Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2010 13:32 - Пияници рушат гробове, замерят с твърди предмети униформени
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 2376 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 30.06.2010 13:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Темата от архива:

Пияници купонджии

  Велико Търново

 

Тийнейджъри будят ченге с адска врява

 

Пияници рушат гробове, замерят с твърди предмети униформени

 

image

Кремена КРУМОВА

Среднощните купони и викове на деца дори под 10-годишна възраст са сред най-често срещаните явления от късните до ранните часове на денонощието в старата столица. Нито родителските забележки, нито съседските недоволства могат да усмирят необузданите тийнейджъри. Полицай разказва как след като си легнал да почива от тежкия напрегнат ден, към 2,00 часа се събудил от ехтящи гласове на младежи и висока музика от щур купон. След като направил забележка, данданията утихнала едва за 10 минути. "Нямат страх от никого. Не им пука от нищо. Камо ли от мен, макар да знаят, че съм полицай. Къде са родителите им за да ги озаптят”, пита риторично униформеният.

Най-вероятно напиване е може би причината 55-годишен мъж от Горна Оряховица да вземе цигла и да опита да удари полицай по тила, когато той пристигнал след подаден сигнал за масов побой в местния квартал "Калтинец”. При задържането на мъжа неустановени по брой и самоличност лица започнали да замерят и другите полицейски служители с твърди предмети. Пострадал е предният капак на патрулен автомобил “Опел астра”, разказват с възмущение ченгетата.

Най-фрапиращият и смразяващ случай на пиянски вандализъм е повреждане и унищожаване на 109 надгробни плочи в с. Първомайци в началото на август, съобщават от полицията. Тогава трима мъже на възраст 31 г., 19 г. и 15 г. потрошиха и събориха на земята паметни плочи, повредиха кран на чешма и тоалетна от тухли с бетонна плоча. Според полицията в Горна Оряховица поругаването на християнските паметници не е било на етническа или религиозна основа.

Пътеките в гробищния парк бяха затрупани със съборени гробищни плочи, между цветята се търкаляха отломки от паметници, кръстове и снимки. Хората от селото бяха потресени от зловещата гледка. Повечето от тях са пенсионери и се чудеха как ще възстановят паметниците на близките си. Между хората се говореше, че виновни за случилото се са ромите от близкия на селото горнооряховски квартал. До късно през нощта около 300 души празнували навън. Сутринта гробищният парк бил опустошен

 

 

Монтана

 

Масово пикаят в градинки и паркове

 

Симеон НИКОЛОВ

От началото на април т. г., когато в Монтана влезе в сила нова наредба за опазване на обществения ред, са наложени 1 310 глоби, съобщиха от общинската администрация. Средно на ден се налагат по 10 санкции, чиито размер е от 20 до 50 лева. В сравнение с предишния период има голямо увеличение на броя на глобените. Най-много санкции са наложени за нарушаване на обществения ред - пускане на силна музика и пеене след 22,00 часа, пиене на алкохол извън заведенията, пикаене в градинки и паркове в центъра, чупене на лампи и пейки, обръщане на кошчета за боклук. Голяма част от глобите са за паркиране извън определените за това места и за хвърляне на отпадъци от тераси и по улиците. Много санкции са наложени за проституция и просия, които с новата наредба са забранени на територията на общината. Санкционирани са родители, които са пуснали деца под 14 години извън дома след 22 часа и такива, които са разрешили на непълнолетните си отрочета да посетят питейни заведения през нощта. Само 2 на сто от глобените са спазили едномесечния срок за плащане на сумите. Останалите се предават на Агенцията за държавни вземания, уточниха от общинската администрация в Монтана.

Още при приемането си новата наредба за обществения ред предизвика много спорове сред общинските съветници в Монтана. Дискутираше се дали наредбата трябва да е по-мека, някои настояваха и за по-краен вариант от сегашния. След приемането на документа общинари и полицаи проведоха няколко срещи, уточниха начините на прилагането й, разясниха я на редовите сержанти. По настояване на общината полицията увеличи броя на патрулиращите двойки полицаи. Благодарение на това вече има кой да глобява домакините, които хвърлят отпадъците от балконите, пикаещите по парковете, има кой да събира просяците в районното, да прибира жриците на най-древната професия от изходите на града, където те практикуват и т. н. Почти сигурно е, че ако някой остави колата си на произволно място в центъра, ще има кой да го глоби, че ще му съставят акт, ако пуска детето си само навън вечер, ако пие в градинки и по площади.

В сравнение с първите два месеца от влизането на наредбата в сила, след това се забелязва лек спад на нарушенията, коментираха от общината в Монтана.

 

 

Габрово

 

Местната власт безсилна пред буйните веселяци

 

image

Мариана ДИМИТРОВА

В Габрово има сериозни проблеми с изпълнението на Наредбата за опазване на обществения ред и сигурност на територията на общината. Това призна председателят на местния общински съвет инж. Лена Енева. Според нея спокойното битуване на габровци не е решено с приемането на този документ. "В града редом седят денонощно дънещо музика заведение или дискотека с чалга, жилище, в което трябва съответният гражданин или децата му да си починат, за да бъдат пълноценни на следващия ден, на пет метра съществува гараж, превърнат в работилница или автосервиз - такива ситуации в нашата наредба категорично не са решени", обясни шефът на местния парламент.

От началото на мандата на ОбС досега наредбата за обществения ред е влизала на заседания поне два пъти за поправка. Въпреки нововъведенията тя е неефективна и не гарантира спокойствието на габровци. Специално за този документ, приет от общинския съвет, общината и полицията са съгласували действията си.

Полицаите въдворяват ред обаче само по подадени сигнали. Ако някой съсед е решил, че и останалите обитатели на блока трябва да празнуват с него заради силната музика, достатъчно е да наберат номера на полицията, съветват от там. Органите на реда реагират веднага и патрулка се отзовава на адреса с предупреждение към шумния купонджия. От габровската полиция обясниха, че често се подават жалби от граждани за среднощна силна музика, но не можаха да посочат точно колко са те. Причината е, че жалбите не се вписвали никъде в полицейските бюлетини, тъй като не се считали за престъпление, а само за нарушаване на обществения ред.

 

 

Любопитно

 

image

* БЪЛГАРИ ПРЕДЛАГАТ следните мерки при нарушаване на обществения ред:

- за вдигане на врява между 22,00 и 6,00 часа и 14,00 и 16,00 часа - една година затвор;

- за минаване през тревна площ - две години строг тъмничен затвор;

- за изхвърляна на боклук през терасата/прозореца - десет години без право на "помилване" (изключение за първия фас - една година условно);

- за псуване на обществено място или на работа - шест месеца с възможност за намаляване на присъдата при добро поведение.

Забавно ще е! Много бързо ще преименуват България на Затвория.

* ФЕРМЕР НАМЕРИЛ идеалния начин да приспива прасетата си - с класическа музика. За съжаление авангардната "терапия" на Стойчо не срещнала добър прием сред съседите. За комшиите това бил непоносим за ушите им шум и те веднага се оплакали в кметството. Пред властите Стойчо обяснил, че отглежда 20 прасета, а им пуска класическа музика, защото ги успокоявала. Така животните заспивали без проблем, а и растели по-здрави. Дал за пример някакъв Гей.

Съседите обаче не били на същото мнение. Те смятали, че свинете на Стойчо миришели ужасно и това е резултат от слушането на класика. За да докажат твърдението си, те изискали експертно мнение. Специалистите на повиканата консултантска фирма се надяват да вразумят двете страни.


Материалът е от архива на BG Север

 



Гласувай:
6



1. анонимен - Полицай?
30.06.2010 21:42
Абе какъв полицай си, като не можеш да се справиш с едни пиклювци, бе задник? Ако беше истински полицай, а не ушев помияр, щеше само на един пубер да отвъртиш такъв шамар, че всички други да напълнят гащите от страх...

Днес близо до един от входовете на метрото гледам нахален просяк, досаждащ на хората и на 3 метра и по малко ушевият боклук невъзмутимо си чоплеше носа... а просията е уж забранена. И същият тоя нещастник периодично виси пред сградата на МВР, пуши, пие вода, бара си ташаците и прави какво ли не, за да иска по-голяма заплата или да протестира, че го карат да си плаща осигуровките като нормалните хора !!!
Въобще единствената разлика между ушевия и мангала е, че мангал се раждаш, а ушев те назначават - иначе и двамата са боклуци, дето не стават за нищо и са последна измет само с около 10% изключения. Вчера един мой клиент ми разправяше как ушев боклук допуснал две правописни грешки в името му, пишейки му акт, макар да е преписвал от шофьорската книжка на човека... значи не стига че не може да пише, а не може и да ПРЕписва... и това е... "ПОЛИЦАЙ" ?!?!?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473578
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031