Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2010 13:50 - Среднощни бандити нападат и бият ватмани и кондуктори
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 8115 Коментари: 11 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Темата от архива:

Пияници купонджии

Среднощни бандити нападат и бият ватмани и кондуктори

 

Служителите от “Тролейбусен транспорт” се страхуват за живота си

 

 

imageЕмилия КАРАБУЛЕВА

ападнаха ме четирима цигани по пътя за дома. Двамата от тях бяха почти деца. Единият от по-възрастните ми изля чаша вряло кафе в лицето и докато се забърша, другият ме удари с юмрук. Попитах го защо го прави. Но той извади изпод дрехата си някакво оръжие, приличаше на мачете, и ме удари през лицето. Рукна кръв, веждата ми беше спукана. Явно кръвта ги подплаши и се разбягаха", разказва тъжната си история за побоя Йотко Цеков. Той е ватман, управлява тролей от години, прибира се по тъмно. Побоят над него е станал преди десетина дни, човекът е уплашен, подал е жалба в полицията.

Случаят с Йотко е последният от серия нападения срещу ватмани и служители в тролейбусното депо в Плевен. Хората казват, че е имало обири, нападения с бухалки, а преди месеци ватманът Пламен Пелов е напръскан със спрей без никаква причина. Последното, което успял да види, били трима мъже, които излезли от лека кола и се запътили към спрелия тролей. Единият го напръскал със спрей в очите, другият носел бухалка и потрошил стъклата на возилото. Пелов дълго време престоял в болница във Варна, за малко да загуби зрението си. Казва, че още не може да преживее стреса, продължава да лекува очите си.

Ватманката Наталия Николова била дежурна и се прибирала в дома си в кв. "Сторгозия" към 23 ч. Нападната била от млад мъж в клошарски дрехи, след няколко удара по тялото й задигнал дамската чанта. "Подозирам, че съм била проследена. Явно някъде край депото действа банда, знаят кога се прибираме, дали сме получили пари и други подробности", споделя Наталия. Жената казва, че след 22,30 ч. в тролеите пътуват само наркомани, пияници, крадци, изобщо представители на кримиконтингента. Понякога вдигат скандали, крещят, но сковани от страх ватманите не смеят да им правят забележки.

Иван Николов, служител в депото, си спомня как посред бял ден разярен мъж влетял при диспечерите и започнал да ги налага с палка. "Имало е парадоксални случаи, например пиян шофьор да мъсти на ватман, че му "убил скоростта". Знаете, че улиците в Плевен са тесни, тролеите се движат по-бавно, а разни яки момчета изливат гнева си върху нашите хора, възмущава се Николов.

В стрес са изпаднали и контрольорите в тролеите. Те събират пари от пътниците, а след края на смяната отиват да се отчитат. Побоят над Йотко и ширещите се слухове, че край депото действа банда, засилват страховете им. Хората искат да бъде назначена охрана, боят се за живота си. Нощем се събират на групи, за да се разотидат по домовете си. Потърпевшите са подали жалби в полицията, хората са викани и разпитвани, но побоите и кражбите край депото продължават.

"Много е неприятно, наистина, да стават такива неща. Не съм запознат със случая на Йотко Цеков. Но ще го изслушам и ще взема мерки. Осигурили сме извозване на хората с микробус по тяхна заявка до домовете им. Не сме предвидили охрана, за да не натоварваме финансово дружеството". Така Ангел Несторов, шеф на "Тролейбусен транспорт" в Плевен, коментира зачестилите случаи на нападения над негови служители и какви мерки да бъдат взети за безопасността им.


Материалът е от архива на BG Север

 

 


Тагове:   нападат,


Гласувай:
6



1. анонимен - Най-вече циганите.
30.06.2010 17:09
Най-вече циганите.
цитирай
2. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
30.06.2010 18:14
Започват да стават все по нагли.
Към автора- Абе аз от малък знам, че ватмани се наричат единствено и само шофьорите на трамваите...Откога подкараха и тролейбуси...
цитирай
3. анонимен - zasho ne pitate kak jiveqt horata na ...
30.06.2010 20:31
zasho ne pitate kak jiveqt horata na Stara gara?Kakvo chaka poliziqta-da stane ubiisstvo li?
цитирай
4. анонимен - Асан Демир
30.06.2010 20:55
Евала на циганите!!!Никаква толерантност към тия боклуци и расисти-дасовете!!!
цитирай
5. анонимен - Толерантност
30.06.2010 21:33
4 - в един момент и ние ще спрем да бъдем толерантни към вас и какво ще правите? Няма нужда дори да ви избиваме - като ви спрем издръжката и безплатното лечение, сами ще измрете от глад и епидемии - защото не сте хора, а сте по-нисши от животните.

За статията - искам да знам защо издържаме с данъците си 60 000 мръсни ушеви свини, които освен да си барат топките по цял ден, нищо друго не вършат?
цитирай
6. анонимен - Ало къде е полицията, трябва нез...
30.06.2010 21:46
Ало къде е полицията , трябва незабавна операция !
цитирай
7. анонимен - CC
30.06.2010 22:01
Всеки циганин в гето иначе на сапун.
цитирай
8. анонимен - решение просто
30.06.2010 23:19
каква охрана бе нали полиция има просто по това време да пратят една патрулка из района ---или и тях ги е страх да не ги подкарат с бухалки
цитирай
9. анонимен - гол гъз
01.07.2010 00:30
Ако това което се беше случило в Захарна фабрика в София - една доста предствителна извадка от циганите живеещи там напълно незаконно да нападнат празнуващи българи и да пребият десетина от тях ,а един професор да го убият, се беше случило преди 80 год по времето на нашите дядовци в някой малак град или село проблема щеше да се рещи до падането на ноща! Просто всички българи щеше да излязат с брадви ,вили, пушки и саби и да ги изколят без жалостно и като дойде "властта" да няма изобщо проблем за решаване! Защото са имали достойнство!
цитирай
10. анонимен - гол гъз
01.07.2010 03:19
ако някой ви каже да не проявявте агресия и , че насилието ражда насилие и това е ужасно знайте , че това е най-големият в враг просто защото той иска да бъдете роби и то роби на които им е забранено да вдигат въстание. Защото тези идеолози са направили така ,че в България всъщност насилието не води до насилие и това е нашият революционен принос в социалната психология! Когато циганите от Захарна фабрика пребиха десетки българи и убиха един което си е крайна форма на насилие, това нсилие роди ли насилие спрямо тях???? Не естествено! Роди насилие спрямо други българи- през следващите 2-3 години имаше и още пребити включително и полицаи и още смъртни случаи, но само срещу българи! Няма нито набит нито убит циганин! А и няма и нито един законнно живеещ там циганин! Ако имаше насилие последващо от страна на българите щеше или циганите да се уплашат и да кротнат или да увеличат насилието до един силно ескалиращ конфликт от който може да се излезе само с драстични мерки срешу тях и невъзможност да не кротнат! Но тъй като бълагрите са глупави се оставят на престъпни идеолози които от години им пробутват идеята за прелетното робство и че достойнството и животът са грях!
цитирай
11. анонимен - Проблемът е,
01.07.2010 11:48
че законът защитава престъпниците и се стига до абсурдната ситуация цигани да нападат полицаи с камъни и лопати, а те да не смеят да ги застрелят, както би трябвало. Изобщо, в България нормалните хора са тормозени и ограничавани по всякакъв начин, докато държавата нехае за терора от цигани, наркомани, пияни шофьори, измамници и всякакава друга измет.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473397
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031