Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2010 17:29 - Обвинени в пране на пари ходят по дискотеки
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 3410 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Темата от Архивите: Част от населението на България, живее по свои закони. Проблемът: Циганите 



Обвинен за пране на пари ходи по дискотеки и кръчми с охрана



Поля ТОМОВА

Роми вилнеят по кръчми и в центъра на Плевен. За това съобщават очевидци на случващото се. Често циганите са причина за масови сбивания. Както ви информирахме, в началото на месеца близо 40 души вилняха из центъра на града. Оказа се, че разпрата е била между две цигански групи, чиито водачи са се сблъскали, докато са били в затвора. Скандалът тръгва от заведение в центъра, където ромите дори не са платили сметката си, ангажирани с побоищата. Враждуващите групи преместиха скандалите пред дискотека "Бижу", където, според очевидци, е имало и стрелба. След инцидента полицията започна работа по случая. Бяха обявени за издирване двамата тартори на групите, предизвикали мелето. Оказва се, че работата по случая продължава.

Нерядко ромите предизвикват скандали в плевенските дискотеки, които буквално са окупирани от тях.

Побоищата и скандалите рядко обаче влизат в полицейските хроники, тъй като не винаги участниците или жертвите се оплакват. Ромите са опасни, особено под въздействието на алкохола и заради факта, че много бързо се събират на големи тайфи. Нерядко те носят и хладно оръжие, а чувството за безнаказаност ги прави неуправляеми.

Свидетели разказват, че чест посетител в дискотека "Бижу" е небезизвестният Методи Петков, общински съветник от ромската партия "Солидарност". Той също бе сред замесените в масов побой в същото заведение през миналата година. Въпреки че е обвинен в пране на пари, придобити чрез данъчни измами, той се подвизава из дискотеките. За него е определено отделно сепаре, а самият той се движи с охрана, разказват свидетели. Според закона, ако Методи Петков бъде признат за виновен от съда, може да отнесе затвор от една до шест години и глоба.

Ромите вилнеят не само в центъра на Плевен, но и в кварталите, както и по селата. Печално известен в града е блокът на "Тотлебен" 33. Пространството около него е осеяно с боклуци. Хората, които живеят в близост, твърдят, че циганите от блока хвърлят от прозорците си отпадъци, включително и цели свински глави, замерят другите с яйца, лук и камъни. Гражданите от квартала са правили и подписка срещу ромския терор, в която са се подписали над 1 000 души. Част от плевенчани се опитват от години да продават домовете си в близост до "Тотлебен" 33, но никой не иска да купува. Освен мръсотията, хората са подложени и на непрестанен терор от денонощна музика, която се носи от блока. Кварталът кънти постоянно - в делник, в празник, в почивни дни... Многократно са викани патрули, които пишат актове и след тях музиката отново гръмва.

За циганския терор по селата се говори и пише от години. Село Мечка е типичен пример за това. Сега обаче ромите са тръгнали и по околните села - крадат почти всичко, до което могат да се докопат. По време на бедствието след снеговалежите един от жителите на село Бръшляница, останал без ток пет дни, разказа, че най-много се е страхувал именно от това - да не стане жертва на ромски набези. Така се бях приспособил - денем спя, нощем стоя на прозорците и гледам - слушам кучетата и дебна, разказа човекът.

Проблемите с ромите се знаят от години. Не винаги обаче те могат да се кажат на глас - за да не ни обвинят в ксенофобия и расизъм. Именно заради това мълчание и толерантност сега все повече хора говорят за изграждане на гвардия, която да ги брани от терор. Говори се и за промяна в закона, за да могат хората, които имат право на оръжие, да го използват по предназначение. Така че, когато в къщите им влезе някой да краде, да ги изтезава или изнасилва, да могат да стрелят срещу него. За да се защитят.
image


Материалът е от вестник BG Север




Тагове:   обвинени,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. анонимен - Едно време по бай тошово мангал с...
11.06.2010 02:42
Едно време по бай тошово мангал смееше ли да гъкне ? Не - щото ще има пердах.
Нати булка Спасов ден.
Сега мръсните мангали Европейския съюз ги екстрадира обратно в България при първа възможност. Защо бе ? .. Защо ? Нали много ги уважавате като хора.. Еми интегрирайте си ги.. защо се дърпате..

Истината е много простичка: Системата трябва да е толкова строга, колкото е най-лошият индивид (единица). Всеки друг вариант е неприемлив, защото е за сметка на някой, който не заслужава.
цитирай
2. анонимен - съерете некой лев
11.06.2010 07:22
съберете некой лев и ги платете
цитирай
3. анонимен - Ще плачете за социализма, отрепки ...
11.06.2010 08:13
Ще плачете за социализма,отрепки европейски....
цитирай
4. анонимен - Както е трагнало в скиро време ще ...
11.06.2010 09:11
Както е трагнало в скиро време ще трябва и цигански да учим. Питам се как ще изглежда обстановката след 5-10 години, когато тази измет /никому ненужна/ ще се възпроизведе отново.
цитирай
5. анонимен - Ние си пишем, циганите си крадат, ...
11.06.2010 09:15
Ние си пишем, циганите си крадат, изхитриха се да освидетелстват и циганчетата си като инвалиди и ние пак ще им плащаме. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ ЗАКОНОДАТЕЛСТВАТА И МОЯТ ДОМ ДА БЪДЕ МОЯТА НАПРИКОСНОВЕНА КРЕПОСТ
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3481281
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930