Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2010 10:02 - Скандали тресат дело за жестоко убийство
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 1157 Коментари: 0 Гласове:
4



Архив! Забравени досиета или има неща за които е добре след време да си спомним!


Пожарникар стреля по невинни в бар в Койнаре, пускат го под домашен арест



Емилия КАРАБУЛЕВА

Днес, 21 декември, в Окръжния съд в Плевен е насрочено делото за жестокото убийство на 20-годишния Данаил Георгиев, извършено от Георги Ненковски през април т. г. в Койнаре.

Кървавият екшън се разиграл в заведение в Койнаре, когато вътре влязъл подсъдимият Ненковски в пияно състояние, поръчал си още алкохол и седнал на една от масите. Вниманието му било привлечено от група цигани, които се черпели на съседна маса. Георги Ненковски се запътил към тях, извадил законното си оръжие и започнал да вика на циганите: Вие на какви се правите? Пистолетът му бил насочен към тялото на Никола Петков, тогава се намесила сервитьорката и се опитала да отнеме оръжието на нападателя. Ненковски я изблъскал встрани, но тогава се намесил Данаил Георгиев, който също се опитал да предотврати кървавото меле. Двамата мъже се сборичкали, паднали на земята, тогава Ненковски прострелял Георгиев няколко пъти в тила, раните били смъртоносни и момчето починало на мястото на разигралата се трагедия. Това сочат обстоятелствата по случая, записани в обвинителния акт.

Подсъдимият Георги Ненковски работел като пожарникар в Червен бряг и имал право да носи оръжие, но близки до разследването казват, че подобни гневни изблици му били присъщи. Няколко пъти преди това, отново в пияно състояние, влизал с пистолет в дискотеката и заплашвал посетителите, според твърденията на бащата на убитото момче Васил Георгиев.

Още на 30 юли т. г. съдът е уважил искането на подсъдимия Ненковски, като е променил мярката му от "задържане под стража" в "домашен арест". Досега процесът е насрочван два пъти, за 2 октомври и за 1 ноември, но изобщо не е даван ход. По делото е постъпила молба от бащата на жертвата Васил Георгиев с искане за отвод на съдията Върбина Мълчиниколова поради пристрастност. Очевидци разказват, че на едно от заседанията избухнал скандал в залата. Роднините на убития Данаил Георгиев скочили срещу съдията и отправяли обиди и заплахи, причина за гнева им била промяната на мярката на Ненковски. Те твърдели, че част от свидетелите умишлено не са призовани на заседанието.

На 1 ноември, след съдебното заседание, е постъпило искане от Окръжна прокуратура - Плевен, на подсъдимия да бъде наложена мярка за процесуална принуда - забрана за напускане на пределите на страната. В искането като основни аргументи са посочени промяната на мярката от "задържане под стража" в "домашен арест", както и с оглед на степента на обществена опасност на деянието.

"Смешно е - да убиеш човек и да ти постановят такава лека мярка. В подобни случаи присъдите достигат до 15 - 20 години затвор или пък доживотен", коментира прокурорът по делото Иван Шарков.

Днес, 21 декември, Данаил Георгиев щеше да навърши 21 години, ако не бе станал невинна жертва на едно безсмислено покушени


Материалът е от архива в-к BG Север 


Тагове:   дело,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473682
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031