Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2010 21:20 - Най-често проституират момичета, изживели насилие в семейството
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 5369 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 22.06.2010 21:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Темата от архива:

Проституцията

Най-често проституират момичета, изживели насилие в семейството




Поля ТОМОВА

Една от най-честите причини млади момичета да проституират е изживяно насилие в семейството, смятат педагози. Със случай на момиче на 14 години, което заработва пари с тялото си, се е сблъскал педагогически съветник в плевенско училище. Детето няма проблеми с уроците, нито с поведението. Обаче започва често да идва със синини, а нерядко пред школото го чака лъскава кола с мургави бабаити. След разговори девойката признала, че се занимава с проституция. "Изобщо не се притеснява от това. Заяви, че дори й е приятно, стига да не я бият много. Обслужва клиенти по квартири, които й осигуряват сводници цигани. Те са я "взели на работа" по обичайния начин - един от тях се сближава с нея, става й интимен приятел, говори й колко е хубава и че трябва да направи нещо за него", разказва педагог.

Никой в семейството не знае с какво се занимава А. Д. След като научават истината, бащата и майката са потресени. Опитват се да спрат детето от лошия път, но не успяват. Всяка проява на сила отключва още по-голяма привързаност към сводниците и пътя, който тийнейджърката е избрала. При разговорите със семейството обаче се оказва, че момичето често е било свидетел на побои и унижения над майката от страна на бащата. Това може да отключи подобна реакция, смятат психолози.

Често жертви на сводниците стават момичета, които са виждали сцени на домашно насилие или пък самите те са жертви на такова. В повечето случи обаче става дума за пари. Все повече мъже предпочитат млади момичета. Децата са уязвими и родителите трябва да са нащрек, съветват педагози.

Обикновено сводниците следят месеци наред жертвите си, проучват навиците и начина им на живот. След което ги "прихващат", било с обещания за добри пари, дрехи и накити, или като ги накарат да се влюбят в един от тях. Експлоатират ги няколко години, след което ги оставят на произвола на съдбата. Тревожна е практиката малки момичета - на 12 - 14 години, да бъдат прехвърляни през граница, където почти никога не могат да бъдат открити. Основната роля за предпазване на децата от простутиция е изграждането на ценностна система и внимание от страна на родителите, категорични са експертите.

България е рай за секстуристите



Страната ни се превръщала във втори Тайланд в очите на чужденците.

”Заповядайте в България. Тук жените са красиви и лесни, в най-лошия случай са евтини.” Така пише в интернет страницата на агенция “Елени Травел” в сайта за международен туризъм и запознанства между пътешественици www.virtualtourist.com. Там има регистрирани близо 1 милион души, които вече знаят, че страната ни е идеално място за секстуризъм. Най-голям е интересът на британците. По тази причина и броят на островитяните, желаещи да си закупят имот в България, е най-голям. На второ място са гърците.

Наши труженички зарязват занаята в Прага



Десетки български проститутки са искали да се задомят в Прага, по информация на Владислав Сокол, собственик на агенция за запознанства там. Той преценил, че “западняците” повече ценяли бившите жрици на любовта, защото те правели сериозна промяна в живота си, били по-умни от “обикновените” жени и по-опитни от тях.

"Сега девственици са останали само в детската градина. А проститутките са честни. Те искат любов. Не им е интересно да изневеряват на мъжете си. Безразборният секс им е втръснал до смърт. При това те са най-добрите домакини, знаят какво ще се хареса на един мъж, обожават децата си и правят всичко, за да не разрушат брака си."

Материалът е от архива на BG Север
 


Тагове:   момичета,   насилие,


Гласувай:
5



1. анонимен - "Медиите и интернет зараз...
22.06.2010 21:39
"Медиите и интернет заразяват с агресия тийнейджърите"
цитирай
2. анонимен - Или ги насилват извън семейството
22.06.2010 22:04
Или ги насилват извън семейството
цитирай
3. анонимен - НЕ СЪМ МНОГО СЪГЛАСНА
23.06.2010 11:09
НА 27 Г СЪМ И В ДЕТСТВОТО МИ ДО 16-17 СЪМ МАЛТРТИРАНА ЯКО ОТ МАЙКАМИ.БОЙ ПО ГЛАВАТА С ТОКЧЕТАТА НА ОБЪВКАТА И ,ЧУПЕНЕ НА ТОЧИЛКИ ВЪВ ВРТА,ОГЪВАНЕ НА ДРЪЖКАТА НА ПАРАХОСМУКАЧКАТА В НЯКОЯ ЧАСТ НА ТЯЛОТО МИ,ПОСТРИГВАНЕ 0 НОМЕР-ВСЕ ЕЙ ТАКИВА КРАСОТИ, НО НИКОГА НИКОГА НЕ СЪМ И ПОМИСЛЯЛА ДА СТАВАМ ПРОСТИТУТКА ПОНЕЖЕ ПОВЕДЕНИЕТО НА МАЙКА МИ БЕШЕ ЛЕКОВАТО И ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ИСКАХ Е ДА ПРИЛИЧАМ НА НЕЯ.АКО НЕ БЕШЕ БАЩА МИ СИГУРНО ЩЯХ ДА БЪДА СЕРВИТЬОРКА,ЧИСТАЧКА ИЛИ ДА ПРОДАВАМ МАРИХУАНА(ПО ВЕРОЯТНОТО) НО ВАРИАНТА ПРОСТИТУТКА В НИКЪКЪВ СЛУЧАЙ.ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ИЗБОР И НЗ КОЙ НОРМАЛНО РАЗСЪЖДАВАЩ ЧОВЕК ЩЕ СИ ПРИЧИНИ БОЛКА И УНИЖЕНИЕ ОТ КОЕТО УЖ ЦЯЛ ЖИВОТ СЕ Е ОПИТВАЛ ДА СЕ ИЗМЪКНЕ-само мнение на една малтретирана
цитирай
4. анонимен - Кошмар! Но какъв друг резултат м...
23.06.2010 12:55
Кошмар! Но какъв друг резултат можеш да очакваш от деца израстнали с вечно заети родители и боготворящи същества като певачките на Пайнер? Е то си е ясно. Мама я няма да ти каже кое е приемливо и кое не, но за сметка на това Мара Отварачката, Галена, Сашка Васева и т.н. ти се кълчат полуголи и ти обясняват, че мечтата на всяко момиче е да има пари и силикон и най-лесни начин да го постигне е да си хване богат батко за приятел. Е, сами се сетете какъв е ефектът на това послание върху 12-13годишните, които изобщо нямат израдена ценостна система. Оттам на татък за сводниците остава най-лесното. Някой малък подарък, няколко вечери в по-лъскаво заведение и момичето е готово. И най-лошото е, че родителите дори не забелязват. Чувала съм за момиче, чийто сводник много държал да е пълна отличничка за да са доволни родителите й и да я пускат да излиза вечер. Родителите си мислели, че дъщеря им е на дискотека с приятели, а тя заработвала пари. Но пък изобщо не им минала и през ум такова нещо, защото оценките й в училище били отлични. Е? Докато грижата на родителите стига само до оценките в училище, така ще е.
цитирай
5. анонимен - така е
23.06.2010 16:57
няма по-лошо от негативния личен пример, който едно дете може да получи в семейството.Но има и друго, в днешното общество на размити ценности, дори деца от добри семейства могат да тръгнат по- лошия път.А отчуждението и липсата на общуване между родители и деца, само подпомагат такива негативни явления.
цитирай
6. анонимен - trqbva da sme ne samo roditeli ,no i priqteli na decata ni
24.06.2010 01:47
4etq komentarite vi vsi4ki ste pravi taka e,navun deca po na 15god. igraqt s kukli na6ite deca ve4e bebeta imat ,mnogo burzo iskat da porasnat,na 40god ve4e imat vnuci ,taka ostarqvat burzo , niamat vuzpitanie ne uvajavat po-vuzrastnite ,u4itelite vseki pravi kakvoto si iska stradat no ne se predavat ne si priznavat gre6kite i taka produljavat da gi povtarqt
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3483727
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930