искате да знаете българи правят и още по-лоши неща. Съгласен съм, че охраната трябва да изгони тези хора, но всеки един такъв случай става повод за расистки коментари. Ромите са нормални хора като българите и самите българи ги озлобяват с отношението си към тях. Това, което правят е реакция на това отношение. Но повечето роми са нормални и прекрасни хора. Това са порочните представители на обществото, защото в едно общество има два вида хора-едните са порядъчни и почтени, другите наркомани, алкохолици и престъпници. Тези са от втория вид, не знам дали са пияници и наркомани, но са крадци. Но, както много пъти съм писал тук във форуми, кражбите на ромите донякъде са обясними, защото те са принудени да водят мизерен социален живот. Държавата е виновна за това, защото винаги ги е пренебрегвала. А на този, който предлага да им се хвърля коктейл Молотов ще му кажа, че с тормоз от страна на хора се справяш като звъниш в полицията и си по-настоятелен с нея, а не като хвърляш коктейл Молотов, защото терорът не убива никого, но Молотов ще го направи.Не можеш, когато някой ти е откраднал нещо, да го убиваш. Ще направиш така, че да влезе в затвора. Но ако го убиеш, ти ще отидеш там. Така, че недей да агитираш към такива неща.

А роми ли са телефонните измамници, коит обират хора?!Само част от тях са роми, но другите са си българи.Абсолютно съгласен съм, че щом тези хора тормозят ученици с каручките си трябва да бъдат наказани, защото законите, правилата и моралът са едни и за българи, и за роми, но трябва да разберем, че човек си има причина за нещо, което прави, имам предвид кражбите.Но от друга страна разбирам и хората, които искат да водят война. По селата ромите са проблем за живущите там. Но тези проблеми ги създава държавата. Тя прави трудно съжителството между българи и роми.Тя прави труден етническия мир.
цитирай
10. анонимен - До 9
12.07.2010 01:18
Ти май си виждал цигани само на снимка, а ?
Преди време взех да ремонтирам един касетофон на едни цигани. След коеот касетофона не можеше да се ремонтира и аз им го върнах при което циганите ми извадиха нож защото не съм го отремонтирал.
Ако Българин убие - веднага в затвора. Ако циганин убие - условна присъда - нали е от малцинство. Ако циганин те нападне и нарани - нищо но ако циганин влезе в двора ти с пушка и стреля по теб и ти извадиш пушка и стреляш по него и го раниш в крака - ще влезеш в затвора.
Ако циганин краде ток - нищо но ако Българин краде ток - плаща го с лихвите и т.н. Българите са репресирани в собственната си дърава. Циганите са напаст и стават все по нагли. Те са рак за обществото. Те не работят не за друго а защото не искат. Защото са свикнали да живеят в калта с кражби а не в апартаменти и да работят. Те не са дорасли за нашето общество и нямат място в него най малкото защото не спазват законите му. А държавата не им налага строги наказания защото те после ще я осъдят, че са репресирани заради етноса си.
Какво става като настаниш цигани в апартамент - ами махат паркет, врати, прозорци и всичкото го изгарят на средата на хола. Качват си коня на 4-ия етаж и си хвълят боклука върху прането на съседите отдолу. Слушат силна музика денонощно без да се съобразяват с никой и нищо и няма сила било то полиция или закон който да ги накара да спрът. И това всичкото го спонсорирам аз, защото месечно давам на държавата пряко поне 500 лева преки данъци и още 2 пъти по толкова ДДС. И като благодарност и капак на всичко същите тея добри и мили съседи ми крадът мазето, акомулатора наколата и бензина, мебелите и всичко което се сетят от вилата. Децата им пребиват моето дете на площадката пред блока защото то има 2 лева за закуска в училище.
Е какво да направи държавата за да не се случва това с мен и с децата ми ?
После не молотов, ами ако намеря ядрено оръжие ще взривя. Те са паразити, рак, тумор който живее на гърба на честните и работливи хора.
цитирай
11. анонимен - Ами щом глобите са несъбираеми - ...
12.07.2010 06:50
Ами щом глобите са несъбираеми - принудителен труд до изплащане на глобата.
цитирай
12. анонимен - do 2
12.07.2010 06:58
Ох писна ми все на ромите да даваме ток,вода не плащат.Да си намерят работа бре на мене някой да не ми дава нещо!!Проблема с тях е в целия ЕС така ,че не можеш да обвиняваш Българите дори сила като Германия не може да ги интегрира!
цитирай
13. анонимен - zoro
12.07.2010 08:05
do anonimnia razbirach ot vsichko,turnovskoto L-no vmesto da si korata na vsiako L-no i da davash saveti po neta hvani se s neshto polezno.
цитирай
14. анонимен - Тия мръсни мангали само пушката ги ...
12.07.2010 09:35
Тия мръсни мангали само пушката ги оправя! Пускайте им армията!
цитирай
15. анонимен - анонимен
12.07.2010 10:18
требва да ги изселим вьв маика Индия
цитирай
16. анонимен - менгеле
12.07.2010 10:22
WERMAHT ТОВА ГИ ОПРАВЯ МАНГИТЕ
цитирай
17. bgsever - Моля!
13.07.2010 15:31
Приканвам коментиращите да спазват добрия тон.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473333
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031