Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2010 21:58 - Циганските набези в село Мечка превърнаха българите в бухали
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 13139 Коментари: 22 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Темата от Архивите: Част от населението на България, живее по свои закони. Проблемът: Циганите!

Циганските набези в село Мечка превърнаха българите в бухали


Няма необирана къща, ромите задигат всичко метално, пилета и агнета




Полина ТОНЕВА

В плевенското село Мечка българите са се превърнали в бухали - нощем не спят, денем придремват. Причината е в непрестанните цигански набези. Ромите крадат всичко - кокошки, буркани, агнета, казани, пръскачки, захар, домати. За пореден случай на обир разказват Илиана и Йордан Ангелови, които наскоро си купили 30 бройлера. "През нощта чувам тропане и излизам, разказва жената. Понеже съм си взела пиленца и те решили да ги откраднат, да си ги вземат, да няма за нас. Ставам през нощта и ги виждам трима пред двора. Гърмим, те бягат, ние викаме комшиите, но нищо не можем да направим. Нямаме покой - ако единият спи, другият трябва да е буден. Крадат, влизат дори през покривите, бият стопаните, взимат им парите, всичко."

Няма българска къща в селото, която да не е обирана поне веднъж, споделят още местните. Хората живеят в непрестанен страх. Повечето са си взели пушки или са приспособили самоделки, за да плашат циганите. Не смеят обаче да стрелят на месо, за да не отидат в затвора. Повечето твърдят, че вече не им остава нищо друго, освен да се бранят сами. Разказват ужасяващи истории за нападения и мъчения на възрастни хора от циганите. През 2000 г. в Мечка при опит да опази добитъка си от кражба бе убит Найден Тимневски. Едва преди две седмици двамата убийци са осъдени, но сега обжалват присъдата и са в селото. Държат се изключително нагло и безцеремонно, разказват жителите на Мечка.

Тук живеят от т. нар. гръцки цигани. Те се женят помежду си и съвсем малки, затова вече се израждат. Въпреки всичко обаче не спират да се плодят и във всяка къща има поне по пет деца, които не ходят на училище. Мургавите принуждават жителите на селото да се изселват, след това ограбват изцяло къщите им. Взимат дори вратите и прозорците, изтръгват кабели и контакти.

Катя Генева е безработна учителка от Плевен. Наскоро си купила къща в селото. Според местните предишният собственик на имота умрял след поредица побои от цигани. Генева идва в селото само в събота и неделя. При поредното си пристигане установила, че ромите са задигнали почти всичко в къщата й, дори са обрали доматите по двора. Влезли са, въпреки че на вратата са поставени саморъчно направени заключалки, които са заварени. От двора пък на друг жител на селото изчезва резачка за 800 лева. "Ходят и носят откраднатото на пунктовете за желязо. Аз като отида, ми искат лична карта, но на циганите - не. Държавата трябва да контролира повече тия пунктове", категорични са хората.

В селото има районен инспектор, както и частна охранителна фирма, наета от община Плевен. Местните обаче са крайно недоволни от частните охранители. "Виждам ги като поливам, минават с колата около осем часа. Казаха, че не можели да пазят къщите, а само общинските имоти", твърди възрастна жена. Жителите на селото недоумяват и защо общината е решила да постави камери за видеонаблюдение на площада, когато кражбите стават по домовете им.

Кметът на селото Кирил Кирилов заяви, че работи добре с полицията. Имало задържани цигани, но малко от тях получавали присъди от съда. Решението на проблема е лицата с доказани престъпления да влязат в затвора, смята Кирилов. Хората в Мечка обаче са на друго мнение - или да се изселят циганите, или ще си отидат те.
 
Материалът е от архива на BG Север



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. анонимен - Българите са отстъпчиви, мирол...
10.06.2010 22:18
Българите са отстъпчиви, миролюбиви, трудолюбиви и милосърдни същества... ако им поисакат ще отделят от залъка си... ще нахранят гладните, ще напоят жадните, но на какво са подложени?
цитирай
2. анонимен - Българите са отстъпчиви, мирол...
10.06.2010 22:50
анонимен написа:
Българите са отстъпчиви, миролюбиви, трудолюбиви и милосърдни същества... ако им поисакат ще отделят от залъка си... ще нахранят гладните, ще напоят жадните, но на какво са подложени?



Не! Българинът е завистлив, посредствен, сплетник и всичко още най-лошо. Той няма никакви права. Дайте да го бием, крадем, ебем...
цитирай
3. анонимен - a kadesa kukite a nali sme darjava ...
10.06.2010 23:28
a kadesa kukite a nali sme darjava sas 4ove6ki prava ako skoro i to mnogo skoro ne se opravi tozi problem sas tsiganskata izmet v tova selo ot darjavata ot kukite 6te se naloji posle da 4istiai tsiganski trupove za6toto balgarinat e dobar i tarpeliv no vsi4ko ima granitsa i mnogo lesno dobriat balgarin 6te stane lo6 tova sa go dokazali na6ite dedi vav vsi4ki voini a nie sme sas tiahnata krav i te nesa mreli za darjava koiato 6te best4instvat tsigani turtsi i kakvili ne o6te boklutsi balgaria e na balgarite vsi4ki drugi da si nalegat partsalite za6toto tarpenieto svar6va i ako tova prodalji mnogo skoro 6te se razbere
цитирай
4. анонимен - Ама верно бе. Тая напаст еволюцията ...
11.06.2010 02:31
Ама верно бе. Тая напаст еволюцията я е подминала.
И аз от всичко на света най- мразя расизмът и циганите.
цитирай
5. анонимен - Вярно бе
11.06.2010 06:53
Къде са подчинените на Цецко Цветанов? Май че от многото акции не им остава време да се разправят с циганите! Така че само самоорганизация ще оправи нещата. Хванете няколко крадливи мангала и ги окачете на дърветата да висят като сушенки,останалите ще си помислят малко! Полицаите няма да ви помогнат. Така е било в Щатите преди много години,хората са взели нещата в свои ръце! Нали вървим по техния път ?
цитирай
6. анонимен - Волен Сидеров насъсква хората, ...
11.06.2010 08:11
Волен Сидеров насъсква хората,толкова ли не ви е ясно!!
цитирай
7. анонимен - Никой не насъсква хората
11.06.2010 09:24
За съжаление така стоят нещата в с.Мечка... Кога ли ще осъмне опожарена циганската махала? Колко е хубава миризмата на печено месо рано сутрин...
цитирай
8. анонимен - kradlivi cigani
11.06.2010 09:41
za tezi xlebarki (ciganite) nqma ni6to svqto a nie sme tragnali da gi priob6tavame.te samite nqmat jelanie za promqna.
цитирай
9. анонимен - животни
11.06.2010 09:48
Циганите са животни!
Лошото е, че ако ги изселят от това село нали ще ги заселят в друго село!
Какво да ги направим?
Да ги закараме да живеят в някоя затънтена гора?
Или да им построим чисто нови къщи на някое поле далече от българските села?
Нали като огладнеят пак ще плъпнат да крадат!
Аз не виждам решение на проблема с циганите. Само чрез яко прилагане на строги мерки в законодателството като ги вкарват в затворите виждам решение. Поне там няма да могат да шават да крадат и да убиват. Нищо, че ще ги храним - ние и без това го правим с помощите! По-добре всички в затвора и готово!
цитирай
10. анонимен - То и по Татово си имаше "чер...
11.06.2010 10:28
То и по Татово си имаше "черни" овце измежду мангалите, но нещата бяха горе-долу в нормата. Сега сме зарязани на произвола на съдбата! Но сами сме си виновни за избраните от нас дупедавци в НС, които вместо да си седнат на дирниците и да помислят как да се реши проблема със неприкосновеността на частната собственост или прилагането поне на някакви закони, гледат само за лично-партийните си интереси и изобщо не им пука за проблемите на хората... до следващите избори! А ние, понеже сме си овце, ближем ръце, гледаме морно-жално и... пак гласуваме. Хак ни е!
цитирай
11. анонимен - Това си е жив пример за ГЕНОЦИД! Това ...
11.06.2010 11:10
Това си е жив пример за ГЕНОЦИД! Това е опит за насилствено изселване, за етническо прочестване което е толерирано от държавата. Хора обединете се и осъдете България в Страсбург. Разкажете историята си на света. Недопустимо е в 21 век да се случват подобни неща. Това са едиствените мирни начини за ОПИТ за справяне с циганския проблем. До кога ще търпил циганския произвол и бездействието на държавата? Не забравай те, че не Борисов, че не Цветанов, че не Първанов и т.н. са държавата, а вие хората които плащате данъци за да я има тази държава!
цитирай
12. анонимен - ФатаМоргаНА
11.06.2010 11:45
Брюксел иска да замаже,
но Всевишният ще ги накаже -
мангали с морбили...
цитирай
13. анонимен - С кривоизмисленото интегриране на ...
11.06.2010 11:49
С кривоизмисленото интегриране на ромите това се получава. Аз предлагам да ги пратим на тези които непрекъснато ни дават акъл какво да правим с тях. Те да ги интегрират и после да ни ги върнат.
цитирай
14. анонимен - ИМА РЕШЕНИЕ
11.06.2010 11:57
ТО СЕ КАЗВА КУ-КУКС-КЛАН, И ЗА ВСЕКИ ХВАНАТ - ЛИНЧ!
цитирай
15. bgsever - Моля!
11.06.2010 15:33
Приканвам коментиращите да спазваме добрия тон и да не прекаляваме.
цитирай
16. анонимен - Ще е късно,либе за китка......
11.06.2010 15:57
И тъпата Европа,с тяхната кривоизбрана интеграционна политика,почнаха да го ядат от разни мароканци алжирци и т.н. Още не са яли най-дебелия - мангалския, но почват да го усещат полека-лека отзад....
цитирай
17. анонимен - до моля
11.06.2010 16:51
И аз приканвам коментиращите да спазват добрият тон и да не прекаляваме с празните приказки , а да организираме една група от хора който да ги посъветват да не правят лошотий . А да направим списъка от юнаците !
цитирай
18. анонимен - No Coment
11.06.2010 17:54
sled oshte 2 pokolenya te shte sa mnozinstvo
цитирай
19. анонимен - Хората в Мечка обаче са на друго м...
11.06.2010 18:25
Хората в Мечка обаче са на друго мнение - или да се изселят циганите, или ще си отидат те.
да припомня - депутатката от НДСВ преди 8-9 години се опита да разсели фамилия Зрънкови.
освен че им организира безплатна екскурзия / платена от данъкоплатеца / нищо друго не стана.
отново ги върнаха в Бончова ма,ала
цитирай
20. анонимен - забравл съм да допиша - Нина Чилова ...
11.06.2010 18:27
забравл съм да допиша - Нина Чилова се казва депутатката
цитирай
21. анонимен - v gaza na siganite
14.06.2010 21:11
mamka im gadinki ne6tastni,glupazsi.. da gi ebat balgarite
цитирай
22. анонимен - sram i pozor za poreden put
24.06.2010 02:47
po-zle 6te stane po-dobre nqma da e,ima zakon za tqh i nqma da mojem ni6to da im kajem , nai-lo6oto e nai-lesno no ne e na4ina,nz prosto nz kak 6te se spravqt gorkite horica
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473775
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031