Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2010 15:29 - Стамболовият мост - знаково място за желаещите смъртта
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 4189 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Темата от архива: Самоубийствата


ВЕЛИКО ТЪРНОВО

 

Стамболовият мост - знаково

място за желаещите смъртта

 

Кремена КРУМОВА

Едно от най-злокобните места, където някой решава да сложи край на живота си във В. Търново, е Стамболовият мост. Той привлича като знаково място и дава възможност за ритуалност и показност на самоубийството. През юни 2007 г. 32-годишен великотърновец загина след фатален скок от моста. Двама тинейджъри станаха неволни свидетели на инцидента. Няколко месеца по-рано - през март, 27-годишен мъж се хвърли от моста и почина на място. Минути преди фаталния край с него са били и приятелите му, които се опитали да го спасят. Най-жестокият и потресаващ случай на самоубийство от Стамболовия мост обаче е от началото на 2002 г. Тогава 29-годишният Николай Сашев намушкал с нож съпругата си на рожденния й ден след семеен скандал. Минути след жестокото убийство той скочил върху заледената река и се наранил смъртоносно. Няколко часа по-късно починал в болницата.

Друго самоубийство стресна обществеността във В. Търново през април м. г. Тогава 24-годишният студент по право във Великотърновския университет Димитър Токмакчиев предпочете да скочи от Балдуиновата кула на хълма Царевец. Младежът бе син на един от началниците в търновския КАТ.

Самоубийство потресе В. Търново между Коледа и Нова година през 2006 г. В нощта срещу 28 декември 44-годишната Бонка Ангелова се хвърли от тераса на строяща се жилищна кооперация срещу сградата на полицията. Самоубийцата бе директорка на ЦДГ “Евгения Кисимова” в старата столица и съпруга на секретаря на СДС в града Калин Павлов. В края на май 2006 г. 40-годишният горнооряховски сервитьор Тони Тодоров се самоуби в църквата на манастира "Св. св. Петър и Павел" близо до Лясковец. Мъжът прекарал един час в молитва, прострелял се в слепоочието пред погледа на монахините и по-късно починал в болница.

 

Материалът е от архива на BG Север


Тагове:   място,   мост,   смъртта,


Гласувай:
5



1. анонимен - Нима не ви се е случвало?
17.06.2010 18:11
Признавам си-неграмотна съм,Но у дома като че ли от полъха на вятъра или от техниката наречена телевизор/нямам телефон/започва едно внушение за самоубийство-може ли някой грамотен да ми го обясни-не напразно на такива като мен им казват тъпи овце!В такъв момент,който трае понякога часове, че и дни си правя чай-взимам си душ ако съм си платила сметките,но не мога да приказвам-с една дума загубвам говор, като заврян в тъща зет,Летно време сменям хладен с топъл душ,а зимно време се обличам топличко защото изолации имат само компютърно грамотните домове,Интересното е че не пуша ,не се напивам и не нося оръжие защото съм тъпа,и пари нямам,но може пък ти да имаш!И винаги гледам обувките на хората-иска ми се да открия убийците на семейството ми-по тях ще ги позная!Ти как мислиш,Техните крака бяха специфични-ще ги позная,
цитирай
2. анонимен - ДРЪН, ДРЪН! Стамболовия мост е един ...
17.06.2010 18:28
ДРЪН, ДРЪН! Стамболовия мост е един от най красивите мостове в България и е прекрасно място, всеки болярин знае паметника на Асеневци и вс студент върви по моста за университета, това, че е високо и някой избират там да се хвърлят си е техен проблем. От моста до НДК също се хвърлят хора и на още др високи места и по другите градове също се самоубиват хора!
цитирай
3. cefulesteven - ДРЪН, ДРЪН! Стамболовия мост е един ...
17.06.2010 19:47
анонимен написа:
ДРЪН, ДРЪН! Стамболовия мост е един от най красивите мостове в България и е прекрасно място, всеки болярин знае паметника на Асеневци и вс студент върви по моста за университета, това, че е високо и някой избират там да се хвърлят си е техен проблем. От моста до НДК също се хвърлят хора и на още др високи места и по другите градове също се самоубиват хора!


Честно, не разбирам реакцията ти, обикновено най-красивите места и културните паметници с богата история са знакови за самоубийствата, то не е само във Велико Търново, а е в цял свят. Като асеновградчанин, на няколко пъти съм бил смразяван от мълвата за поредния сложил край на живота си, скачайки от скалите край Асеновата крепост, от акта на самоубиеца тези места не губят нито красотата си, нито величието си.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3480931
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930