Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 11:18 - Търсят още жертви на серийния изнасилвач
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 820 Коментари: 0 Гласове:
4



За  някои събития  е хубаво след време да си спомним.
Забравени досиета!

Илиян Иванов не се разкайвал особено за 10-те озлочестени момичета

 

image

Полина ТОНЕВА

На 4 юли плевенските полицаи задържаха 38-годишния Илиян Митков Иванов. Мъжът е изведен от апартамента си в квартал "Сторгозия" и белезниците щракват на ръцете му. Той е обвинен, че е насилил сексуално 13-годишно дете през 2003 година. Жертвата дава описание на насилника, от мястото са иззети и веществени доказателства, включително и биологичен материал. ДНК-то съвпада с това от друго изнасилване - на младо момиче в София през 2006 г. Така полицаите стигат до 38-годишния плевенчанин. Оказва се, че той има условна присъда за изнасилване от 2006 г.

При разпита Иванов признава за десет изнасилвания, които е извършил в годините от 2003 до 2006-а. Избирал жертвите си по външния им вид. Всичките са до 20 години, слаби, нежни и фини. В тъмната част на денонощието и обикновено след като е пил, изнасилвачът набелязвал самотно момиче и тръгвал след него. Сграбчвал жертвата си през гърдите или през кръста. Момичетата твърдели, че после

опирал нож в

гърлото им.

Оказва се, че насилникът ги заплашвал, като ги натискал в шията с нокътя на пръстта си. Завличал ги в парк или строеж и ги насилвал. По време на разпитите Иванов разказал, че галел момичетата и едва ли не ги склонявал и предразполагал сами да се отдадат. Жертвите обаче са викали за помощ и са се съпротивлявали, твърдят разследващите. По време на насилието Иванов говорел на момичетата, разпитвал ги имат ли приятели, къде учат. След това ставал и си тръгвал.

Версията, че е бил пиян по време на престъпленията, не издържа, заяви наблюдаващият прокурор Искра Ганева. "Разказвайки за всеки конкретен случай, има ясни спомени, включително за дрехите на пострадалите, някакви елементарни разговори, които е водил с тях, което изключва тежка степен на алкохолно опиване", твърди Ганева.

Илиян Иванов е с постоянна мярка "задържане под стража", която Плевенският окръжен му наложи. Мотивите на магистратите са доказателствата за престъпленията му, самопризнанията, както и фактът, че Иванов е опасен и може да изнасили отново. Извергът отказа да отговори на въпросите защо е изнасилвал. Отмина с мълчание и въпроса какво ще каже на малката си дъщеря, когато тя разбере за неговите гаври.

Илиян Иванов е шофьор,

има жена и

осемгодишна

дъщеря.

Съпругата му казва, че е подозирала за тъмната страна на мъжа си. Той криел от нея призовките по делото, за което е получил условната присъда. Майката на Иванов е починала, баща му е бивш полицай, който се самоубива тази година - ден преди делото на сина си за изнасилване. Дали причината бившият полицай да скочи от шестия етаж на блока е синът му, може само да се гадае.

Психиатрите, които трябва да изготвят съдебно-психиатричната експертиза, заявиха, че Илиян Иванов е абсолютно нормален. Той не е садистичен, разбирал е, че е извършвал престъпление. Обаче не се разкайвал твърде много, каза прокурор Искра Ганева. Съдебно-психиатричната експертиза трябва да е готова до една седмица.

Разследващите се надяват и други жертви на Иванов да се обадят на обявените телефони - 864 350 и 864 340. Засега се е обадило само едно момиче от София. Жертвите на полови престъпления мълчат заради срама, който изпитват, категорични са разследващите. Те обаче призовават момичетата да преодолеят чувствата си, за да може Илиян Иванов да получи заслуженото си наказание. Ако съдът го признае за виновен, той може да получи максималното наказание от 30 години затвор.

 

Материалът е от архива на BG север



Тагове:   още,   жертви,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3483551
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7847
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930