Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2010 13:51 - Изчезналите деца - четвърто продължение
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 900 Коментари: 0 Гласове:
2



Днес темата в "Забравени досиета":

 Изчезналите

За по-малко от месец в Ловеч се “изпаряват” две момичета




Адриана ЙОРДАНОВА

Два случая с изчезнали деца, обявени за издирване, регистрира полицията в Ловеч за първата половина на юли т. г. Със случая от 11.07. се занимава СДВР-София, уточниха от Областна дирекция "Полиция" (ОДП). Криминалисти издирваха по молба на близките й 17-годишната Елка Валериева Радославова. Изчезналото момиче е от тетевенското село Гложене, но е с временен адрес в столицата. Елка е напуснала дома си на 10 юли и оттогава е в неизвестност. Обявена е за издирване на другия ден - 11 юли. Тя е висока около 1,50 м, със слабо телосложение. Очите й са пъстри, с изсветлена в оранжево права до раменете коса. Била е облечена в бял потник, къса дънкова пола и черни чехли.

В неизвестност продължава да бъде и 9-годишната Габриела Палева от Луковит, която все още не е намерена. Над 100 служители на ОДП и Гражданска защита, жандармерията от Плевен и РПУ - Луковит, се включиха в издирването на детето от ромско семейство. Издирването е затруднено, тъй като полицията не разполага със снимка на Габриела, а само с описание - висока е 120 см, с червена пола и жълто потниче, къса черна коса. Момиченцето обаче е умствено изостанало, не знае български и говори само с жестове. Семейството има още пет деца и е изключително бедно.

На 7 юли детето отишло заедно с вуйчо си Бисер Борисов за дърва в гора край града. Каруцата обаче заседнала. Докато Бисер се опитвал да освободи колелата, конят се отвързал и избягал. Той казал на детето да стои да чака до каруцата. Когато се върнал обаче, момиченцето го нямало. Той се прибрал и заедно с голяма група хора от ромския квартал в града започнали издирване. Полицията не била уведомена от родителите, а дежурни патрули забелязали масовото издирване и започнали работа по случая. На 8 юли полицията наела делтапланер, който облетял целия район. Трима пастири дали показания, че видели детето и се опитали да го придумат да се върне, но не успели. През последните дни полицията и екип от Гражданска защита продължават претърсването на р. Панега, както и на открити водоеми, тъй като покрай един от тях са забелязани пресни детски стъпки.

Екип психолози от Института по криминалистика към МВР е разпитал вуйчото и е доказано, че той няма никаква вина за случая и към него няма никакви подозрения.

През април тази година служители на РПУ - Петрич, задържаха ловчалийката Д. Е. при специализираната полицейска операция, насочена към ограничаване на проституцията. Тя била само на 15 години. Полицейските служители извършили внезапна проверка в мотел "Ръждашки ханове", където установили, че Д. Е. и 32-годишната Д. С. от Пловдив дошли да проституират в региона край границата. След направена справка е установено, че непълнолетната девойка от Ловеч е обявена за издирване с телеграма от февруари. В хода на работата двете жени признали пред органите на реда, че дошли в Петрич в началото на седмицата с цел да проституират. Помощ в намирането на клиенти за платена любов им оказвал мъж от Петрич - А. Д. (на 31 г.), който делял с тях половината от заработеното.

Най-фрапантният случай е от миналата година, когато три момичета от Луковит бяха хванати да проституират, припомниха от полицията. Те бяха обявени за издирване от родителите, а после се оказа, че са попаднали в ръцете на сводници и пуснати да заработват по улиците.


Следва продължение


Материалът е от архива на BG Север



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3480978
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930