Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 15:28 - Деца зад волана - опасни за себе си и за околните - 6
Автор: bgsever Категория: Новини   
Прочетен: 911 Коментари: 0 Гласове:
4



Архивите са живи

Голобради пияни “шофьори” беснеят по родните пътища



Цветана ЕВГЕНИЕВА

Само през летните месеци - юли и август, и до 12 септември случаите на невръстни неправоспособни и понякога пияни шофьори, причинили катастрофи и автостранспортни произшествия във Врачанско, са десетина. И то при условие, че стават известни само тези, влезли в бюлетина на ОД на МВР - Враца. Колко са другите само може да се гадае.

На 3 септември мотопед, управляван от 12-годишно момче с инициали Е. К., блъснал 49-годишен мъж на ул."Вежен" във Враца. Пострадалият е приет в болница с фрактура на лявата ръка. При полицейската проверка се оказало, че невръстният моторист не само че е неправоспособен водач, но и бил пиян - пробата за алкохол посочила 0,66 промила.

Ден по-късно във врачанското село Лиляче катастрофира лек автомобил "Сеат", управляван от В. В. (18 г.), неправоспособен водач от с. Мраморен, който блъснал колата в паркирано "Ауди".

С опасност за живота с черепно-мозъчна травма бил приет в болницата в Мездра 59-годишен мъж от с. Зверино, ударен на пътя от "Опел Кадет", управляван от 18-годишен младеж с инициали В. С.

Полицията установила, че водачът седнал зад волана след употреба на алкохол - 1,08 промила, бил е неправоспособен, а автомобилът не е имал регистрационни табели. Същата нощ са заловени още двама неправоспособни младежи, карали пияни. В с. Селановци Д. А. на 18 години с "ВАЗ 2101" с 1,55 промила алкохол в издишания въздух и в Мизия - П. П. на 21 г. от с. Хайредин с 0,87 промила.

На 31 август БМВ, управлявано от Г. П. (18 г.) от Враца, блъснал пресичащите пътното платно на бул. "Демокрация" момичета - Т.К. (15- годишна) и Д. Г. (14 г.), които са приети в Спешния център с леки травми.

Полицейската статистика сочи още случаи, но най-страшният е катастрофата, при която загинаха трима младежи, ученици в СПТУ в Мездра и живели в пансион в града. 18-годишният Иван Лаков от с. Върбица, неговият връстник Ивайло Динков от с. Вировско и 17-годишният Цветомир Иванов от с. Добруша откраднали лека кола "Опел"от автопаркинг в Мездра, потеглили за Враца, но край с. Крапец се блъснали в бордюр и връхлетели върху покрива на стопанска постройка.

От полицията уточниха, че нито един от загиналите не е правоспособен шофьор и не е ползвал обезопасителен колан. Лаков, който бил на волана, не се е съобразил с тъмната част на денонощието и с десния завой и с голяма скорост връхлетял върху покрива на сградата.

Често пъти младите хора стават жертва на страста си към високите скорости и състезателния хъс. На 29 юли Николай П. (28 г.) починал от получените травми при катастрофа с мотоциклет при мотосъстезание край Криводол, казаха от ОД на МВР. При проверката било установено, че това състезание е нерагламентирано. Инцидентът станал към 20 часа на 29 юли в силно пресечена местност над гробищния парк на града, но за него не е съобщено на полицията.

Мотористът паднал от състезателния си "Сузуки" на земен път с голям наклон. С него имало и други момчета, включително и непълнолетни, повечето от които карали мотори на бащите си, уточниха от полицията, но не стана ясно какви санкции са наложени на родителите им за това незаконно автосборище. Според местните хора, силно пресечената и откъсната местност край Криводол редовно се използва за организиране на нерегламентирани състезания от млади любители на моторите.

Пострадалият моторист бил откаран в тежко състояние във врачанската болница, където починал към 22,30 ч., въпреки усилията на лекарите. Той не е притежавал свидетелство за управление на мотоциклет, а моторът, с който е катастрофирал, бил без регистрация. По случая е започнато досъдебно производство в РПУ- Враца.

През миналата година три деца са станали жертви на пътно-транспортни произшествия и 23 са ранени. За първите осем месеца на тази година е загинало едно дете, а 19 са ранени.
 

Материалът е от архива на BG север


Тагове:   опасни,   околните,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bgsever
Категория: Новини
Прочетен: 3473290
Постинги: 710
Коментари: 2533
Гласове: 7846
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031