Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2010 18:43 - Цветан Цветанов не можа да убеди Опанец, че ще се справи с ромските набези
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 13605 Коментари: 22 Гласове:
7

Последна промяна: 18.06.2010 19:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

ОБЩЕСТВО И ПОЛИТИКА

 


 

Цветан Цветанов не можа да убеди Опанец, че ще се справи с кражбите

 

Според шефа на МВР престъпността нараствала заради кризата

 

imageПоля ТОМОВА

С

Вътрешният министър бе принуден да признае пред хората, че явно една от причините за ситуацията е липсата на добра комуникация между тях и представителите на реда. Затова нареди на ръководството на плевенската дирекция всяка седмица да се среща с жителите на Опанец. След месец отново ще дойда, за да видя има ли промяна тук. Ако няма, ще има кадрови промени, закани се министър Цветан Цветанов.

Той призна, че е дошъл в Опанец заради медийната шумотевица. Едва ли обаче ще може да обиколи всяко българско село, където картината е същата. Престъпността в населените места нараства заради кризата и това не е само проблем на България, а на цяла Европа, заяви Цветанов. Той добави, че в момента не може да се говори за увеличаване числеността на полицаите, но пък е много важно хората в населени места като Опанец да познават районния си инспектор и да могат да му звънят по всяко време. "Е, и какво като му звъним... Оня ден един се беше напил и минава полицайчето и той му вика - ей, пед....т, и полицайчето нищо не може да му каже", каза жител на Опанец. И поиска от Цветан Цветанов разрешение да си ползва оръжието.

След срещата с министъра повечето от хората в селото си тръгнаха без надежда нещо да се промени. Други обаче все пак се надяват, че кражбите ще намалеят и ще могат да спят спокойно.

Междувременно вътрешният министър коментира и въпроса с общинската полиция. Според него тя е възможна само в големи общини, които могат да си позволят да финансират такова звено.

Цветанов коментира в Плевен и оправдателните присъди на братя Маргини. "Това е нереформираната съдебна система. Самият факт, че има такава присъда, ние трябва да се съобразим все пак с нея, дали ни харесва, или не - това е волята на съда".

лед поредица от материали в медиите за зачестилите домови кражби в плевенското село Опанец, за които и "BG Север" подробно писа, вътрешният министър Цветан Цветанов посети селото и се срещна с местните хора. Близо 70 жители на Опанец откликнаха на поканата и дойдоха в местното читалище. В ужасяващия задух на затвореното пространство хората изплакаха болките си. "В старото село няма къщичка, която да не е окрадена, няма човек, който да не е бит, не можем да спим, а дежурим нощно време", първа взе думата Цеца Янкулова. Думите й бяха подкрепени от всички присъстващи в залата. Хората заявиха, че кражбите са зачестили през последните месеци, а преди това в Опанец обири не е имало. Само за една нощ през май са окрадени шест къщи. И от друго се оплакаха жителите на селото - липса на внимание от страна на полицията. "Писала съм няколко жалби, освен това на огледа след кражбата дойдоха със закъснение, след това ми изгубиха първата жалба, та писах втора, това беше през март. И оттогава до ден днешен нямам никакъв отговор от полицията, нищо", сподели с болка Галя Петрова. "Никакво съдействие на получаваме от МВР-то", подкрепи я и Людмила Михайлова. На срещата с министъра бе и почти цялото ръководство на плевенската дирекция, както и районният инспектор на селото. Министърът няколко пъти попита присъстващите дали има положителна промяна през последните месеци. След като дружно му се отговори, че такава няма, той рязко смени темата. Има ли предпоставки за ПТП-та през последните месеци, попита Цветанов. След като мълчаха недоумяващо две минути заради внезапния обрат на темата, жителите на Опанец признаха, че предпоставки за ПТП няма. Затова пък има проблем между младежите на селото и кмета на Буковлък Росен Русанов. На срещата с Цветанов бе и млад мъж от Опанец с лепенка на лицето. Оказа се, че той е станал жертва на побой в деня на срещата. Пребили го роми от Буковлък, когато отишъл да кара там строителни материали. imageПреди дни младежите на Опанец пък хванали каруци с роми от Буковлък, които имали намерение на крадат. Според жителите на Опанец повечето кражби в селото им са дело на буковлъшките цигани. Затова те са забранили на каруците с роми да преминават през Опанец. Част от младите хора на селото напуснаха демонстративно срещата с вътрешния министър и заявиха, че не му вярват и ще се справят сами със ситуацията. Като няма управство, има самоуправство, обявиха те. Други присъстващи в залата пък попитаха министъра защо не могат да бранят собствените си къщи със закон. "Какво да правя, като виждам как крадците влизат у дома? Не е ли по-добре да мога да защитя имота и семейството си", попита мъж на средна възраст. И добави, че полицията не трябва да има работно време, защото се краде и след пет следобед, и в събота, и в неделя.

Материалът е от новият брой на BG Север


Тагове:   набези,   можа,   Опанец,


Гласувай:
7



1. анонимен - Като е опрял ножът о кокала,
18.06.2010 20:46
извадете го и го забийте в циганския гръцмул, че инак няма спасение.
цитирай
2. анонимен - sm1rt za ciganite
18.06.2010 22:40
Policaite imat smelost da biqt samo grajdanite po protesti ,kato tozi na 14 januari 2009.
цитирай
3. анонимен - "Министър на вътрешните работи" ?!?
18.06.2010 23:18
И тоя боклук с физиономия на маймуна, се бе засилил да става президент ?!? Затова ли издържаме 60 000 ушева измет, щом хората които се очаква да плащат данъци, биват тероризирани в собствените си домове ?!?
Нека тия хорица повикат синовете си от градовете, те да дойдат със свои приятели - да хванат по една сопа и да смажат без никаква милост мангалските изроди - от дъртата циганка до чавето - защото мангал се дресира само по един начин - бой, бой и пак бой !!!
Друг вариант - да заведат колективен съдебен иск срещу т.нар. "държава" в международните съдебни институции.
цитирай
4. анонимен - Добре бе
18.06.2010 23:23
Добре бе, хора селяни, гледам тоя нагъл маймун, че е само с трима оядени сподвижници, а вие сте доста хора - защо не му хвърлихте един хубав бой, така както циганорите се осмеляват безнаказано да ви бият вас?
Крайно време е поне един министър да бъде пребит като псе, и най-добре да е точно тоя !!!
цитирай
5. анонимен - МНОГО ЗЛЕ Е ПОЛОЖЕНИЕТО НЕ САМО В ...
19.06.2010 07:54
МНОГО ЗЛЕ Е ПОЛОЖЕНИЕТО НЕ САМО В ОПАНЕЦ! В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ХОРАТА ЖИВЕЯТ В СТРАХ ОТ ВСЕ ПО НАРАСТВАЩОТО ЦИГАНСКО АГРЕСИВНО НАСЕЛЕНИЕ!
цитирай
6. анонимен - Руски пример
19.06.2010 09:12
На времето другарят Елцин разреши на гражданите да притежават късо нарезно оръжие, а на селяните ловджийска пушка, понеже държавата не можеше да се справи с бандитизма. Дали мангалите щяха да бъдат толкова смели, ако знаеха, че може да им теглят куршима? Помислете и в икономически план - колко нови работни места ще се открият в производствата на оръжие и боеприпаси....
цитирай
7. анонимен - Опанец
19.06.2010 09:42
И като има криза какво да пра'йм? Точно това е работата на управляващите, в криза да намерят най-удачното решение и да се сведат последствията до минимум. А като не могат да кажат"-управяйте се сами!"
цитирай
8. анонимен - V PLEVEN NA STARATA GARA E SASHOT...
19.06.2010 10:20
V PLEVEN NA STARATA GARA E SASHOTO-KRAJBI I POBOISHA I NA POLIZAITE NE IM PUKA.DA NE GOVORIM ZA UJASNATA SMRAD I MIZERIQTA V ZIGANSKOTO EPK.NQMA NEOBRANA KASHA .
цитирай
9. анонимен - Не само в Плевен, в цяла България е ...
19.06.2010 10:30
Не само в Плевен, в цяла България е така! И всеки го е страх да ги пипне, защото после ще го изкарат расист и бандит, както оня дядо дето гръмна цигането, дето му береше черешата в 11 часа вечерта
цитирай
10. анонимен - Георги
19.06.2010 10:47
Министърът няколко пъти попита присъстващите дали има положителна промяна през последните месеци. След като дружно му се отговори, че такава няма, той рязко смени темата.
И това ако не е наглост-здраве му кажи!Хората се оплакват от зачестилите в последно време кражби,а той ги пита дали има подобрение!Все повече се затвърждава убеждението ми,че управляващите живеят в някакъв свой свят в който проблемите на обикновенните хора нямат място.
цитирай
11. анонимен - ДОКАЖЕТЕ ,ЧЕ СТЕ ХОРА БЕ.....
19.06.2010 11:05
НЕ МОГА, ИЗОБЩО ДА ПРЕЦЕНЯ:
...ДАЛИ СТЕ ПРИРОДНО ТЪПИ ....ИЛИ ПРОСТО СТЕ ГЕНЕТИЧНО ЗАЛОЖЕНИ ,КАТО ОВЦЕ!!!!!

МАЙ ,ПЪРВОТО Е ПО-ЗА ВЯРВАНЕ.....ПРИРОДАТА ,НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ТАКАВА ГРЕШКА!!!!!
СЛЕД КАТО ТЕ НАПАДАТ, РЕДОВНО ОГРАБВАТ, МАЛТРЕТИРАТ И ТЕРОРИЗИРАТ, РЕДНО Е /КАТО НОРМАЛЕН ЧОВЕК/ДА СЕ ОПЪЛЧИШ И ДАДЕШ ,НЯКАКЪВ ОТПОР!

КУПЕТЕ СИ ПУШКИ ,БЕ ТЪПАЦИ....БЕЗ НАРЕЗИ!!!!!
ОБИКНОВЕННИ ЛОВДЖИЙСКИ ПУШКИ, ЗАРЕДЕНИ С ДРЕБНИ СЪЧМИ ЗА ПАТПАДЪЦИ!
ОДРУСАЙТЕ 2-3-МА В ТЪМНИНАТА , ПА ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ВИ НАПАДАТ И ТОРМОЗЯТ!ДА СЕ ЖАЛЯТ НА ПУТКИН ,АКО ИСКАТ.....

СТИГА СТЕ СЕ ОСТАВЯЛИ ДА ВИ СТРИЖАТ ,КАТО ОВЦЕ!!!!
ДОКАЖЕТЕ ,ЧЕ СТЕ ХОРА БЕ......!!!
цитирай
12. анонимен - БЪЛГАРИНА ,НЕ Е ЗА ЖАЛЕНЕ....
19.06.2010 11:13
Прав си братле.
Българина вечно чака някой да го защити или освободи, за да му облизва после задника цял живот и да му е благодарен!
Българина ,може да не вярва в бога ,ама обича да се кланя и на пръднята на
някой велик ВЕЛМОЖА!!!
ТАКА ,ЧЕ.....БЪЛГАРИНА ,НЕ Е ЗА ЖАЛЕНЕ!!!!
цитирай
13. анонимен - Да ама не !
19.06.2010 12:10
Цецко си е физкултурник момчето ! На него още 60000 полицаи да му дадат все същата работа ще бъде,и все същите глупости ще приказва! Според него виновна е съдебната система и тя трябва да се реформира по негов тертип .Нещо като (Вся власт Советом). Истаната се състои в това ,крадливите мангали да бъдат хванати и окачени по стълбове идървета. Освен това след като Цецко не може да се оправи да се маха или да разреши носенето на оръжие от населението,както е в белите страни ! Подобен проблем са имали в САЩ навремето и хората са си го разрешили сами ( само дето чнгетата са се правили че нищо не виждат и не знаят кой се разправил с бандюгите)ГЕРБ да помислят с "великите" си мозъци,време е този терор да бъде премахнат
цитирай
14. анонимен - Като немогат да се спавят полицията ...
19.06.2010 15:50
Като немогат да се спавят полицията защо не рарешават на нас сами да си разрешим проблемите с циганора.А бе те да не са с тях?....От кога 4акам да извадя машинката дето праи кът..кът...кът
цитирай
15. анонимен - Браво номер 11
19.06.2010 15:55
Наистина, бранете се сами, дори да убиете някой заровете го ...да видим как ще го намерят. Това вече не е държава....ще стане ако сте заедно...всички от селото въоръжете се , направете си отряд и да ги видиме колко ще са смели мангалите като изчезне някой от редиците им. Защитете се....защото държавата след 1989 нещо я няма. Преди имаше поне отношение към циганите, бачкаха и си траеха. Сега уж свобода , но като грабят, изнасилват когато си искат какво от това ,че имаш право да пътуваш в Европа, нали?
цитирай
16. анонимен - da
19.06.2010 15:58
Точно така - притежаването на оръжие за самозащита трябва да бъде разрешено. Трябва да бъде разрешено и използването му за целта.
цитирай
17. анонимен - точно така момчета
19.06.2010 19:07
Точно така трябва да се действа,за мангала само смърт.Те не могат да се оправят а и не искат.Плачат че нямат работа а като им дадеш,не искат да работят и постоянно се оплакват.
цитирай
18. анонимен - Тази държава не я чака нищо хубаво. ...
19.06.2010 19:17
Тази държава не я чака нищо хубаво. Но какво пък, тя и без това си отива....Може да е за добро....
цитирай
19. анонимен - Случайно минаващ
19.06.2010 19:23
1.Спешно преразглеждане и пренаписване на определението за неизбежна самоотбрана, включващо защита на лична собственост, семейство, жилище, полски и горски имоти и продукция.Оправдаване на всеки, който със законно оръжие е отстоявал законните си права.
2.Спешно осъвременяване начина на придобиване на късо оръжие от всички пълнорлетни и не осъждани Български граждани-промяна от разрешителен в регистрационен режим, след изкаран курс за боравене с оръжие и законите, засягащи това боравене.
(Само за 6 месеца държавата ще кротне.)
цитирай
20. анонимен - ЗОРО
19.06.2010 20:02
ЗАЩО КАТО БЕШЕ ТРОЙНАТА ЛАМЯ/КОАЛИЦИЯ/,БЕШЕ МИРНО И СПОКОЙНО ПО СЕЛАТА,А СЕГА ....
цитирай
21. анонимен - 7297
16.07.2010 14:04
komisar iliew e nai golemia pr;fesionalist
цитирай
22. анонимен - samo za sapun mamkaim ciganska
05.01.2011 20:44
a be ne vijdateji 4e cecko s mutra kato na dupe i toi lapa ot nqkoi mangal za6to nqma akciq mangalite 6to to cecko lije na nqkoi drug gaza nali e mnogo otvoren ne sam 4ul ni6to do sega za raskriti takiva grabeji i poboi nad vazrasni hora ama trqbva nqkoi da pribie maikamo i ba6tamo i togava 6te vidite kak bat boiko mutrata i bate ceco dupeto kak 6te deistva ama az 6te mo pojelaq ne maikamo i ba6tamo a decata da mo osakatqt
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3481494
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930