Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2010 14:21 - Подрастващите буйстват за да не минат за задръстеняци
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 3122 Коментари: 5 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Темата от архива:

Насилието в училищата

Подрастващите буйстват, за да не са “задръстеняци"

 

Мариана ДИМИТРОВА

Тематична проверка за насилието и агресията в училищата на територията на Габровска област е заложена в годишния план на Регионалния инспекторат по образованието (РИО), стана ясно от неговия началник Ангелина Дъбнишка. Тя ще продължи около половин година. "Не крием, че има сигнали и за наши училища, които са малко плахи, но и много сериозни. Плахи, защото има все още родители, които се страхуват да дадат гласност на фактите, свързани с децата им, тъй като смятат, че това би им се отразило отрицателно в училище. Страхът на родителите за жалост не говори добре за учителската колегия", коментира началничката на РИО.

От началото на този месец в габровските училища по инициатива на Центъра за социална рехабилитация и интеграция ЦСРИ стартира и програма "Училище за бъдещи родители", съобщи ръководителят Светла Андреева. Според нея корените на агресията може да се търсят и като отработен тип поведение сред учениците, за да не попаднат в категорията "задръстеняци". Освен в училище обаче, агресията се е разпростряла и по улиците. Едва ли могат да се нарекат "супер пичове" или "супер мацки" група ученици, излезли от учебните часове, доста агресивно настроени, със зачервени лица от току-що приетия алкохол, на чиито прояви неколцина габровци станаха свидетели на автобусна спирка. С цинични изрази се пренесе разговорът на две момичета от групата и в автобуса. Спорът им прерасна и в размяна на шамари. Дори момчетата от групата стояха като вкаменени, от страх да не би да са следващите за шамаросване. От дамските чанти на красивите тийнейджърки, с които са били на училище, се пръскаха всякакви аксесоари, допълнени от тетрадка и химикал. На земята падаха лакове, гребени, спирали, парфюми. От едната чанта изпадна вече почти празно шишенце от 200 грама водка.

Материалът е от архива на BG Север

 


Тагове:   минат,


Гласувай:
8



1. raders - Нормално. Хлапетиите развиват ...
24.06.2010 22:29
Нормално. Хлапетиите развиват комплекси и са раздразнителни, но и в училище не получава нужната помощ. Учат ги що е то обстоятелствено пояснение, все едно, че на някой му пука.
цитирай
2. siikastation - Хлапетиите освен в училище не по...
25.06.2010 02:09
Хлапетиите освен в училище не получават помощта и в къщи и да не забравяме, че са наши огледални образи. Те, това сме ние.
цитирай
3. анонимен - агресията у човека
25.06.2010 11:45
човека се отличава от животното по това че се ражда животно и се развива като човек животното се ражда животно и като такова умира то няма възможност да се развива всички беди при човека идват от егото и манията да доминират над себеподобните си деструктивното поведение е опасна тенденция трябвада се одличава ме от животните
цитирай
4. demonwind - Лек има,
25.06.2010 12:29
казва се ТВУ или ТПО. А "лекарите" там лекуват с труд - по 18 часа на ден, с комат хляб и литър вода за денонощие. И така - поне две години. Като излязат оттам, или са станали хора, или свършват като Сиси Графинята - изборът е строго личен!
цитирай
5. siikastation - Много силни приказки. ТВУ, ТПО, а ...
25.06.2010 13:07
Много силни приказки. ТВУ, ТПО, а отказваме да приемем вината си. Сиси Графинята е друга тема. Разбира се, че ние сме идеалните, а лошите деца са на други хора, но и другите хора твърдят същото. Не сме открили топлата вода, лошото е, че ценностите са изменени и сме оставили битието да ни смачка съзнанието.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3482194
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930