Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2010 17:21 - Изверг изнасилва брутално тийнейджърка върху гроб
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 27833 Коментари: 34 Гласове:
13

Последна промяна: 01.07.2010 17:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Темата от архива:

Ъндърграунд

Изверг изнасилва брутално
тийнейджърка върху гроб


Обвиняемият и съдията били
съученици в СОУ “Стоян Заимов”





Емилия КАРАБУЛЕВА

"Мамо, мамо, къде си? Помогни ми…”, крещял невръстният Тихомир, заключен в мазето на една детска градина. Учителката му го биела често, защото бил “див и палав”. После го отвеждала в избата, където часове наред се носели зловещите крясъци и ридания на малчугана.

Може би горните обстоятелства от житейския път на Тихомир Борисов са залегнали в основата на дисоциалното му личностно изкривяване, което го препраща след много години в криминалния контингент. Присъди за изнасилвания, кражби, измами вече са вписани в досието на 32-годишния мъж. Последното наказание “лишаване от свобода” за 10 години му беше наложено от Плевенския районен съд заради умишлено и несравнимо по своята жестокост изнасилване на 17-годишно момиче в центъра на Плевен.

Кой би могъл да предположи, че там, в съдебната зала пред лицето на Темида и на невръстната, слабичка, трепереща като лист жертва Ирина ще се срещнат двама съученици, единият обвиняем, а другият - раздавач на правосъдие.

“Учехме заедно в плевенската гимназия “Стоян Заимов”, но той едва ли ме помни. Отдавна не съм гледал подобно


дело, изтъкано от

жестокост, ужас,

страх и кръв,

което като че ли обезсмисля нашите ежедневни дребни проблеми, но ни дава храна за размисъл относно причините за подобни деяния”, сподели след процеса районният съдия Димитър Кирилов. Делото се гледаше при закрити врата поради изнасянето на интимни подробности от живота на жертвата.

Вечерта, около 20,30 ч. на 25 февруари тази година, нищо неподозиращата Ирина отишла в кафе “Луксия”, където имала среща с приятели. Разговаряли, смели се, обсъждали проблемите си в училище, дори близките й хокали Ирина, че се държи малко “дръпнато” в мъжка компания. Около 0,30 ч. заведението било затворено, а шумната компания се преместила в дискотека “Бижу”. Там престояли около 10 минути, а Ирина била споходена от желанието да се прибере в къщи, защото родителите й били строги и не приемали лесно нейните “своеволия”.

След като се разделила с приятелите си, 17-годишната девойка отишла до уличен телефон в близост до “Спиди”, за да повика свой познат - таксиметров шофьор, който да я откара у дома. Диспечерката на централата на радиотакситата обаче не могла да намери търсеното от Ирина лице. Докато говорела по телефона, трима от приятелите й били в близост до нея. После девойката им обяснила, че ще се прибира и тръгнала сама към ул. “Васил Левски”. Останалите трима продължили в обратна посока.

Така в момента, когато вървяла по старата главна улица и наближавала магазин “Теодор”, Ирина била забелязана от обвиняемия Тихомир Борисов. Следователи по делото твърдят, че в този късен час


той бил с нагласа-

та да си наеме

проститутка,

нещо което било обичайно за него.

В мига, когато видял крехката Ирина обаче той променил плановете си и мигновено взел решение да блудства и изнасили беззащитното момиче. В себе си Борисов носел газов пистолет, който предварително бил взел вечерта. Оръжието било собственост на Гергин Павлов. Без колебание от вече изработената в съзнанието му схема за прелъстяване Тихомир настигнал Ирина. Прегърнал я с лявата си ръка през рамо, а газовия пистолет опрял във врата й.

“Тръгвай с мен, че ще те застрелям като куче”, почти в ухото й изсъскал насилникът. Момичето си помислило, че това е опит за грабеж. Страх, по-късно примесен с ужас били чувствата, които изпитала тогава жертвата.

“Целувай ме! Не стой като дърво, де”, изкрещял Борисов. Двамата продължили да се движат по улицата в посока към кооперативния пазар. Прелюбодеецът през цялото време държал пистолета насочен към врата и главата на непълнолетната. Минали покрай павилион за продажба на цигари, който се намирал от лявата страна на старата главна улица “Васил Левски” срещу магазин "Булдозер". Там, непосредствено до павилиона има тунел на жилищна сграда, водещ към ул. “Дойран”, в който работи като нощен пазач Велизар Петров. Борисов спрял до павилиона и притиснал Ирина до стената. В същото време пазачът излязъл навън и попитал: “Проблем ли има?”

Насилникът го успокоил, отговорил му, че всичко е наред и подкарал примрялата от страх жертва през тунела, по моста на реката срещу блок “Марс” и “Венера”,


после се насочили

към стъпалата,

водещи към ста-

дион “Плевен”.

“Защо не обърнах по-голямо внимание тогава, горкото момиче…”, вайка се по-късно свидетелят Велизар Петров. Той и до днес живее с вината, че е можел да предотврати разигралата се по-късно ужасяваща драма.

“Моля те, пусни ме! На никого няма да кажа”, плачела Ирина. Борисов я държал здраво, в проблясък на опиянение от предвкусваното удоволствие даже я попитал: “Абе, ти като си толкова готина, имаш ли си приятел, как му е името?” Девойката заридала по-силно, а насилникът се опитал да я “успокои” с думите: “Мълчи, ако ме слушаш, няма да те гръмна!”

Тогава Борисов обяснил на Ирина, че работи в полицията и ако се оплаче веднага ще разбере и ще я убие, е записано в обвинителния акт на Плевенския районен съд. Двамата започнали да се качват по стълбите, спрели по средата. Насилникът накарал момичето да се съблече. Ирина се дърпала, плачела, молела за милост, но Борисов я заплашил, че ще използва пистолета. С треперещи ръце Ирина си свалила дънките и бельото. Борисов й наредил да му направи орална любов. Обвиняемият бил седнал на земята, хванал с ръце главата на Ирина и я притиснал към половия си член, с подробности е обяснен актът на насилие в обвинителния акт.

Беззащитната жертва се дърпала, крещяла, но наоколо в късния час никой не се появил. “Моля те, какво правиш с мен, девствена съм!”, продължавало да ридае момичето. Но насилникът не спирал, дори когато дрехите й, дори пръстта се покрили с петна от кръв. Сразената жертва едвам помръдвала, но Борисов бил непреклонен.

“Обличай се и тръгвай с мен!”, крещял той. После


двата силуета се

отправили към

гробищния парк -

насилникът, видимо ядосан, влачел едва пристъпващото момиче в града на мъртвите. По пътя обвиняемият се спрял и извадил пълнителя на пистолета, като го показал на Ирина, за да я убеди, че има патрони. “Това тук е за теб!”, изкрещял Борисов. След това пред очите й заредил пистолета.

До един от гробовете задърпал момичето, накарал го отново да се съблече. “Докато не ми направиш пак орална любов, няма да те пусна! Какво се пулиш, бе, сякаш не знаеш какво е това!”, зловещо ръкомахал с оръжие в ръка над гробовете насилникът. После неколкократно я изнасилил, в обвинителния акт са вписани всички извращения, на които е било подложено останалото без сили момиче.

След случилото се обвиняемият изявил желание да изпрати Ирина до дома й. Макар и цялото в кръв, момичето се окопитило и излъгало насилника, че живее в кв. “Сторгозия”, бл. 50. Заедно тръгнали нататък. През цялото време Борисов продължавал да държи газовия пистолет в ръката си. Пристигнали до блока. “Искам утре да те видя. Ако се обадиш в полицията, помни, че ще те пречукам!”, предупредил жертвата си Борисов. Определил й среща на другия ден пред ресторант “Централ” в 17 ч.

На следващия ден Ирина отишла на училище, трябвало да участва в олимпиада. На един от съучениците й Емил Аргиров направило впечатление, че


девойката се

държи неадеква-

тно, гледа в

една точка

и не разговаря - нещо необичайно за нея. След настояване от негова страна Ирина му разказала, че през нощта е била изнасилена. На същия ден, 26 февруари т. г., в кафе “Луксия” момичето споделило с приятелите си среднощното си ужасяващо преживяване. Те я посъветвали да депозира жалба в полицията. Ирина изпитвала панически страх от заплахите на Борисов, че е полицай и ако се оплаче ще разбере и ще я убие. Приятелите й обаче успели да я убедят и тя подала жалба във Второ РПУ в Плевен, където описала зловещата си драма.

По-късно униформените заловили Тихомир Борисов пред ресторант “Централ”.

Най-ужасяващия факт от направената по-късно съдебно-медицинска експертиза бил този, че обвиняемият страдал от хронична венерическа болест, вероятно честото му пребиваване в плевенските бардаци е сложило своя отпечатък, коментират юристи. Големи по площ охлузвания и кръвонасядания по половите органи, кръста и гърдите на Ирина констатирали съдебните медици. По цялото тяло на жертвата се набивали на очи следи от зъби и нокти - гледка, която рядко срещали в практиката си дори опитни специалисти.

“Пораженията, травматичните увреждания обаче са временни. По-сериозен е проблемът с по-късно появилото се душевно разстройство”, казват свидетели на процеса, които са наблюдавали поведението на 17-годишната жертва. По време на извършеното спрямо нея невиждано насилие тя е била в състояние на силен стрес и е развила остра стресова реакция. В последващия период от около един месец е била в


състояние на

посттравматично

стресово

разстройство,

е записано в експертизата.

От заключенията на назначената по делото съдебно-психиатрична и психологическа експертиза е видно, че при освидетелстването на обвиняемия Тихомир Борисов се касае за “дисоциално личностно разстройство”. Но по време на извършване на изнасилването той не е бил лишен от възможността да разбира свойството и значението на действията си и да ръководи постъпките си. Употребата на алкохол в момента на насилието също не нарушава критериите за вменяемост, категорични са психиатрите.

Горното заключение не помогна на обвиняемия да избегне примката на правосъдието. Само в едно съдебно заседание по време на лятната си ваканция Плевенският районен съд постанови 10 години затвор за Тихомир Борисов, след като изслуша показанията на свидетелите и вещите лица по делото. “Само искрените признания на обвиняемия го спасиха от максималната в такива случаи присъда от 15 години”, обясни съдията на процеса Димитър Кирилов.

Борисов има зад гърба си солиден “криминален стаж”, лежал е няколко пъти в плевенския и пловдивския затвори за изнасилвания, блудства, кражби и измами. В досието му фигурира дори бягство от затвора. Майката на Борисов е от Пловдив, част от провиненията му са извършени там. “Осъденият бил трудолюбив, работел на строеж. Дори момчетата и шефът му искали да им стане бригадир”, стана ясно по време на процеса.

Присъдата влезе в сила от 7 септември, затова исканото обжалване от защитата на Борисов вече е с изтекъл срок, коментират юристи. Той се задължава да изплати 10 хил. лв. обезщетение за причинени неимуществени вреди, болки, страдания, страх в резултат на престъплението на непълнолетната Ирина, е записано в съдебното решение.

Б. р.: Имената на жертвата и на свидетелите са променени по разбираеми причини.

Материалът е от архива на BG Север
 


Тагове:   гроб,


Гласувай:
13



1. анонимен - .....
01.07.2010 20:10
Не виждам защо държавата харчи средства за съдебни процеси срещу такива изроди. Куршум в главата на място! Но, учителката, която го е малтретирала, за да го превърне в звяр, заслужава доживотен затвор...
цитирай
2. анонимен - mi2mo
01.07.2010 20:22
всеки път когато чета или слушам за подобни неща в гланата ми се върти само една мисъл... защо в България нямаме закон за смърт на такива изроди... дори незнам как да ги нарека
цитирай
3. анонимен - po kratkata procedura
01.07.2010 20:30
ot tozi izverg 4ovek ne stava,varnete si go na gospod za remont.obezglavjvane sas sekira e ne6toto koeto napalno zaslujava kato milost.
цитирай
4. анонимен - каква е целта на статията? ако възмущавате защо не запазвате авторитета нажертвата?
01.07.2010 20:48
каква е целта на тази жълта статия?
да опише с подробности жестокостта и след това да каже "Ах колко лош ловек!"
това което пишете е също жестокост, жестоки думи - да описвате с подбробности като в жълт вестник всичко
Ако това беше се случило с вас, щяхте ли да сте съгласни всички да четат с подробности как са ви изнасилили?
цитирай
5. desonnac - каква е целта на тази жълта стати...
01.07.2010 21:51
анонимен написа:
каква е целта на тази жълта статия?
да опише с подробности жестокостта и след това да каже "Ах колко лош ловек!"
това което пишете е също жестокост, жестоки думи - да описвате с подбробности като в жълт вестник всичко
Ако това беше се случило с вас, щяхте ли да сте съгласни всички да четат с подробности как са ви изнасилили?


А иначе какво да напишат?
Абе, някъв там изнасилил момиче...
Тогава четящия си мисли- ужас и продължава, маха с ръка и не му пука вече.
Въпреки всичко което става в България хората вече не влагат истинското значение в думи като изверг и престъпление- Когато значението на думата е недостатъчно за да предаде информацията и да предизвика емоцията която трябва няма смисъл въобще да споменаваме такива неща. Достатъчно подробно че предава значението без да обобщава с неадекватни думи.
цитирай
6. анонимен - СМЪРТ , СМЪРТ , СМЪРТ !
01.07.2010 21:52
СМЪРТ , СМЪРТ , СМЪРТ !
цитирай
7. анонимен - СМЪРТ , СМЪРТ , СМЪРТ !
01.07.2010 21:52
СМЪРТ , СМЪРТ , СМЪРТ !
цитирай
8. анонимен - смърт на такива изверги
01.07.2010 22:30
смърт на такива изверги
цитирай
9. анонимен - Malki momicheta, uchenichki, n...
02.07.2010 04:49
Malki momicheta ,uchenichki ,nemat rabota po diskoteki,kafeneta i sami po ulizite pres noshta .
Niakoga ,ne mi pozvoliavaha da se pribera sled 7 i polovina
цитирай
10. анонимен - Ебати смешния съдия. С тая присъда ...
02.07.2010 05:09
Ебати смешния съдия.С тая присъда само е направил второ изнасилване.Цирк на сред Плевен.Само Зил с експлозиви ще ви оправи,нещасници съдии.С вас зле,ама без вас по добре.10 000 манафа да ви се изпразнят господа съдебни служители
цитирай
11. анонимен - HM
02.07.2010 06:32
15 години максимално по закон е твърде малко + рецидив, такива трябва да са доживот
цитирай
12. анонимен - takiva kompeksirani 4ekidjii s ...
02.07.2010 06:38
takiva kompeksirani 4ekidjii s pravata lopata po kuhite glavi
цитирай
13. анонимен - Ако това дете е детето ми- този бих. . ...
02.07.2010 07:12
Ако това дете е детето ми- този бих.................ъъъъъъъъъъъъ. За съжаление- тов не би излекувало травмите с детето ми с това. Изверг гаден! Ей, такива изверги се появиха. И при социализма ги имаше. Извратеняци! Вярно, че не може да се прибира по късните часове. Да пазим децата си. Но такива работи и по обяд стават. Навре се във входа или в асансъора. Трябва обаче децата да споделят, защото кой знае колко такива мизерници се разхождат и всяват ужас, защото жертвите си мълчат - от страх и срам! Или пък в училищата - по тоалетните! Кошмарници!
цитирай
14. анонимен - 10g. sa twarde malko. kato izleze ...
02.07.2010 08:11
10g. sa twarde malko. kato izleze pak e sa4ia.ne biwa da izliza ot zatwora.
цитирай
15. moniboneva - измъкнал се е с присъда от 10г!
02.07.2010 08:14
по закон не може да съдийства или адвокатства на познат, бил той само съсед. кой го е оставил води дело на съученика си? тези които обвиняват учителката не са сигурни, първо дали историята не е скалъпена от съученика му с цел да облекчи ,неговата присъда. второ, дори да е вярно, учителката е прекалила но има доста, трудни деца. в сащ ги смятат за непоправими! оставят ги без всякакви, опити за превъзпитание. ако извършат престъплени си понасят наказанието, дори ако са на 14г пак ги затварят. у нас навремето ги пращаха в ТВУ-та вярвайки ,че могат да се поправят. но уви рядко се случва, като станат зрели хора да се кротнат и да бъдат ,примерни граждани!това момиче като е претърпяло насилие на 17г, вярвате ли, че в резултата на това и тя ще стане насилник-съвсем не!!! живота и е превърнат в кошмар.този е заслужавал максималната присъда от 15г. има и заплаха за живота на жертвата с оръжие.
цитирай
16. анонимен - Kolko priatelki imam iznasileni ot mutri
02.07.2010 09:07
prikrivani ot bivshite ni politici.
цитирай
17. анонимен - няма закони
02.07.2010 09:26
как може само 10 години, смърт или доживотен затвор за такива гадове, кога ще променят законите в тази държава
цитирай
18. анонимен - Ето този ако посегне на някой роднина ще го забия на кол!
02.07.2010 09:31
Ето този ако посегне на някой роднина ще го забия на кол!
цитирай
19. анонимен - A-a-a-a. режа му патерицата и двете ...
02.07.2010 09:57
A-a-a-a. режа му патерицата и двете леви поне до лактите, и да си изкупува греховете, животното.
цитирай
20. анонимен - Смъртна присъда - изнасилване и ...
02.07.2010 10:20
Смъртна присъда - изнасилване и пребиване до смърт.
цитирай
21. анонимен - OTVRAT STE
02.07.2010 10:23
TOIA BLOG E OTVRATITELEN, SIGUREN SAM 4E AVTORAT MU E DU6EVNO BOLEN. NI6TO LI4NO
цитирай
22. анонимен - Ама как ще променят името на изверга
02.07.2010 10:34
Ама как ще променят името на изверга, нека знаем кой е този идиот. Нека не го оставим така. Горките момичета познавам такива страдалки и тези случки за съжаление са им петно за цял живот.
цитирай
23. анонимен - О! Горкото момиче! Обаче, защо, по ...
02.07.2010 11:02
О! Горкото момиче! Обаче, защо, по дяволите е тръгнала да се прибира сама посред нощ? На доста повече от 17 години съм, обаче ако съм на заведение с приятели и видя, че става късно и вече има малко хора по улиците, винаги или си взимам такси или моля някой приятел от компанията да ме изпрати. Трагично е, но е факт, в тази държава, ако сам не се грижиш са себе си, няма кой да ти обърне внимание!
А за тоя изверг нямам думи! Как ще му дадат само 10 години, бе! А това момиче ще живее с този спомен до живот! Просто не ми се мисли! Защото лекарите ще излекуват тялото и, но душата и няма. :-(( А за този изрод не 10 години, а химическа кастрация! Това, че го заключвали в детската градина изобщо не е оправдание. Има хиляди хора, които са преживели много по-лоши неща в детството си, а не са станали изверги! Това със заключването си беше най-нормална практика в детските градини! И мен са ме заключвали. Като не им се занимаваше на учителките с нас, просто ни заключваха и отиваха да пият кафе! Обаче никой от нас не стана престъпник!
цитирай
24. анонимен - дрън дрън
02.07.2010 11:59
Абе, тука има поне 5 безмислици, хахахахахаха много са зле тези дето са писали статията, като бозава драма. Поне да беше нещо смислено, т'ва е като евтина история от булеварден роман. Дори да се е случило с начина му на пресъздаване изглежда като измислица и се злоупотребява с пострадалото момиче и с неговото достойнство.
цитирай
25. анонимен - ужасна случка
02.07.2010 12:18
Това направо е кошмар, горкото момиче. Дано поне бързо се стабилизира и да излезе от това положение, въпреки че тя едва ли някога ще забрави, какво и се е случило. Според мен на такива изроди като тоя, им се полага да им причинят същите страдания. Доно в затвора му го върнат тъпкано.
цитирай
26. анонимен - ужасия
02.07.2010 13:14
А бе какви са тея 10 години затвор??? Нима за някакви си 10 годинки тоя ИЗРОД ще се промени, е*а ви и законите.За такива директно без дела и проточвания-на Електрическия стол!!!!!
цитирай
27. анонимен - Потърпевша
02.07.2010 13:24
СМЪРТ за насилника! И защо да не му знаем имената? Защо го щадите? Защо е тази криво разбрана "хуманност" спрямо един закоравял престъпник? Жалко за момичето! Травмата е жестока и последствията са за цял живот! За такива едно време е имало БЕЛЕНЕ...
цитирай
28. анонимен - obesil se?
02.07.2010 13:30
Имаше един на село изнасили старица,но внука и плати на един доживотник във Варненския затвор и насилника "се обеси в килията си"
цитирай
29. анонимен - izverg iznasilva brutalno tineijerka varhu grob
02.07.2010 13:35
daite mi go na men toq kopeldak
цитирай
30. анонимен - Сензационност с мярка ако обичате :)
02.07.2010 18:02
Съгласна съм, че това което се е случило с момичето е ужасно и обществото със сигурност трябва да бъде инфрормирано за подобни деяния, както и за развоя на съдебните дела. Не смятам обаче за уместен начина, по който тук г-жа Карабулева е решила да разкрие в болезнени подробности какво и как точно се е случило...Според Етичния кодекс на българските медии: "Ще се въздържаме от възхваляващо или придаващо излишна
сензационност отразяване на престъпления, насилие и жестокост."(т. 2.6.4). Така че, уважаеми колеги журналисти, нека имаме поне малко милост към опечаленото семейство.
цитирай
31. анонимен - Savremenen bylgarin
03.07.2010 15:26
Navremeto v u4ebnicite po istoria pi6e6e 4e turcite iznasilvali, a kakvo praviat na6ite hayduti?
цитирай
32. dolsineq - Кошмар! Бих го кастрирала. Да беше ...
03.07.2010 15:33
Кошмар! Бих го кастрирала. Да беше се хвърлил под някой влак, а не да изнасилва и да се търсят причините в проблемното му детство...
цитирай
33. анонимен - ужас без край
05.07.2010 20:00
Къде е това правосъдие бе хора. Но по лошото е,че началото на всички тежи ужаси е поставено още от така наречените педагожки в детските години.Незнам дали някой от министерството на образованието си поставя задача да проучи и нарави психологичен анализ на вечно недоволните учители и учителки.Колко изкукали от тях въпитават нашите деца????????????????
цитирай
34. анонимен - Смърт е малко
15.03.2011 00:59
Трябва да го изгорят жив ама не до смърт да оживеее с 98% изгарания и да го метнат някаде да го изядат кучетата и пилците .......
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3481261
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930