Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2010 13:23 - Циганите на Стара гара вилнеят безнаказано
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 8930 Коментари: 13 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Темата от архива:

Боклуците
  Безобразие

 

Циганите на Стара гара вилнеят безнаказано

 

Ромите твърдят, че са приятели с градоначалника Найден Зеленогорски

 

image

Поля ТОМОВА

От непрестанен цигански тормоз се оплакват жителите на Стара гара. Хората, живеещи на улиците "Люляк", "Тотлебен" и "Анастасия Димитрова" вече повече от година са подложени на издевателства от страна на ромите, настанени от плевенския градоначалник Найден Зеленогорски на "Тотлебен" 33. "Кметът много сгреши, като докара тук циганите и ги събра на едно място. Буквално направи гето", категорични са хората от квартала. Те са събрали над 1 000 подписа против циганския терор. Внесли са и жалба до Зеленогорски с дата 18 юни тази година. До момента нямат никакъв отговор от него, който по закон би трябвало да отговори в 14-дневен срок от подаване на жалбата. "Нали циганите го избраха, как ще ни отговори. Тук те се хвалят, че никой нищо не може да им направи, защото кметът им е приятел и си говорят на ти", твърдят препатилите жалбоподатели. Заради опасения от саморазправа хората не смеят да покажат лицата си, нито пък искат да бъдат написани имената им.

Блокът на ул. "Тотлебен" 33, в който са настанени циганите, и пространствата около него са осеяни с боклуци, навсякъде цари мизерия. В същото време контейнерите наоколо са полупразни. "От блока се хвърля всичко - храни, опаковки, дори стъкла. Мятат не само найлонови торбички с боклуци, а цели свински глави. Падат като бомби... Замерят децата с яйца, лук и камъни. Наскоро една стъклена опаковка падна в опасна близост до дете. Тук кметът праща хората от трудовата заетост да чистят всеки ден циганските боклуци. Защо? Това се прави с нашите пари. Ромите умишлено целят дори вратите и прозорците на насрещните сгради", разказват обитателите на квартала. Освен смрад и опасността някой да пострада от летяща от прозорците "бомба", тук има и риск от зараза. През миналата година в квартала са регистрирани много случаи на хепатит А, твърдят потърпевши.

Другият огромен проблем е денонощната музика, която се носи от "Тотлебен" 33. Явно за "приятелите на кмета" е вечен празник - кварталът кънти непрестанно, звуците са от чалга до ходжа-маанета. "Почти всеки ден викаме полиция. Идват патрулите от Второ РПУ - момчетата си вършат работата, пишат актове на циганите, те спират за малко, но като си замине патрулът, отново надуват колоните. Имат наглостта да изкарват тонколоните на терасите си. Тук имаше деца, които учеха за изпити с тапи на ушите", споделят жителите на Стара гара.

Голяма част от българите се опитват да продадат имотите си и да се махнат. Никой обаче не купува. Потенциалните купувачи само като чуят, че е на Стара гара, се отказват. Жена от квартала с малко дете пък споделя, че когато в детската градината питали сина й къде живее, той отговорил - там, при циганите.

В квартала зачестяват и кражбите, споделят хората. Няколко пъти районът остава без телефони, а в същото време пред "Тотлебен" 33 се вие гъст, черен дим от обгарянето на кабели. Ежедневие е разбиването на домове.

Хората от квартала твърдят, че кметът Зеленогорски не само не обръща внимание на жалбите им, но се кани да настани още 30 цигански семейства на "Тотлебен 33". "Преди много години това беше един хубав квартал, с хубаво училище - "Никола Йонков Вапцаров". Съсипаха всичко - сега училището е изцяло циганско. Тук всяка сутрин три автобуса изсипват ромчета. Защо Зеленогорски не прати един автобус в СОУ "Иван Вазов", а ние трябва нашите деца да ги местим в други учебни заведения", питат хората. Те вече не пускат децата си дори на улицата, защото се страхуват от ромите, които пък се превръщат в напаст и заплашват етническия мир в квартала. Не знам кой е по-лош - бай Тошо, дето го построи този блок, или Зеленогорски, който го направи гето, коментират жителите на Стара гара.

 

Материалът е от архива на BG Север



Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ...
02.07.2010 13:27
EXTERMINATION!
цитирай
2. анонимен - ПРОСТИТЕ БЪЛТГАРИ
02.07.2010 15:05
НАДАЛИ ИМА ПО ПРОСТИ ХОРА ОТ БЪЛГАРИТЕ. И ОСОБЕНО ПОЛИТИЧЕСКИЯ И УПРАВЛЕНСКИ ЕЛИТ НА ТАЗИ НАЦИЯ. ПОЛИТИЧЕСКИТЕ НИ РЪКОВИДИТЕЛИ СА ЕДНИ БОКЛУЦИ , КОИТО СИ ГЛЕДАТ СЛУЖБИЧКАТА . ДЕСИТИЛЕТИЯ НАРЕД / ОТ КОМУНИСТИЧЕСКОТО ВРЕМЕ / НИ КАРАТ ДА ПЛАЩАМЕ ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ДЖОБ ИЗДРЪЖКАТА НА ЦИГАНИТЕ. ТОК, ВОДА, ДАНЪЦИ, СЕМЕЙНИ, ДЕТСКИ ПОМОЩИ, ЛЕКУВАНЕ . И ТЕ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ .
цитирай
3. анонимен - Трябва да ги интегрираме час по-...
02.07.2010 16:51
Трябва да ги интегрираме час по-скоро. За целта ще ни трябва поне 1 крематориум.
цитирай
4. анонимен - Kмета пред медиите. Само от теле...
02.07.2010 16:53
Kмета пред медиите. Само от телевизии ги е страх политиците.
На въпроса: Какво имаш против циганите, един приятел отговаряше: НАПАЛМ

така, че - истината е в коктейла молотов
цитирай
5. анонимен - 4uma za tqh
02.07.2010 17:03
smqrt za parazitite
цитирай
6. анонимен - BOBMA
02.07.2010 17:34
Namerete nqkakvo zrivno ustroistvo i vzrivete toq blok :) az ako bqh bih se psotaral po sqkakav na4in da namerq...ne e nevazmojno .......p.s. SS
цитирай
7. анонимен - в Овча Купел в София
02.07.2010 18:27
в Овча Купел в София имаха идея да правят подобна простотия. Даже бях решил да продавам и да се махам, преди да се усетят. Добре, че дойде кризата и това отмина. Че си представях същата дивотия, и то на 20 метра от блока ни!!!!
Една вечер притесняваха в рейс 11 2 момичета. Съжалявам, че бях сам.
цитирай
8. анонимен - Найден Зеленогорски е кмет на Пл...
02.07.2010 18:29
Найден Зеленогорски е кмет на Плевен и едва ли ромите от Стара Загора са гласували за него. Що за погрешна информацуя? А циганите трябва да се пратят където им е мястото, в краматориума.
цитирай
9. анонимен - Това нагнетяване на обстановката е ...
02.07.2010 18:43
Това нагнетяване на обстановката е целенасочено от скритите крадци на държавата.Щом не искат да се съобразяват с нас,на всичките по един черен печат и да вървят на майната им.И без това,това е само една спирка за тях,те слугуват на чужди интереси,ръководят ги крадливи кланове,там и се внасят,целта им е друга,колкото повече окрадени народи има,толкова по-добре за старторите им.За толкова години и едните и другите са доказали,че въобще не си струва да се общува с тях,да се надява обществото на правилно отношение.Тия не са от нашта раса и не от тоя континент,никога няма да ни разберат.Няма що да се надяваме,че ще чуят нечия съдба,могат само да се присмеят,че в търпението си сме ги допуснали да се доближат до нас и да понесем щети и в името на какво - на етичноста.Били са крадливи,нищо не са сътворили,да си ходят както са се родили,изпълнили сме си задълженията към някакъв си документ.
цитирай
10. анонимен - Zelenogorski izobsho ne mu puka. Za ...
02.07.2010 19:21
Zelenogorski izobsho ne mu puka.Za men tova e nagla igra s tarpenieto na horata.Na Stara gara she stane nesho seriozno,zashoto horata ne izdarjat veche,i nikoi ot upravlqvashite ne go e grija-kade e Volen Siderov,pochti vsichki glasuvaha za nego.
цитирай
11. borsi - А само Хитлер да бе изкарал още го...
03.07.2010 01:30
А само Хитлер да бе изкарал още година .... За съжаление тази народност подобна на човека, изгонена дори от родната си Индия, щом за 500-700 години не е успяла да се асимилира и цивилизова в Европа, то няма и да успее.
цитирай
12. lambo - Зад привилегиите на циганите стоят Доган, Сорос и
03.07.2010 16:17
онези гадове ... хазарите-лихвопийци от Уолстрийт

Трябва да се спрат всички социални плащания за паразитите - Майчинства, Детски и Помощи.
Да станат от леглата и да тръгнат да работят

Иначе - скоро време те ще станат няколко милиона. И тогава жална ни майка
цитирай
13. анонимен - Найден Зеленогорски е кмет на Пл...
04.07.2010 17:09
анонимен написа:
Найден Зеленогорски е кмет на Плевен и едва ли ромите от Стара Загора са гласували за него. Що за погрешна информацуя? А циганите трябва да се пратят където им е мястото, в краматориума.

Къде прочете Стара Загора? Айде да четем по-внимателно и тогава да пишем.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3480777
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930